[ flymanbat @ 27.01.2011. 15:16 ] @
Pomagajte!!!

Doticna osoba je kliknula na poruku na ekranu na kojoj je pisalo "Smart internet security 2011" i instalirao se malware koji je izgleda novijeg datuma.

Javili su se sledeci problemi:

Izlece poruka sa dobro poznatom zvucnom svinjskom podlogom kao sto je u "Kaspersky"-om kada nadje virus.

Surfovanje u browserima (IE, Crome) je bilo onemoguceno dok je firefox radio takoda sam skinuo odmah "malwarebytes" i odradio scan i pocistio stotinu djubreta, pa restart i nista.

Posle sam po uputstvima sa linka http://deletemalware.blogspot....-remove-personal-internet.html

pokusao sve i iz normal moda i iz safe moda, kao i system restore ali i dalje imam problem.

Izgleda da je malwer ubijen ali i dalje imam problem sa surfom.

Google sam dobio kada sam rucno iskljuicio proxy po uputstvima iz gornjeg linka.

Takodje sam i i iz safe moda i vise puta probao scan sa "malwarebytes" i uvek se prikazivala gomila neociscenih fajlova i ostalog djubreta.

Uspeo sam sa HijackThis-om da obrisem jedan fajl vezan za "Smart internet security 2011" tako da mislim da sam ga u dobroj meri skinuo ali...

Pomagajte da povratim surf, jer internet radi ping imam prema google ali kada npr. probam gmail dobijem gresku Page not found... u IE ili SSL error u cromu 1.JPG - 34.2 KB
2.JPG - 108.4 KB

Ostala pretraga kao radi, elite sam uspeo da dobijem ali npr. www.bmw.com ili bilo koji drugi krene i onda ga preusmeri na neki levi sajt o kolima itd.

Unapred hvala!

Pozdrav
[ flymanbat @ 28.01.2011. 10:43 ] @
Nema niko odgovor :(

Inace malware je pokupljen na nekom sajtu za slanje online rodjendanskih cestitki. Tako da pazite se kad nekome cestitate rodjendan. NE klikcite nista sto iskache naokolo.
[ jovica016 @ 28.01.2011. 16:36 ] @
Pa ne znam kakvu si pomoc ocekivao, ne verujem da ce bilo ko da ti govori kako da ocistis malware ili sta vec.

Reinstaliraj sistem i objasni doticnoj osobi gde ne bi smela da klikce :) Pozz
[ flymanbat @ 28.01.2011. 20:23 ] @
Citat:
jovica016: Pa ne znam kakvu si pomoc ocekivao, ne verujem da ce bilo ko da ti govori kako da ocistis malware ili sta vec.

Reinstaliraj sistem i objasni doticnoj osobi gde ne bi smela da klikce Pozz


Jovice, nemoj pogresno da me shvatis, ali ne znaci da svaki put kada nakacis neki malware ili neki virus, koji antivirus, koji trenutno imas, koji je obicno besplatan, ne moze da pocisti ili ako je nesto novijeg datuma pa ne postoji removal tool da treba odmah da uradis format c: i da zavrsis. Uvek postoji neki nacin da ga rucno skines. A s druge strane mislim da sam vecim delom uspeo da ga odstranim sa sistema sem da su mi ostali neki repovi za ciju popravku su mozda potrebna 2 klika. Zbog toga pitam za misljenje i pomoc jer svaki virus, malware ti nesto prepodesi u sistemu sto mozes rucno da vratis (kao sto je ovde bio slucaj, ne da ti da pristupis task manageru ili ti ukljuci proxy ili nesto slicno...) a sve to mozes i rucno da vratis tako da ti nije potreban novi system.

Zbog toga pitam da li neko zna nacin da povratim normalan surf tipa pristup gmail-u ili bilo kojoj stranici bez preusmerenja jer to je negde zapisano u nekom podesavanju ili gde vec. Mozda registry ili host file ili negde slicno. Da znam resio bih. Tako da ako neko ima ideju nek pomogne u protivnom format znam da uradim u svakom trenutku.

P.S.

Znaci ja sam malware ocistio a posledice toga koje se mozda lako odstranjuju za to sam trazio pomoc ili neki removal tool koji ce sve da vrati na staro. Svaki dan izlaze novi malweri za koje neko napravi proceduru koja sve vrati izbrise, podesi e to sam pitao i trazio. Kada to bude postojalo na googlu na svakom koraku onda cu znati i sam da resim. Ali reko ima valjda neko ko zna nesto vise sem reinstala systema.

Pozz