hm.... shvatila sam donekle ono
Citat:
Boris B.: Mozes da koristis "file of records" iliti binarni tipizirani fajl, ali to se ne koristi vec godinama, uglavnom zbog binarne kompatibilnosti tipova izmedju platformi (sto je danas veeeelika stvar, mada tebe za kviz to i ne zanima). Daleko veci problem je sto takav fajl ne mozes da uredjujes ni sa jednim programom, tj. morala bi da pises i svoj program za uredjivanje pitanja i odgovora koji zna da zapisuje u takav fajl.
Koristi umesto toga XML serijalizaciju, onda mozes XML fajl da uredjujes sa bilo kojim tekst editorom.
Imas
ovde vise informacija i kratak kod kako se koristi.
Hm..pogledala sam taj sajt, ali i dalje ne znam kako da iz nekog xml fajla procitam pitanje. Ja u mom kodu imam klasu Pitanje sa atributima tacan_odgovor, odg_a, odg_b, text_pitanja i brPoena, a u glavnom programu ja treba da procitam ceo xml fajl i napravim listu pitanja. Sve sam to uradila kada sam citala iz .txt fajla. E,sad, u onom kodu na
http://support.microsoft.com/kb/815813 javidim samo kako da napravim taj xml fajl sto u sustini mogu i sama da otkucam u notepad-u, ali ne vidim kako da procitam tu datoteku....