[ lovephotography @ 23.12.2010. 05:45 ] @
e ovako,
dolazi mi 15to godisnji necak na zimskom raspustu na 15tak dana, i on ce koristiti moj laptop u tom periodu. prije sam imala neugodna iskustva s njim i sad me zanima kako se zastiti..

da li je moguce pratiti sve sta on radi na mom racunaru? probala sam kaylogger, al on ga zna pronaci i deaktivirati..
postoji li neki noviji keylogger, ili slican program koji mi moze pomoci. molim vas noviji programi sa kojima dete nije previse blisko upoznato

zanima me koje stranice otvara, s obzirom na to da trenutno zivim u dubaiu, ne bih volela da imam problema sa vlastima zbog koristenja interneta. zanima me takoder, da li on otvara moje mailove, etc etc.. ps. ja nemam nameru gurati nos u njegove stvari, cilj je samo zastiti se, konrtolisati njegovo ponasanje na netu dok sam ja na poslu i u slucaju pornjave il neceg slicnog reagovati prvi dan.

hvala puno
[ Jbyn4e @ 23.12.2010. 07:20 ] @
Vrlo je lako, ponesite laptop sa sobom na posao. Nema potrebe da on divlja po internetu dok niste tu.

Sve ostalo je previse komplikovano ;)
[ lovephotography @ 23.12.2010. 07:52 ] @
ma ako ga ostavim kuci da chatuje i zeza se sa drugarima, onda sam mirinija nego da mislim kuda skida.. a i manje ce da me kosta :)
[ plague @ 23.12.2010. 13:23 ] @
Ako vec zna za postojanje keylogger-a i zna da proveri ima li isti, tesko da ga mozete spreciti na jednostavan nacin. Najbolje bi mozda bilo pravljenjem odvojenog administratorskog(vaseg) i obicnog korisnickog accounta(koji bi on koristio), stavljanje passworda na admina i na bios kako ne bi podigao sistem sa npr flash-a. Zatim ide ogranicavanje pristupa nezeljenim zonama na hardu...
Za krsenje zakona je najbolje objasniti mu da ne moze da se zeza kako hoce i da se uzdrzi od ilegalnog preuzimanja i slicnog bar tih 15 dana.
[ nukleus @ 24.12.2010. 16:15 ] @
Citat:
plague: Ako vec zna za postojanje keylogger-a i zna da proveri ima li isti, tesko da ga mozete spreciti na jednostavan nacin. Najbolje bi mozda bilo pravljenjem odvojenog administratorskog(vaseg) i obicnog korisnickog accounta(koji bi on koristio), stavljanje passworda na admina i na bios kako ne bi podigao sistem sa npr flash-a. Zatim ide ogranicavanje pristupa nezeljenim zonama na hardu...
Za krsenje zakona je najbolje objasniti mu da ne moze da se zeza kako hoce i da se uzdrzi od ilegalnog preuzimanja i slicnog bar tih 15 dana.


Pravljenjem korisnickog profila i postavljanjem passworda na admin nalog jedino sto se eventualno moze postici jeste to da sa takvog naloga nece biti moguce pokretati instalaciju novog softvera i da ako se koristi outlook nece biti moguc pristup email nalogu ali na taj nacin se ne moze spreciti bilo kakva akcija na internetu. Sto se tice druge ideje ne verujem da ce u ovom slucaju upaliti jer kao sto sam primetio ako on zna za keylogger-e onda mu je sigurno isto tako poznato da skidanjem baterije moze da u svakom trenutku ukloni sifru u bios-u. E sad sto se tice zabrani pristupa odredjenim delovima hard diska to jeste dobra ideja ali je pitanje da li ima potrebe za tim u ovom slucaju jer je pitanje sta se sve nalazi na to konkretnom racunaru.

Postoji softver koji moze da prati stranice koje su otvarane kao i to da se moze ograniciti pristup po nekim kljucnim recima a i koji nudi razne druge mogucnosti kontrole, pogledajte sledeci link>
http://www.salfeld.com/softwar...oup=parentalcontrol&ad=001
[ mucorino @ 24.12.2010. 21:43 ] @
Napraviš nalog za njega i ograničiš, kako je i rečeno, zabranite kao administrator sistema drugim korisnicima pristup odredjenim stranicama, recimo torrent sajtovima, ubaciš 5-10-15 najposećenijih da se ne mogu posetiti, tako neće moći doći do torrenta, kao i druge sajtove po želji.Mislim da bi to bilo dovoljno.Jer on kao korisnik ne bi mogao da menja ništa od onoga što je administrator uradio.
[ bomisu86 @ 29.12.2010. 01:36 ] @
... ili prebacite svoje slike na flash memoriju koja ce biti uvek uz Vas :)

Ne znam kako tu uopste mogu pomoci keylogger-i? To su vise proaktivni nego reaktivni alati.

[Ovu poruku je menjao bomisu86 dana 29.12.2010. u 02:48 GMT+1]
[ Predrag Supurovic @ 29.12.2010. 07:17 ] @
Mislim da je najjednostavnije da iznajmite ili kupite drugi računar za njega i onda mirno spavate.