[ medixsa @ 01.01.2011. 21:34 ] @
Pitanje ?

trebam da sa petljom prodjem kroz sve slogove i da u tom prolazu na label kom dobijem podatak sloga npr.broj telefona
a da je za korisnika vidljivo cijelo vrijeme broj telefona tj. da se vrte svi tel brojevi na label komp...
hvala

moj primjer ali ne ra radi ,gdje gresim

ovo sam stavio u timer okidacu i tblTelBroj (afterscroll) event

var
i : integer;
begin
i := 1;
tblTel.DisableControls;
while i <= 100 do
begin
tblTel.First;
while not tblTel.Eof do
begin
lTelBroj.Caption := tblTel.FieldByName('BROJTEL').AsString;
tblTel.Next;

end;
i := i+1;
lKolicina.Caption := inttostr(i-1);
tblTel.EnableControls;
timer1.Enabled := false;
[ savkic @ 02.01.2011. 17:08 ] @
> trebam da sa petljom prodjem kroz sve slogove i da u tom prolazu na label kom dobijem podatak sloga npr.broj telefona
> a da je za korisnika vidljivo cijelo vrijeme broj telefona tj. da se vrte svi tel brojevi na label komp...

Nisi ovo dovoljno jasno napisao, ne shvatam šta želiš.
[ medixsa @ 02.01.2011. 20:11 ] @
Igore,trebam mi nesto slicno kao izvlacenje sretnog dobitnika "neke igre"..Recimo,imam bazu svih tel.brojeva i kad korisnik klikne na dugme "start", da petlja prodje kroz sve slogove u bazi tj.tel brojeva, zatim pritiskom na dugme "stop" da se petlja zaustavi na neki slog tj.tel broj. a da cijelo vrijeme bude prikazan tel.broj u kompo label dog petlja prolazi kroz slogove u bazi... nadam se da sam pojasnio malo bolje,hvala ti na razumjevanju...
[ tkaranovic @ 03.01.2011. 04:59 ] @
Možeš da učitaš telefone i stringlistu. Staviš tajmer i u njemu nešto ovako:

inc(izabrani)
if izabrani >= strlstTel.count then
izabrani := 0

labela.caption := strlstTel.string[izbrani]

onda staviš dugme sa tajmer.enable := false i ostaće prikazan izabrani trelefon.

[ savkic @ 03.01.2011. 12:33 ] @
> Igore,trebam mi nesto slicno kao izvlacenje sretnog dobitnika "neke igre"..Recimo,imam bazu svih tel.brojeva i kad korisnik klikne na dugme "start", da petlja prodje
> kroz sve slogove u bazi tj.tel brojeva, zatim pritiskom na dugme "stop" da se petlja zaustavi na neki slog tj.tel broj. a da cijelo vrijeme bude prikazan tel.broj u
> kompo label dog petlja prolazi kroz slogove u bazi... nadam se da sam pojasnio malo bolje,hvala ti na razumjevanju...

Imaš mogućnost sa prebacivanjem sadržaja tabele u stringlist, kao u datom primeru ili možeš samo koristiti dataset, s tim što ćeš:
a) koristiti First, Next za kretanje u okviru dataseta (ako ti trenutna pozicija nije bitna). U svakom timer eventu pozoveš Next, prikažeš tekuću vrednost, ako si na Eof, pozoveš First.
b) dodati u klasu (formu) jedno polje (promenljivu) integer tipa koja će čuvati dokle si stigao, npr. FCurrRec. Kada se okine timer, sačuvaš tekuću poziciju dataseta, promeniš RecNo na FCurrRec + 1, prikažeš telefon i vratiš na sačuvanu poziciju.

Eventualno posle promene vrednosti captiona ćeš morati da pozoveš Update/Refresh, takođe vodi računa da ne izabereš suviše mali ili veliki interval za Timer.