[ GMarco24 @ 24.12.2010. 16:24 ] @
Ljudi, znam da je 100 puta na forumu postavljeno slicno pitanje, ali, za verovali ili ne, opet je tesko snaci se (tj. ja bar za sada ne uspevam).
Problem je sto se svi odgovori svedu na: "konfigurisi php.ini prema odgovarajucoj sekciji manual-a" ili "zaboravi mail() uzmi Swift Mailer...". U ime svih nas pocetnika, koji pokusavamo da pratimo knjigu i (za sada) koristimo mail(), moze li neko podrobnije objasnjenje sta to treba podesiti i kako?
Verujem da govorim u ime 95% nas kada kazem:
-znam kako da sastavim parametre funkcije mail() i znam da koristim samu funkciju
-nemam podesen Outlook (niti zelim da ga imam)
-koristim Apache server (IIS) da vezbam na svom racunaru

Dakle, trazi se laka i bezbolna varijanta, makar morao da otvorim novi nalog za mail negde. (Ako bas mora, neka ide na Gmail recimo).

Ako neko moze da pomogne - bio bih veoma zahvalan.
[ gojnik @ 24.12.2010. 23:33 ] @
Ako sam te dobro razumeo, tebi treba mail server koji ćeš da instaliraš na svoj računar kako bi vežbao.
http://www.hmailserver.com/ je ok, a ujedno i free. A što se tiče email klijenta, možeš da koristiš Outlook express, Thunderbird...
[ GMarco24 @ 25.12.2010. 00:25 ] @
Da pokusao sam...
Medjutim, zavrsilo se slicno kao i prethodni pokusaji. Trazi 7 stepova podesavanja. Stvarno nemam pojma sta treba da kucam za "database server location", "database name" itd.
[ GMarco24 @ 25.12.2010. 14:32 ] @
Prodajem kompjuter - povoljno.
Salim se, napredovao sam. Procene su da cu, ako nastavim da aktivno po 5-6 sati dnevno pokusavam, negde polovinom februara uspeti da posaljem mail iz php-a.
'vako: shvatio sam da u XAMPP paketu postoji Mercury. Uopste ne trazi podesavanja, ali, takodje, i nece nista da uradi. Ima gore opcija File>Send mail message, koja radi isto sto kad pokusam iz php-a da posaljem mail - nista. Bar je smiren programcic. Nema error, ne napada te da si ti nesto zeznuo... Cuti on, cutim ja... Gledamo se. Niko nikog ne razume...
[ mitke013 @ 25.12.2010. 15:16 ] @
Citat:
GMarco24
Dakle, trazi se laka i bezbolna varijanta, makar morao da otvorim novi nalog za mail negde. (Ako bas mora, neka ide na Gmail recimo).

Ako neko moze da pomogne - bio bih veoma zahvalan.


Ok, nisam siguran da sam razumeo problem, ali mi se cini da tebi treba mail server na lokalnoj masini, zar ne?

Koristi onda ovaj program: Test mail server tool, nema ama bas nikakvog podesavanja. Sve sto ti u lokalu mail() posalje, ovaj program hvata i prikazuje u Thunderbird-u a kopije poruka ti drzi u folder-u na desktopu.
[ GMarco24 @ 25.12.2010. 17:10 ] @
Bravo bre Pancevac, to mi je trebalo. Nesto sto radi, a ne zapitkuje previse
[ gojnik @ 25.12.2010. 21:04 ] @
Dobar je ovaj Test mail server tool, toliko da sam uklonio hMailserver jer je čist overkill s obzirom za čega ga koristim.