Elem drugari sad imam problem druge vrste. Kupim ventilator koji je po konstrukciji isti kao i ovaj moj stari s razlikom samo što su mu lopatice okrenute na drugu stant tj levu a kod starog su bile na desnu. Dimenzije su 60*60*25 i kao takav sam ga jedva našao u loznici jer mi veći ne odgovara, jer bih tad morao da prepravljam kućište.Ventilator je chieftec af-0625s I na sebi ima 3-pinski i 2-pinski konektor. Sad kada sam ga namontirao i upalio komp cujem da ploča pišti i bios prijavljuje da nije pronađen cpu fan. Malo bolje pogledam i vidim da on ima 3 kabla koja idu u motor ventilatora,dok moj stari ima samo dva kablića koja idu u motor s tim da je treći kabal koji se nalazi na konektoru povezan sa jednim od ova dva.
Pgledajte sliku ispod.
Tako sam prepravio ovaj novi i bios ne prijavljuje nikakv kvar ali me brine to sto se sad ovaj ventilator obrće sporo u odnosu na stari i tepm u idile modu je 45-50 stepeni što je nedopustivo.
Sad ja vas pitam da li je ovaj ventilator takav, ili je drugo nešto u pitanju.
I ako ima neko neku online prodavnicu gde mogu da poručim ventilator ovih dimenzija, jer sa ovim ako nešto ne sredim ja ne smem njega ostaviti da radi na procesoru...
pomagajte...