[ zoricdejan @ 05.01.2011. 09:10 ] @
| Pozdrav svima,
imam jedan zahtev koji pokusavam da resim ali mi nikako ne ide.
Naime, hteo sam da napravim da pratimo odredjene limite koji se izrazavaju u procentima. Tako da kad neki od klijenata probije neki limit meni celija u excelu postane crvene boje u suprotnom da stoji zelena boja celije.
Sobzirom da imam veliki broj klijenata oduzima mi punio vremena kontrola da li je klijent presao 20% od odzvoljenog ili nije, pogotovo sto je za svaku grupu klijenata razlicit procenat.
Ono sto zelim da postignem je sledece:
Primer:
Klijent 1 ( ukoliko je procenat do 20% celija je zelene boje, ukoliko je veci celija treba da bude crvene boje)
Hvala unapred na pomoci! |
[ mirko1949 @ 05.01.2011. 10:13 ] @
Najlakse pomocu Conditional Formating. Selektujes celije u kojima hoces da ti bude odgovarajuca boja pa na Format→Conditional Formatting pa u Condition 1 u drugom prozoru izaberes "graeater than or euqal to". U trecem prozoru ukucas 20 pa Format i na kartici patterns izaberes boju celije. Zatim AD da dodas Condition 2 pa izaberes u drugom prozoru "lass than" pa u trecem opet 20 i izabere se druga boja za vrednosti manje od 20.
Pozz
[ Ivek33 @ 05.01.2011. 12:21 ] @
Citat:
zoricdejan:Klijent 1 ( ukoliko je procenat do 20% celija je zelene boje, ukoliko je veci celija treba da bude crvene boje)
Kao što je rekao @mirko1949 koristi Conditional Formatting.
Na ovom linku imaš linkove sa slikovitim primjerima za Excel 2003 i Excel 2007
http://www.elitesecurity.org/t414371-0#2736466
[ zoricdejan @ 10.01.2011. 09:15 ] @
Hvala ljudi na pomoci!
ovo mi je ekstra pomoglo smanjio sam vreme potrebno za izradu bar za pola.
Hvala jos jednom
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.