[ Pink 434 @ 02.01.2011. 14:46 ] @
Trazim odgovor na sljedece uslove, 2 su pitanja , Funkcija u javiScript mi treba da vrati vremenski period(godine) kao resultat. po ovakom principu: function godine( summa, amortizacija) { return......bla bla } U funkciju se treba omoguciti da posaljem (sumu) i (amortizaciju mjesecnu). Za ispis bi se trebalo pozivati funkcija sa Summa 5000.000 i amortizacija 500 Eura / mjesecno ( primjer nema veze koje brojke) Znaci saljem ka funkciji sumu i amortizaciju, i dobijem izracun koliko godina treba da odplati.( godine) I ispis bi izgledao Finalno ovako; Summa od 1000000 je odplacena nakon ... godina ako je amortizacija 500 dinara/mjesecno. Summa od 1500000kr je odplacena nakon ... godina ako je amortizacija 500 marki / mjesecno. Cijeli kod se trazi ako je moguce.... Pa ko moze mogao, ako je vec tako "2 PITANJE", HOCU DA NAPRAVIM JEDNOSTAVAN IZRACUN U KOJEM ![]() Sa pomoc Selekcije i funkcije da se vrati ime mjeseca zavisno od koji "cjeli broj" unosim ka funkciji. Naprimjer: function Monthname (a) {" "} / gdje je januar 0, februar 1, ;mart 2 ; itd..funkcije sa brojevima -1, 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12. Da se uz pomoc iteracije, koja bi kad posaljem cjeli broj ukljucujuci [0, do 11], da funkcija vrati ime mjeseca. .<p> U svim drugim slucajevima bi trebala da vrati undefined.</p> Iteracija IF ELSE se treba koristiti da se pojasni mjesec funkciji , ne u funkciji. Primjer ispisa:::::::::::::::: -1 : undefined0 : januar1 : februar2 : mart3 : april4 : maj5 : juni6 : juli7 : august8 : septembar9 : oktobar10 : novembar11 : decembar12 : undefined hvala unaprijed ====Mnogo pozdrava od novog clana; i ako neznas nemoj mi pomagati sa pitanjima koje ni ja nemogu odgonetnit==== Pa ljudi moji ovo valjda nije toliko komplikovano, a ja mislio ovdje cu da nadjem mahere prave.. [Ovu poruku je menjao Pink 434 dana 03.01.2011. u 01:42 GMT+1] |