Kako sam nekulturan

nisam se ni zahvalio na pomoci a ni dali sam nasao resenje!
DA nasao sam resenje i sad sve radi! Ovde mi je bilo resenje:
Citat:
Windows ne dozvoljava pristup sharovanom fajlu
Najčešće se manifestuje prijavom greške tipa "\\NEKI_RACUNAR is is not accessible. You might not have permission to use this network resource. Contact the administrator of this server to find out if you have access permission."
Control Panel > Adminstrative Tools > Local Security Policy > Local Policies > User Rights Assignment > Deny access to this computer from the network - izbaciti "Guest" usera iz liste.
U Control Panel > User Accounts > Uključiti "Guest" account.
Ako i dalje ne dozvoljava pristup, potrebno je dodati permission za pristup tom sharovanom direktorijumu (folderu). Prvo je potrebno isključiti Simple file Sharing:
Control Panel > Folder Options > View > Use simple file sharing - isključiti.
Onda pri sharovanju foldera: Properties > Sharing > Permissions > Everyone - čekirati "Read", ili eventualno dodati usera "Guest" u listu i dodati mu "Read" prava. I konačno, ako je NTFS particija u pitanju, treba dodati usera "Guest" u Security tabu u Properties-ima foldera i dodeliti mu bar Read prava.
Medjutim to nikad nisam podesavao pre na svojoj mrezi al evo sad sam morao i kao sto rekoh sad radi! Kompijuteri se vide medjusobno, netrazi nikakav login i razmenjuju se podaci bez problema!
Sad mi je iskocio drugi problem na koji verovatno pre nisam obracao paznju! Naime kad nestane interneta (adsl ruter) nema ni razmene podataka izmedju racunara tj nevide se

sto mi je malo nelogicno! Verovatno o5 treba nesto da se podesava da to bude mimo interneta i da cak i kad nema neta racunari mogu razmenjivati podatke!
Jos jednom hvala na pomoci i ako neko zna resenje za novi problem nek pomogne a ja cu pazljivije prelistavati temu umrezavanje pa mozda i nadjem resenje!