[ Lavina @ 05.01.2011. 11:50 ] @
Interesuje me da li moze i kako da se ukljuci kompjuter preko interneta ako je kucni setup ovakav: dva kompjutera spojena na /10/100 4xports, 1xWAN/ ruter koje je opet spojen sa kablovskim modemom na internet Sto se prve karike to jest kompjutera tice Procitao sam da treba ukljuciti opciju u biosu i zatim omoguciti isto u device menageru u opcijama za mreznu karticu i koristiti program WOL GUI da uz pomoc mac adrese posalje magic paket za budjenje kompjutera na 7 ili 9 port. Druga karika iliti ruter / Jedna od opcija je da se paketic za budjenje forvarduje na broadcast adresu rutera ili pristupi preko weba ruteru posto neki vec imaju u svom web klijentu mogucnost WOL/ e sad mene interesuje kako da pristupim ruteru preko interneta kada sbb stalno mijenja IP. takodje postoji opcija da forvardujem port 9 (preko koga se salje WOL paket) na odredjeni kompjuter da li moze pomoci http://www.dyndns.com za problem sa dinamickom sbb adresom Ako je neko vec uspio da Ukljuci kompjuter preko interneta sa slicnim setupom bio bih mu zahvalan da podijeli resenje. Ovakav setup ima vecina korisnika internta u BG i vjerujem da bi ovo upustvo pomoglo mnogima. |