[ killav_gloop @ 13.01.2011. 10:39 ] @
Pozdrav,presao bi sa totala na sbb kablovsku,neki savet po pitanju resivera...vredi li hd resiver kada su u pitanju sd kanali?
Kakva su iskustva bolja slika,gora?Inace tv je lcd 32,hvala unapred...
[ Fac Ut Vivas @ 18.01.2011. 00:23 ] @
U mom slučaju je razlika bila vidna jer sam imao "brum" u slici na starom receiver-u koji je bio povezan preko skarta. Taj "brum" se najbolje video na crnom ekranu i to kao neka bleda slika koja pliva sa desna na levo. Ta smetnja me je užasno nervirala tako da mi nije žao što plaćam 200 dinara mesečno rentu HD receiver-a.

Sa druge strane HD kanale sam otkazao jer je HD paket preskup tako da mi sa te strane ni ne treba HD receiver. Slika na SD kanalima nije ništa bolja. Neko će ti reći da je slika mnogo bolja jer je u pitanju HDMI veza ali to su gluposti. Naravno, kod nekoga je razlika možda veća jer TV ima loš AD konverter. U mom slučaju slika je manje više ista, odnosno ja nisam primetio razliku na bolje. Ono što se primeti jeste da D3 sve više i više liči na Total po pitanju kompresije...

Sam receiver nije baš kvalitetan. Spor je, daljinski zna da se istripuje, mnogo se greje... Rekao bih najlošiji Cisco uređaj koji sam video :)

Malo sam ga nagrdio ali moj savet ti je da ako ti nije žao da do kraja života daješ SBB-u 200 dinara mesečno za rentu reciver-a uzmeš HD reciver. Druga opcija ti je da uzmeš SD reciver, koji je isto Cisco samo još jeftiniji, pa da ako hoćeš posle zameniš za HD.
[ calexx @ 18.01.2011. 15:07 ] @
Kod nas je od skoro počeo D3 ali ne daju Cisco SD nego Echolite koje su korisnici sa severa izgustirali pa vratili. Meni čak taj više odgovara, jedan stari televizor nema video ulaz pa sam ga povezao na RF izlaz što Cisco nema a i sat mi je već postao navika. ;) Inače sam i ja primetio taj brum, kod menjanja programa ili kod baš crne slike se primećuje ... znači to je uobičajeno za bilo koji SD? Ne smeta mi mnogo ali nije neki problem da doplaćujem za HD prijemnik ako će to da nestane ... ako nema tog bruma, slika mora da bude bolja, bar za toliko. Sad si me bacio u razmišljanje da li da puknem još 2k para plus 200 mesečno za HD.
[ nenadjow @ 18.01.2011. 16:43 ] @
Ajde i ovde malo da se dopisujemo (osim na SBB forumu) :). Ovih smetnji nema na Cisco D3 SD resiveru, ako ti bas ne treba HD reciver, bolje je da das jednom 900din za zamenu rrsivera, nego 2 godine da placas HD po 200 din! Jos sam negde skoro procitao da je skoro neprimetna razlika kvaliteta slike na SD kanalima izmedju HD I SD recivera. Ipak je to ista razolucija... A za 200 din mesecno bolje uzeti neki dodatni paket, bar sam ja tako uradio. Kada se ne bude naplacivala mesecna renta na HD reciver verovatno cu i ja tog trenutka preci na njega.
[ Fac Ut Vivas @ 19.01.2011. 09:10 ] @
Nisam siguran da bi drugi reciver sa analognim konektorima rešio problem.

Kod mene je bio slučaj da kada pustim neki zaključani kanal i dobijem crni ekran jasno vidim neku sliku koja pliva. Da je bila malo izraženija mogao bih i da prepoznam koji je kanal. :) U tom trenutku kada bih iščupao antenski kabl iz receiver-a ta smetnja bi nestala tako da je jasno da taj "brum" dolazi preko kablovske.

Možda neko ovde zna kako može to da se reši u kablovskoj... U analognoj televiziji postoje video isolatori koji ovaj problem rešavaju: link Ili search google za video hum. Ne znam da li je ovo primenjivo za kablovski signal.
[ Fac Ut Vivas @ 11.05.2011. 09:03 ] @
momci, to vam je u vecini slucajeva do samog TV-a.
imao sam isti problem sa mojim starim SONY tv-om (crt). mesaju antenu sa scart-om.
antenski ulaz u tv kao i scart su analogni - pa se to cesto desava, sad nebih znao zbog cega.
a kada ide preko digitalnog hdmi-a nema kako to da se desi.

u principu je veoma lako resiti problem - pre nego sto prebacis na izlaz (scart /D3-TVtotal)
izaberes neki kanal gde nema nista ili samo sum. voila, problem resen, nema vise "bruma"

[ diego82 @ 28.03.2014. 20:42 ] @
Trenutno sve osim HD risivera je veliki promasaj!!!