|
[ Kolins Balaban @ 25.01.2011. 07:26 ] @
| Pozdrav raja. Pravim jednu bazu, pa sam zapeo oko jedne, cini mi se sitnice :) imam na formi combo box, i koji je linkovan na tabelu u kojoj mi se nalaze sudije :) ispod sam ubacio i jedan dugmic. Kad kliknem na taj dugmic, hocu da mi izbaci predmete samo tog sudije, koji se nalaze u drugoj tabeli. Kreiranje query-a za svakog sudiju otpada, jer je previse posla :( kreirao sam report koji sam naslonio na tabelu u kojoj mi se nalaze predmeti, a onda sam uklonio Recordsource. pokusao sam ovako nesh, ali ne ide:
Code:
Private Sub cmd_IzdajIzvjestaj_Click()
On Error GoTo Err_cmd_IzdajIzvjestaj_Click
Dim stDocName As String
stDocName = "rep_sudije"
Report_rep_Sudije.RecordSource = "SELECT tbl_GlavnaTabela.IDPredmeta, tbl_GlavnaTabela.Referat, tbl_GlavnaTabela.OznakaPrvostepenogPredmeta, tbl_GlavnaTabela.OznakaDrugostepenogPredmeta, tbl_GlavnaTabela.VrstaSpora, tbl_GlavnaTabela.Sudija, tbl_GlavnaTabela.VrstaPresude FROM tbl_GlavnaTabela WHERE tbl_GlavnaTabela.Sudija=Me.cbo_sudija"
DoCmd.OpenReport stDocName, acPreview
Exit_cmd_IzdajIzvjestaj_Click:
Exit Sub
Err_cmd_IzdajIzvjestaj_Click:
MsgBox Err.Description
Resume Exit_cmd_IzdajIzvjestaj_Click
End Sub
Combo box cbo_sudija i button cmd_IzdajIzvjestaj se nalaze na formi naravno. u combo boxu biram sudiju. ako moze pomoc oko ovoga, bio bih jako zahvalan :)
EDIT: evo uspio sam rijesiti problem:
na dugmicu sam izmjenio kod ovako:
Code:
Private Sub cmd_IzdajIzvjestaj_Click()
On Error GoTo Err_cmd_IzdajIzvjestaj_Click
Dim stDocName As String
stDocName = "rep_sudije"
DoCmd.OpenReport stDocName, acPreview
Exit_cmd_IzdajIzvjestaj_Click:
Exit Sub
Err_cmd_IzdajIzvjestaj_Click:
MsgBox Err.Description
Resume Exit_cmd_IzdajIzvjestaj_Click
End Sub
a zatim sam na On Open reporta dodao ovaj kod:
Code:
Private Sub Report_Open(Cancel As Integer)
Report_rep_Sudije.RecordSource = "SELECT tbl_GlavnaTabela.IDPredmeta, tbl_GlavnaTabela.Referat, tbl_GlavnaTabela.OznakaPrvostepenogPredmeta, tbl_GlavnaTabela.OznakaDrugostepenogPredmeta, tbl_GlavnaTabela.VrstaSpora, tbl_GlavnaTabela.Sudija, tbl_GlavnaTabela.VrstaPresude FROM tbl_GlavnaTabela WHERE tbl_GlavnaTabela.Sudija='" & Form_frm_Izvjestaji.cbo_sudija & "'"
End Sub
[Ovu poruku je menjao Kolins Balaban dana 25.01.2011. u 08:40 GMT+1] |
[ banem @ 25.01.2011. 08:07 ] @
Dobro je da si rešio problem koji je... krajnje trivijalan. Ja takav program za sud razvijam već SEDMU godinu i još nije gotovo. Mislim, ako zapneš već na dostavnoj knjizi, što je verovatno najjednostavniji deo baze za neki sud, možda nije vreme još uvek da se upuštaš u tako nešto.
[ Kolins Balaban @ 25.01.2011. 14:57 ] @
ma to nije nikakav extra ozbiljan program ;) trebam da evidentiram predmete koji su vraceni sa drugostepenog i vrhovnog suda. tu evidentiram broj predmeta iz mog suda, broj predmeta sa drugostepenog suda, duzinu trajanja postupka na drugostepenom sudu, sudiju koji je duzio predmet, i vrstu odluke na drugostepenom sudu (potvrdjena, preinacena, ukinuta), i to je sve. to se do sad vodilo u excelu, za svakog sudiju po jedan sheet. ja hocu da to malo bolje organizujem. takodjer, trebat' ce mi razni izvjestaji, tipa procenat ukinih odluka po sudijama ponaosob, pa ukupno za sud, pa postotak ukinutih odluka za gradjansko odjeljenje pa za krivicno, opet po sudijama i za sud ukupno.... nije to nista extra komplikovano, samo sam ja malo zahrdjao i zaboravio i osnovne stvari :) naravno, ovo mi i nije obaveza, ali je fin razlog da napravim nesh dobro, usput nesh i naucim, i doprinesem :) a sto se tice ostalih podataka vezanih za predmete, u BiH u svakom sudu postoji namjenski software za to CCMS (Court Case Management System).....
[ Kolins Balaban @ 27.01.2011. 08:05 ] @
evo mene opet :) :) problem je slican :( kako da u istom izvjestaju dobijem broj predmeta za jednog sudiju? pokusavam ovako, ali ne ide:
Code:
Report_rep_Sudije.txt_UkupanBrPredmeta = DCount("[Sudija]", "tbl_GlavnaTabela", "[Sudija] = Form_frm_Izvjestaji.cbo_sudija")
znaci, taj dio koda mi se nalazi na On Open reporta. dobijem gresku da mi je kao prethodna akcija otkazana....
[ Zoran.Eremija @ 27.01.2011. 09:51 ] @
Report_rep_Sudije.txt_UkupanBrPredmeta = DCount("[Sudija]", "tbl_GlavnaTabela", "[Sudija] = " & Form_frm_Izvjestaji.cbo_sudija)
[ Kolins Balaban @ 27.01.2011. 10:53 ] @
sada dobijem gresku
Code: Syntax error (missing operator) in query expression '[Sudija]=Ime_i_Prezime_Sudije'.
:(:(
[ Zoran.Eremija @ 27.01.2011. 11:29 ] @
Ajde okacite vas primer da vidimo sta se tu sve tajanstveno desava :-)
[ Kolins Balaban @ 27.01.2011. 12:37 ] @
evo mog primjera u prilogu. Ovo s cim imam problem, odnosi se na formu pod imenom "frm_Izvjestaji", koja na osnovu sudije odabranog iz combo boxa, otvara report pod imenom rep_Sudija. NA tom repurtu bih trebao da imam sljedece informacije:
1. sve informacije iz tabele tbl_GlavnaTabela, za odabranog sudiju (sem datuma slanja i datuma vracanja predmeta, jer mi treba podatak o trajanju postupka na drugostepenom sudu, a ne datum slanja i datum vracanja)
2. ukupan broj predmeta koji su otisli na drugostepeni sud za tog sudiju
3. ukupan potvrdjenih presuda, broj ukinutih, broj preinacenih presuda.
4. to isto, ali razvrstano po referatima (gradjanski, krivicni), za svakog sudiju ponaosob
da li te informacije staviti u footer izvjestaja, ili bi to ljepse izgledalo nekako drugacije?
nakon tog izvjestaja, trebam kreirati jedan sumarni za cio sud, tj. sumu svih predmeta za sve sudje, pa onda ukupan broj potvrdjenih, ukinutih.... i na kraju sve to po referatima.... to mi je cilj :)
[ Zoran.Eremija @ 27.01.2011. 14:59 ] @
Malo sam vam korigovao tabelu "tbl_GlavnaTabela" i uspostavio veze sa ostalim tabelama...
[ Kolins Balaban @ 01.02.2011. 06:30 ] @
hvala kolega na nesebicnoj pomoci. izvinjavam se, sto tek sad odgovaram :( pritisli me izvjestaji za kraj prosle godine, pa nisam imao vremena da navratim ovdje.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|