[ 1900-ti @ 24.01.2011. 10:41 ] @
| Cao svima, da li neko moze da mi objasni kako da uradim sledece, ne trazim da mi kuca kod vec samo kojom logikom to da postignem posto sam nov u PHPu.
Imam combo box i u njemu recimo 3 vrednosti, Vrednost1, Vrednost2, Vrednost3, i imam submit button, zelim da kada izaberem vrednost iz kombo boxa i pritisnem submit da u combo boxu onstane vrednost koju sam izabrao a ne da se stalno vraca na vrednost1, nadam se da ste me razumeli i da nije komplikovano.
Hvala |
[ Jbyn4e @ 24.01.2011. 12:05 ] @
Na odgovarajuci <option> tag treba da postavis selected... samo jos smisli logiku na osnovu svog koda kako da to uradis.
[ 1900-ti @ 24.01.2011. 12:29 ] @
Hvala na odgovoru i izvinjavam se sto sam zaboravio da napomenem jako bitnu stvar a to je da vrednosti za combo box povlacim iz baze, pokusavam da u option value postavim nesto kao $_SESSION['vrednost'] = $row['id']; i da mi se zadrzi ta vrednost koju korisnik izabere, nadam se da sam dobro objasnio
hvala
[ Nemanja Avramović @ 24.01.2011. 12:34 ] @
U (for) petlji u kojoj popunjavaš select element vrednostima iz baze samo proveriš da li je vrednost u trenutnoj iteraciji ista kao ona u POST/GET nizu (zavisi kojom metodom ti form prenosi podatke) i ako jeste onda staviš selected="selected". Naravno, u slučaju da se prvi put pristupa strani ni jedna vrednost neće biti u POST/GET nizu, tako da i na to treba da obratiš pažnju.
[ 1900-ti @ 24.01.2011. 18:38 ] @
Hvala, pokusacu tako da uradim pa javljam rezultate.
Jos jednom hvala na vremenu
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.