[ franjo_tahi @ 18.01.2011. 09:52 ] @
Koristim D2007 i QickReport 5.02

Problem koji se pojavio, nedavno, a da ne mogu otkriti razlog.
Problem je samo u jednom programu, ako kreiram novi progam i novi qr - ispis je ispravn

Na ispisima, osim podataka koji trebaju, ispisujem i slike memoranduma poduzeća.
Koristim export u PDF tako što sam postavio TQRPDFFilter.

Za slike sam koristio TQRImage i TQRGrImage, rezulata je isti: kreirani PDF ne primjenjuje property Stretch.
Odnosno u PDF-u koji se kreira (iz programa ili Save->PDF) slike su dimenzija koje sam zadao, ali se ne vide cijele već samo dio koji stane u zadati prozor (veličinu slike).
Pokušao sam sa bmp i jpg slikama, pokuša sam napraviti sliku dimenzija kojih je slika na reportu - rezulata je isti.
Pokušao sam obrisati sliku i postaviti novi TQRImage.
Pokušao sam obrisati .res projekta.

Hitno mi treba pomoć - ideja o čemu bi se moglo raditi.

[ franjo_tahi @ 18.01.2011. 10:22 ] @
E, ovo nije normalno... otkrio sam o čemu se radi - van svake pameti...

Postaviš TQRImage na qr - sve ok. Nakon toga napraviš u designu Zoom in ili Zoom out i više ne štima...

MORA OSTATI U PRIKAZU KAKAV JE BIO KADA JE KREIRAN....

Iditarija, glupost.... izgubih 2 dana, već sam počeo kreirati nove reporte....
[ rambo @ 18.01.2011. 15:10 ] @
Postoje novije verzije QR od v5.02. Ja negde imam v5.05. Ako imaš kupljenu verziju, onda se obrati proizvođaču. U suprotnom se moraš snaći sam. U svakom slučaju, QR se već neko vreme smatra prevaziđenim report generatorom i svi koje znam uglavnom prelaze na FastReport. Ako tebi nije kasno, tj. ako nemaš puno reporta u postojećem projektu, obavezno razmisli o prelasku na FastReport. Uštedećeš sebi i vreme i živce.