[ plc @ 14.01.2011. 22:12 ] @
| Pozdrav
Sve sam zivo preturio po netu i opet nista.
Zapravo mi treba informacija gde da nabavim vibro transformator(tako su ga prekrstili).
Inace hteo bi da napravim dozer praskastih materijala u cijem sklopu treba da bude pomenuta stvar.
Sklop treba da ima dve vrste doziranja (grubo i fino) i da odmah napomenem da mi onaj puzni ne vrsi posao.
Pa ,sad ako neko zna neka podeli znanje :)
|
[ veselinovic @ 14.01.2011. 22:21 ] @
Koliko sam ja upucen svi ti kosevi za sipanje praskastih materijala koriste motorce sa debalansom a vibriranje,
A zasto puz ne radi posao?
Sve profi pakerice rade na puz.
Cak i brasno po 50 kg se pakuje na puz, cesto bez vage, na tacan broj okretaja puza.
Grubo i fino regulises sa brojem okretaja debalansa.
Inace debalans pravis tako da na osovinu nabacis nesto sto lici na polovinu kruga ( najlakse je naci nesto sto lici na remenicu i odsjeci pola) , samo treba da ima sraf za fiksiranje.
Pazi sad, napravis dvije takve polutke, i rotiranjem jedne u odnosu na drugu mozes podesavati od potpunog balansa ( kada su pod uglom od 180 stepeni) do potpunog debalansa ( kada su pod uglom od nula stepeni).
Ti fino nadjes iz par pokusaja rezonantnu frekvenciju tvog sisitema i vuala.
Poz.
[ plc @ 14.01.2011. 22:30 ] @
Hvala na brzom odgovoru ,a evo u cemu je problem.
Da, razumem ja to i nije problem , proracinam korak puza malo remenicu , nabudzim frekventni regulator... merne celije i to pici. Ali....
Kada ima samo kos u kome mogu da sipam so ili aditive ..prezle,kikiriki..... najlakse za ciscenje mi je ovaj sistem doziranja a i manje komponenti.
Samo mi treba adresa ako je imas?
[ robert63 @ 14.01.2011. 22:51 ] @
plc,
Od kada se to zove " Vibro-Transformatorima" ???
De,okači taj link--Da ih Pitam za "Junačko Zdravlje"--Uff kakvi i_dioti !
Upravo ovih dana ugradjujemo VIBRATORE praškastih materija u RNP.
-tako da sam u tome kao "kod kuće"
"ebo "Te --Kakvih sve Idividualaca ima,
poz
[ plc @ 14.01.2011. 22:57 ] @
ebo ih i ja :)))))
Daj mi adresu ako imas ili link da vidim sta je to ustvari?
[ robert63 @ 14.01.2011. 23:23 ] @
plc
Ali ovo je Industrijsko go_vance,,Ovo nije Amaterizam
Ozbiljna sprava,--Vibrator za praskaste materije
[ plc @ 14.01.2011. 23:27 ] @
Prijatelju moj ... daj bre vise adresu ako znas gde mogu da dobavim takav uredjaj ili daj tacan naziv za ono sto meni treba .
Svaka tebi cast na profesionalnosti al' odgovorite mi na pitanje koje sam postavio....
[ plc @ 14.01.2011. 23:38 ] @
[ lm741 @ 15.01.2011. 00:04 ] @
vibro trafo,..???!!!
da to nije možda kao elektro magnet koji se nalazi u mašinicama za šišanje
to je magnet konstrukcije za jednosmernu a pušta se na naizmeničnih 50 Hz pa vibrira
sad dali će kretati nožiće ili će te vibracije prenositi na neku skalameriju kao što je tacna sa koje treba da "curi" nekakava masa
samo verovatno nešto većih dimenzija
možda grešim ali mi liči na to
[ plc @ 15.01.2011. 00:11 ] @
Citat: lm741: vibro trafo,..???!!!
to je magnet konstrukcije za jednosmernu a pušta se na naizmeničnih 50 Hz pa vibrira
sad dali će kretati nožiće ili će te vibracije prenositi na neku skalameriju kao što je tacna sa koje treba da "curi" nekakava masa
možda grešim ali mi liči na to
Ma sigurno je to ,samo mi treba gotov uredjaj sa fabrickim karakteristikama koje mogu da izaberem.
TREBA MI ADRESA!!!!
Poz
[ lm741 @ 15.01.2011. 00:26 ] @
ma to ti možeš napraviti sa DC motorčetom koji ima kuglične ležajeve i malo jača polu kućišta
na osovini staviš teg u debalansu tako da taj debalans možeš povećavati i smanjivati
napraviš mu lepu regulaciju napona tj. obrtaja i to je to
pa sa promenom brzine imaš i to što tražiš fino i grubo doziranje
ta tacna ne zahteva žestoke vibracije
ako si mislio na te tacne kao na snimku
[ plc @ 15.01.2011. 00:34 ] @
Potpuno si u pravi ,moze to da se uradi .Veselinovic je dao svoje misljenje o tome kako mogu da se te vibracije regulisu i mehanicki.
Problem je u tome sto ja zelim nov atestiran fabricki gotov...... uredjaj a ne amatersku varijantu (sam svoj majstor).
U svakom slucaju hvala ti a ja i dale ne dobih odgovor na pitanje :)
[ lm741 @ 15.01.2011. 00:40 ] @
baš me zanima zašto to mora biti "fabrički napravljeno" i atestirano,..
ta sprava što treba da radi,..ništa pametno i ekstra sigurno po naprimer ljudstvo,..
[ plc @ 15.01.2011. 00:48 ] @
Iz prostog razloga :)
Ja se bavim automatizacijom a ne mehanikom.
Kupim nesto ovako http://www.youtube.com/watch?v=Dc24S-kdWoU&feature=related ...automatizujem.. i naravno uzmem novac :)
Ne zelim da postavim prototip koji ce zasigurno imati mane zbog mog neiskustva,idem na atestiranu stvar da me ne boli glava.Ako razumes....
[ lm741 @ 15.01.2011. 00:54 ] @
sve mi je jasno,..
[ plc @ 15.01.2011. 01:02 ] @
Adresaaa???? :(
[ m51 @ 15.01.2011. 08:41 ] @
Mali pokušaj pomoći,
to što ti tražiš se zove elektromagnetni vibrator i nekad (dok je industrija radila) se dosta koristio pri transportu i doziranju rasutih materijala (pesak, sušreno i sirovo voće i povrće i sl.). Inače radi se o velikom elektromagnetu (više desetina kg.) koji je privlači kotvu, a ova je u mehaničkoj vezi sa usipnikom materijala i na taj način se izazivaju oscilacije. Amplituda oscilacija se kontroliše elektronskim putem. E sad ono što te zanima. Lično nisam siguran da to više neko proizvodi, a proizvodilo se npr. nekada u Ei-Niš. Nekada sam baš za te regulatore radio upravljanje koje je odlično funkcionisalo. Verujem da ima da se nađu polovni, pa ako ti nije velika žurba javi se na pp.
[ paga @ 15.01.2011. 09:44 ] @
Evo ti kolega vibro transformator . On transformiše odnose među ljudima .
[Ovu poruku je menjao paga dana 15.01.2011. u 13:32 GMT+1]
[ plc @ 15.01.2011. 11:02 ] @
zabi ga ti ....
Ovo je trebalo da bude ozbiljno a ne neka zajebancija!
[ Sepa011 @ 15.01.2011. 11:22 ] @
@plc: Sta si se odjednom naljutio? U roku od 3 sata si rec adresa pomenuo u svakom od tvojih postova. u poslednjem si cak zaskicao.
Sta si mislio, da ce neko onako 'iz rukava' u sitne sate da ti istrese "adresu"?? I budi srecan sto si dobio 'roze', da je 'crno' bilo bi ti teze 
[ bojanst @ 15.01.2011. 11:27 ] @
Vjerovatno si sam pokrenuo lavinu sprdnje, time sto si dao naziv teme "vibro transformatori???"... mozda grijesim ali mislim da je tako.
To sto ti trazis, to je motor u debalansu, ima sa obe strane osovine po "zamajac-polumjesec", ne znam sa cime bi usporedio ovu napravu koja je u narodu poznata kao "vibrator"
tj. sluzi uglavnom za rastresanje, kao sto je vec neko rekao "praskastih materijala"... nadam se da mislimo na istu vrstu "vibro transformatora" 
[ plc @ 15.01.2011. 13:13 ] @
Citat: Sepa011: @plc: Sta si se odjednom naljutio? U roku od 3 sata si rec adresa pomenuo u svakom od tvojih postova. u poslednjem si cak zaskicao.
I budi srecan sto si dobio 'roze', da je 'crno' bilo bi ti teze :D
O hoo gde si Sepa011 ili zacin C tvoje drugo ime .Nije valjda da jos uskaces po temama i ne dajes konkretne odgovore nego samo fircas.
A za ovo 'crno' razumecu ...... verovatno si probao :))))
Ok ljudi I ostali hvala na odgovorima mislim da je vreme da ova tema nestane
pozz
[ paga @ 15.01.2011. 13:37 ] @
Razlog zbog kojeg sam postavio onu bezobraznu sliku je taj što , ako već se baviš proizvodnjom bilo kakvih mašina , ne dopustivo je da se kao takav pojaviš i tražiš vibro transformator .
Tako nešto ne postoji i iz takvog razloga sam napravio šalu .
Ali si bio dužan da ne tražiš nikakav vibro transformator .
To je kao kad bi auto-mehaničar početnik , ušao u prodavnicu delova i tražio cincilator .
Nije niko hteo da poentira na tvom , da kažem neznanju , jer smo svi to u manjoj ili većoj meri prošli , zavisno kako se postavimo prema ostalima na forumu .
Zato nemoj da vibriraš negativno .
I zašto misliš da neka tema , ako je već tebi završila posao , treba da se obriše . Neka je tu , možda , zatreba odgovore još neko.
Adrese ti nije niko dao zato što verovatno nema prodavnica , u koju ti odeš i odabereš takav i takav model .
Sve je to oprema koja se pravi za namensku industriju i ne ide u maloprodaju .
[ RF MasterX @ 15.01.2011. 15:11 ] @
Citat: paga:Tako nešto ne postoji.
Ne postoji, ali kao sto vidis, covek se ne bavi el.tehnikom a verovatno je video onaj
elektromagnet sto izaziva vibracije u el.zvoncetu, koji podseca trafo pa ga je zato
tako i nazvao.
Ipak nije zdravo toliko dizati pritisak.

[ vranjin @ 15.01.2011. 16:08 ] @
Mi u pekari koristimo za posipanje brasnom nesto slicno. To je E jezgro od trafoa zaliveno u plastiku. Ima ih u "Mating" Nis. poz
[ plc @ 15.01.2011. 16:12 ] @
Citat: paga: Razlog zbog kojeg sam postavio onu bezobraznu sliku je taj što , ako već se baviš proizvodnjom bilo kakvih mašina , ne dopustivo je da se kao takav pojaviš i tražiš vibro transformator .
To je kao kad bi auto-mehaničar početnik , ušao u prodavnicu delova i tražio cincilator .
Na ovakvu glupost ne vredi trositi reci.
Odgovorite na postavljeno pitanje ..... I molim vas da u buduce dajete konkretne odgovore tako da tema ne skrene u pogresnom pravcu.
[ EasyCorps @ 15.01.2011. 16:14 ] @
[ vranjin @ 15.01.2011. 16:17 ] @
Citat: paga: Razlog zbog kojeg sam postavio onu bezobraznu sliku je taj što , ako već se baviš proizvodnjom bilo kakvih mašina , ne dopustivo je da se kao takav pojaviš i tražiš vibro transformator .
@paga: procitaj pazljivije prvu poruku autora gde je rekao da ne zna kako se to zove nego da ga je NEKO tako kstio. poz
[ plc @ 15.01.2011. 16:24 ] @
Konacno rezultati :))
Zahvaljujem EasyCorps(to je to) i vranjin
Citat: vranjin: Mi u pekari koristimo za posipanje brasnom nesto slicno. To je E jezgro od trafoa zaliveno u plastiku. Ima ih u "Mating" Nis. poz
Eto zakljucili da jeste spulna koja uz pomoc kotve vibrira cije vibracije prenosi na ovo koritance.
Sad ko zna gde ima novo ???
[ Sepa011 @ 15.01.2011. 18:07 ] @
Citat: O hoo gde si Sepa011 ili zacin C tvoje drugo ime .Nije valjda da jos uskaces po temama i ne dajes konkretne odgovore nego samo fircas.
A za ovo 'crno' razumecu ...... verovatno si probao :))))
A trece ime moze da mi bude PIPS - sprej protiv gamadi.
Nego, posto vec hoces
potrosis malko vise vremena na pretrazivanje, a manje na skicanje 'adresa, adresa,...'
Nego, ako ti nadjem negde novo i atestirano, 'el imam 3200% provizije? (jbg pretraga "kosta")
[ plc @ 15.01.2011. 18:48 ] @
Citat: Sepa011: potrosis malko vise vremena na pretrazivanje, a manje na skicanje 'adresa, adresa,...'
Nego, ako ti nadjem negde novo i atestirano, 'el imam 3200% provizije? (jbg pretraga "kosta")
Koji si ti .....d.
Ipak sma bio u pravu za tebe .Mozda se smrznem na tvoj odgovor .
Molio bih te da se maknes sa teme.Ionako samo stvaras pometnju.
[ veselinovic @ 15.01.2011. 19:46 ] @
Vas dvojica da obratite paznju na ponasanje.
Iz fundamenta.
[ robert63 @ 15.01.2011. 22:58 ] @
Ne samo oni nego SVI DA OBRATE PAZNJU NA PONASANJE !!!
Da ne bi Vam Pozakljucavao teme---Uzduz-i-Popreko !
 jes kad bih mogao ?!
Malo zezancije nije na odmet-Zar ne ?
Pa nije ovo logor Auschwich !
weč opusteni forum EL---zar ne ?
PS:
Ja sam mislio da je FUNDAMENT ono ispod kuče,zakopano u zemlju.
Kakve sad to ima veze sa Elektronikom??--Da ga **e*bem !
Možda neka kvadratura ili kubikaža betona?
[ robert63 @ 15.01.2011. 23:17 ] @
plc evo konkretnog Linka:
http://www.huntsmaninc.com/pdf/navco/bh/1000BH.pdf
Evo i nesto-malo karakteristika:

[ radarac66 @ 15.01.2011. 23:35 ] @
najbolja stavka je pod rednim brojem 15 ----13tona, napunis, ukljucis i zaboravis...
[ robert63 @ 15.01.2011. 23:47 ] @
radarac66
Pa nije ovo Burekdjiska radnja
-vec " Vena Kucavica " Srbije !
A tu se nikako ne radi o CD-u Miligram,,--NEGO o ozbiljnim stvarima!
[ plc @ 16.01.2011. 07:34 ] @
Hvala robert63 ali ovo su pneimatski (vrlo bucni ) ,zamisli neku tetu kako sedi za vagom a ono krene da dozira .
Mozda bi joj prijale vibracije ali nije za ovu priliku.
Shvati ovo i kao salu posto je tema krenula tako,u svakom slucaju hvala ti .
Iz mog iskustva ovi vibratori su od velike koristi po fabrikama (veliki spas za radnike kojima je gumeni cekic non-stop u ruci),postoji jos jedna varijanta koja je u mom slucaju donela bolje rezultate...
Pneumatski cilindar koji na vrhu ima gimeni deo (cekic),kada se zada komandni napon uglavnom 24vdc on pocne da udara u ciklusima .
[ Katja_Zap @ 16.01.2011. 10:27 ] @
Booože, koje pesničenje zbog jednog običnog vibratora. A moš mislit' šta bi tek bilo u slučaj npr. 74xx4047
[ veselinovic @ 16.01.2011. 10:49 ] @
Citat: robert63: Ne samo oni nego SVI DA OBRATE PAZNJU NA PONASANJE !!!
Da ne bi Vam Pozakljucavao teme---Uzduz-i-Popreko !
:-) jes kad bih mogao ?! :-)
Malo zezancije nije na odmet-Zar ne ?
Ma kakvi, samo ce da predje u vrijedjanje, a to nije dobro.
Citat:
PS:
Ja sam mislio da je FUNDAMENT ono ispod kuče,zakopano u zemlju.
Kakve sad to ima veze sa Elektronikom??--Da ga **e*bem !
Možda neka kvadratura ili kubikaža betona?
:-)
A u fundament ( ono ispod kuce) se stavlja uzemljivac. A ako njega nema oce elektronika da pocrkne kad grmi.
Daklem, ima i te kako teme sa elektronikom.
Pozdrav.
[ plc @ 16.01.2011. 11:19 ] @
Ludilo
Bas da vim' u sta ce ova tema da se pretvori :))))
[ robert63 @ 17.01.2011. 01:35 ] @
[ plc @ 18.01.2011. 15:21 ] @
Evo konacno da resimo dilemu :)
Pokusacu postupno da prikazem sve sto sam pribavio ovih dana .
Inace ono sto mnogi majstori (nedopustivo :)) zovu vibro trafo je zapravo vibro-dozator.
Sastoji se od namotaja(spulne) koji su postavljeni na E jezgro koje je fiksirano ,drugi deo jezgra je
zasrafljen na deo (kada je hrana u pitanju OBAVEZNO prohron po standardu)koji je u stvari koritance sa otvorom na prednjem delu.
Kada se prikaci u ovom slucaju na napon 220v~ , I jezgro pocinje da vibrira cije vibracije prenosi na korito.
SLIKA 1
Inace nisam bas neko ko se najbolje razume u magnetizam ali zasigurno
znam da se ne moze koristiti namotaji za 220v~kao kod obicnog trafoa istih dimenzija.
Razlog je u odvojenom I jezgru pa ako nije dobro proracinat broj navoja a da se nezna permabilitet jezgra problemi ems-ama, mag. indukcijom sigorno ce biti problema sa zasicenjem ..... Naravno to se resava sa dodavanjem broja namotaja.
SLIKA 2
Moram skrenuti paznju na postolje gde se srafi E jezgro trafoa i I jezgro ,ono naravno mora biti od nekog ne magnetnog materijala(aluminijuma u ovom slucaju).
E sad malo objasnjenje o nacinu doziranja.
SLIKA 3
Kao sto se da videti ovde se koriste 3 ista dozatora,u ovom slucaju sto je meni interesantno 2 sluze za grubo doziranje a 1 za fino(tako se ubrza rad).
SLIKA 4
Vidi se da je sve robusno sto se tice postolja i stoji na oprugama sa gumenim podloskam kako nebi prenelo vibracije na postolje (utice na merne celije!!!)
Evo i slike za robert63 o onom pneumatskom cekucu
SLIKA 5
Inace dobio sam i neke adrese ko to moze napraviti nalik ovome pa ako nekome zatreba posalcu na PP.
[Ovu poruku je menjao plc dana 18.01.2011. u 16:46 GMT+1]
Izvinjavam se zbog ovih prevelikih slika sve sam na brzinu uradio.
Inace snaga vibriranja se regulise ajd da kazem dimerom to mi prvo pada napamet evo neke seme upravljanja sa PLC-a u modul (naponska 0-10v)
[Ovu poruku je menjao plc dana 18.01.2011. u 17:03 GMT+1]

[ plc @ 18.01.2011. 16:11 ] @
Toliko o tome.
Nadam se da ce ova tema pomoci nekom :)
Pozzz
[ bobansa @ 17.03.2011. 21:15 ] @
Sve je to lepo ali sto se tice te seme mogla bi neka varijanta za samogradnju same elektronike. Po meni je pravo resenje upravljanje amplitudno frekventnim pretvaracem. Tema je poprilicno zanimljiva malo da je razdrmamo...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|