[ cubrovic @ 23.01.2011. 13:46 ] @
Iako sam po srednjoj skoli automaticar evo me prvi put na ovom delu foruma ![]() Trebalo bi da napravim java aplikaciju za iscitavanje i kontrolisanje varijabli na S7 1200 PLCu (web aplikacija, servlet za opsluzivanje mobilih uredjaja...) Onaj deo sa kojim nemam nikakvo iskustvo jeste ta sama komunikacija racunar -PLC. Istrazivao sam po netu i obradovao se S7beans apiju ali ne lezi vraze, taj api nije kompatibilan sa s71200. Da li neko moze da mi pomogne i usmeri na koji nacin se to moze izvesti. Na PLC bi se racunar povezivao preko lana kao sto i trenutno ti korisnici povezuju pc sa scada softverom ili one siemensove display-a. Ako iz nekog razloga to nije moguce sa ovim uredjajim i drugi nacini povezivanja su moguci ali su manje pozeljne, narocito ako zahtevaju windows zbog drajvera ![]() Odmah dodatni trosak licence po korisniku ![]() Ako sam bio neprecizan ili lupio sta izvinite, nisam jos dovoljno upucen u ovu problematiku ![]() Pitajte ako sta fali od podataka pa cu probati da se pojasnim i dopunim. |