[ BrainDemage @ 23.12.2010. 23:39 ] @
Da li moze neko da objasni kako uradim deploy web servisa? Imam web servis koji nije radjen na mojoj masini,pa config fajlovi moraju da se menjaju. Da li postoji neko resenje kako bi npr. na jednostavan nacin mogao da pristupam servisu sa bilo koje masine,a da je to localhost?
[ mmix @ 24.12.2010. 08:09 ] @
nije mi bas najjasnije sta te muci, svaki projekat ima deploy opciju (rclick na projekat -> deploy)
[ BrainDemage @ 24.12.2010. 13:32 ] @
Ajde za pocetak da resim prvi problem. Kako mogu da pristupim servisu preko localhosta na mojoj masini? Radi se o WCF servisu...
[ sallle @ 24.12.2010. 13:58 ] @
Oni ce tvoj servis da vide kao

http://adresa_tvoje_masine:port/naziv_servisa

port i naziv servisa podesavas u app.config, kroz node: "baseAddress".

<services>
<service behaviorConfiguration="xxx.Service1Behavior"
name="xxx">
<endpoint address="mex" binding="mexHttpBinding" name="mex" bindingNamespace="xxx"
contract="IMetadataExchange" />
<endpoint address="" binding="basicHttpBinding" name="basic"
bindingNamespace="xxx" contract="xxx" />
<host>
<baseAddresses>
<add baseAddress="http://localhost:8450/servis" />
</baseAddresses>
</host>
</service>
</services>

postoji i alat za editovanje .config fajla web servisa, ne znam kako se tacno zove (kroz vs se poziva desni klik, pa edit wcf service).

Sam servis mozes da hostujes na IIS serveru koji ces da dignes na svojoj masini. Ili mozes da napravis windows servis, ili konzolnu aplikaciju ili nesto, sto ce da digne tvoj web servis.

Ja bas sad budzim neki servis, koji sam enkapsulirao u obicnom windows servisu, da se ne bih zezao sa instaliranjem IIS-a.
[ BrainDemage @ 24.12.2010. 14:41 ] @
Da,znam za taj alat. Zove se WCF Service Configuration Editor. Meni je cilj da ja mogu bez konfigurisanja, koristeci klijenta da pozovem servis sa bilo kog racunara.
[ BrainDemage @ 24.12.2010. 20:08 ] @
Kad odem na localhost/imeservisa.svc ne mogu da vidim wsdl. kad probam da testiram servis iz SoapUI, treba da prosledim link do wsdl-a i on ga prepozna,medjutim tad nastaje problem sa bazom.

Edit:

U IE 9 mogu da otvorim wsdl, u Chrome ne mogu. Ni sam ne znam zasto,ali guglajuci,vidim da nisam jedini imao taj problem