[ Gligorije Glisha GnG @ 14.01.2011. 02:51 ] @
Pozdrav svima ! Imam problem i potrebna mi je profesionalna pomoc a to verujem da mogu ovde na ovom forumu naci ... :) Ovako imam graficku karticu Ati Radeon Sapphire HD3870 512M GDDR4 koristio je prijatelj kupio je od 1 giga nesto jace i ja sam preuzeo ovu , desava mi se to prvih par dana je radila skroz normalno i onda je prsla skroz pomerila se rezolucija na monitoru i nemogu je promeniti.... kada palim komp brkaju mi se sva slova i u bios isto kad udjem sva slova su mi pomesana .... pretrazio sam malo po forumu skontao da je problem u artifacts... ok ... ali sta sad da radim nikako to da nadjem resenje negde znaci sta treba da radim da je vratim u zivot ?? Izvadio sam je iz kompa primecujem da su 2 kondenzatora 1500 uF 6.3V 105c malkice naduveni ali ne puno tek tek su se poklopci onako malo izdigli iznad povrsine ... dali je moguce da je mozda problem u njima ?? ili bih trebao nesto drugo da uradim ? Probao sam je i u svoj drugi komp staviti na kojem imam nvidia grafiku, stavim je opet sve brka slova udje u windows sve normalno izgleda tamo nema bagova ... ali nemogu uopste da menjam rezoluciju stoji na 640x480 kada gledam settings ali nije ta kontam po izgledu je 1024x768. ali opet nista nereagje na menjaje rezolucije ... Uzmem skinem ati drajvere instaliram restartujem komp i od tad vise nece da udje u windows dodje do onog loading kad treba da udje u windows samo se ugasi monitor ... (to se desava kad sam instalirao atijeve drajvere) ... u safe mode moze da ide probao sam ali ni tamo nemenja rezoluciju ,,, Molim vas da mi nekako pomognete pa zajedno da opravimo ovo :) razumem se dosta oko elektronike znaci nije problem razumeti, promeniti , prelemiti i sve moguce opcije :) Evo i slika kartice oznacio sam crvenom bojom ta 2 kondenzatora koja su malo naduvena ![]() Hvala unapred svima koji mi pomognu. Gligorije |