[ coadjoni @ 26.01.2011. 12:13 ] @
Ovako,

kreirao sam desktop aplikaciju za jednu firmicu. U pitanju je C# i .NET framework 3.5. Baza je radjena u MS Accessu. Kod mene na laptopu sve radi bez greske, imam instaliran windows 7 ultimate. Ta firma ima win xp pa sam tamo kod njih instalirao .NET framework 4 posto je to zahtevala aplikacija. Aplikacija kada se pokrene u firmi cita podatke iz baze i lepo upisuje u combo box-ove, medjutim kada treba da se odradi neki proracun javlja mi gresku: Input string was not correct format. Inace ovo sve super radi na mom racunaru. Jos jedan problem je taj sto kada treba da se iz aplikacije upisu podaci u bazu, klikom na dugme "Unesi podatke" pojavljuje se Box sa greskom u vezi update sql statement-a, ali su podaci ipak uspesno upisani u bazu. E sad, ima li neko ideju o cemu se radi? Da li je potrebno da instaliram jos nesto da bi aplikacija uspesno radila?

Unapred se zahvaljujem svima na odgovorima!
[ AMD guy @ 26.01.2011. 13:06 ] @
Ovako na slepo ne mogu tacno da ti kazem. Postavi kod koji ti daje gresku.
Inace greske koji si ti postavio su dosta opisne.
[ coadjoni @ 26.01.2011. 16:32 ] @
Evo dve slicice sa error popup box-ovima. U dokumentu se nalazi tekst greske, odnosno tekst koji se ispisuje klikom na dugme Details u error box-u.


[ Cola @ 26.01.2011. 16:47 ] @
Imam i ja problem možete li mi pomoći. Kada kliknem na button pojavi mi se greška :(

Kako da to riješim?

Šala mala :)

Kako misliš da ti neko pomogne i bez dijela koda koji očito ima grešku ako ti koji imaš kod kod sebe ne možeš da ga riješiš? Ček da pogledam u grah :)

Bez ljutnje ali pročitaj i sam si sve stavio gore iznad pa ti pokušaj da odgovoriš...

Pozz
[ coadjoni @ 26.01.2011. 17:00 ] @
Nema nikakve ljutnje. Opusteno. Kod je izuzetno veliki i kada bih morao da stavljam, morao bih ceo projekat. Projekat bez greske radi u win7 sa istim kodom, ali ne i u win xp kako treba. Ako neko mozda zna o cemu se radi neka se javi. Mozda se neko susreo sa istim problem.
[ MarkoBalkan @ 26.01.2011. 18:07 ] @
kakav proračun?

[ Željko @ 26.01.2011. 18:38 ] @
Kao sto ostali rekose, tesko ti mozemo pomoci na "slepo" ipak evo par ideja sta da pogledas.

"Input string was not correct format.": greska koja se cesto javlja pri konverziji podataka(string to int, string to date ...). Posto "kod tebe sve radi", btw. to je omiljena izreka vecine developer-a, jedan od mogucih problema je da aplikacija "puca" prilikom konverzije promenljive tipa string u promenljivu tipa datetime zato sto regional settings podesavanja kod tebe i na drugoj masini nisu ista.
Ipak, sad kada sam pogledao error log vidim da je u pitanju greska pri konverziji string-a u int. To opet moze da bude problem regional settings podesavanja. Pogledaj da li je u pitanju decimalna tacka ili zarez pa uporedi sa tvojim podesavanjima.


"Syntax error in UPDATE statement": Nema sta da se tu prica puno, update sql ima syntax error. Probaj da upises u log sql string koji saljes u bazu (Prijatelj.Data.Execute(String sql)), pa ako ne vidis u cemu je problem post-uj ovde pa cemo pogledati.



[ AMD guy @ 26.01.2011. 18:57 ] @
Stavi breakpoint-ove u kodu gde ti daje gresku, pa sam vidi, koristi try-catch za handlovanje izuzetaka.
[ coadjoni @ 26.01.2011. 22:48 ] @
Hvala svima a posebno zeljku. Problem sa sql stringom sam resio. U pitanju je bila forma sql upita. Pod win7 radi upit tipa "update proizvod set cena="+ i +";" pa sam to morao da napisem ovako da bi radilo:
sql_string = "update proizvod set [cena][email protected]";
com = New OleDbCommand(sql_string, connection)
com.Parameters.Add("@a", Convert.ToInt32(txt_cena.Text));

Sto se tice input stringa, moguce je da je do regional settings-a, ali to cu morati da proverim sutra.

Hvala svima jos jednom.
[ coadjoni @ 27.01.2011. 12:06 ] @
I drugi problem je resen. U pitanju su bila podesavanja u Regional Settings. Zeljko hvala ti puno. Hvala i svima ostalima.

@Cola
Vidis kako ne mora da se postavi kod, da bi ljudi rekli u cemu je problem? :)
Bez ljutnje :)
[ Cola @ 27.01.2011. 12:11 ] @
A što bi se ljutio tu smo da pomognemo :) (ako možemo naravno)
[ Željko @ 28.01.2011. 09:52 ] @
Drago mi je da si resio probleme.

Ipak bi trebali uvek post-ovati parce source code-a da bi ljudi, tacnije siri krug ljudi mogao da ti predlozi resenje. Na taj nacin ces ti, a i svi drugi u kracem roku doci do resenje problema i/ili ces dobiti vise misljenja/ideja kako da resis problem(e).

pozdrav,
Zeljko