[ bedpet @ 01.02.2004. 23:49 ] @
Imam knjigu "C++ za 21 dan" od Jesse Liberety-a i interesuje me koji kompajler je najadekvatniji za pracenje sadrzaja u knjizi. Probao sam Borland C++ Builder5 ali skoro da nemaju nikakve slicnosti. |
[ bedpet @ 01.02.2004. 23:49 ] @
[ NastyBoy @ 02.02.2004. 01:18 ] @
Builder? Ima slichnosti, kako nema :)
Sve shto treba u Builderu da uradish da bi kompajlirao primere je da napravish konzolnu aplikaciju (imash console-wizard da ti pomogne u tome). Inache, svaki kompajler je dobar da bi pratio knjigu, samo je IDE negde lakshi i jednostavniji, negde malo tezhi. Ako tek pochinjesh sa C++om, nabavi DevC++, besplatni IDE+kompajler za C++. Skroz je jednostavan i odlichan je za pochetak. [ MilošV @ 02.02.2004. 07:05 ] @
A kad si vec kupio ;) i instalirao Builder-a, mozes i ovako:
kroz Command prompt udjes u direktorijum u kojem ti se nalazi fajl sa source-om (npr. "mojfajl.cpp") i zatim kucas: bcc32 mojfajl.cpp [ Revisor @ 03.02.2004. 13:19 ] @
Citat: bedpet: Imam knjigu "C++ za 21 dan" od Jesse Liberety-a i interesuje me koji kompajler je najadekvatniji za pracenje sadrzaja u knjizi. Probao sam Borland C++ Builder5 ali skoro da nemaju nikakve slicnosti. Pogledao sam tu knjigu. Na taj prvi pogled, ona prica samo o C++ te ne bi trebalo da bude problema sa std. C++ kompajlerima (medju kojima je i bcc32 koji bi mogao ici uz Borland Builder 5) ukoliko znas da koristis kompajler koji ti je na respolaganju. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|