[ dju @ 04.02.2004. 19:42 ] @
najverovatnije ih kupujem.tip 251 5+1.
Sta kazete????
[ Vertygo @ 04.02.2004. 21:36 ] @
U tom cenovnom rangu (oko 90eu) su po meni najbolji zvučnici na domaćem tržištu...
[ kUdtiHaEX @ 04.02.2004. 23:43 ] @
251 su odlican izbor. Logitech z640 su isto tako dobar izbor, ali prednost dajem Altecu.
[ Vukasin Salatic @ 05.02.2004. 00:00 ] @
Pogledaj malo i Altec 5100, malo su skuplji (za tridesetak Eura), ali zato sviraju (a i izgledaju) mnogo bolje!
[ Raven45 @ 05.02.2004. 00:16 ] @
A sta kazete na Altec 641? Treba da ih kupim uskoro, slusao sam razne stvari u vezi istih, pa rek'o ajde da cujem i od vas nesto pametno.

Uzgred, ovo mi je prvi post na ovom forumu. Svidja mi se organizacija foruma i celog sajta, jedan od boljih foruma na kojem sam bio. Naravno, najbolje je to sto su ovde nasi ljudi, mislim znam engleski, ali ipak je ovako prirodnije.

[ SoulFly @ 05.02.2004. 00:25 ] @
Citat:
Vukasin Salatic:
Pogledaj malo i Altec 5100, malo su skuplji (za tridesetak Eura), ali zato sviraju (a i izgledaju) mnogo bolje!

kakve veze ima izgled zvuchnika sa isachim???...pri tom 5100 je 4.1(73w) sistem a 251 5.1 (90w)
definitivno dobra odluka 251
pozdrav
[ Safet Beriša @ 05.02.2004. 00:56 ] @
Po specifikacijama Altec Lansinga 5100 ima snagu 73W, a 251 60W, oba su 5.1. Ako ne veruješ meni pogledaj sam i prebroj satelite.

5100 http://www.alteclansing.com/pr...details.asp?pID=5100&sID=1
251 http://www.alteclansing.com/product_details.asp?pID=251&sID=1

Sa njihovih sajtova možeš skinuti i specifikacije u PDF formatu.
[ SoulFly @ 05.02.2004. 01:14 ] @
glupi Kelkoo ...
sorry, moja greshka..na slici sam prevideo 5i zvuchnik, a poverovah stupidnom sajtu
http://computing.kelkoo.co.uk/b/a/sbs/110601/7013771.html
gde dole pishe za tip sistema da je 4.1
moja greshka
ali svejedno i dalje mislim da izgled zvuchnika nema veze sa izborom... i da je 251 jako jako jaaaako dobra stvar
[ vlado_bk @ 06.02.2004. 11:06 ] @
Sto se tice cene do 100 EUR ubedljivo najbolji zvucnici su Aletc Lansing 621!
Za muziku, jer imaju 2 satelita i woofer, a za igre su bolji 251, ali 621 je od prilike 3 puta jaci od 251!!!!
[ MMX @ 06.02.2004. 13:13 ] @
Citat:
dju:
najverovatnije ih kupujem.tip 251 5+1.
Sta kazete????

Imam te zvučnike već par meseci i veoma sam zadovoljan. Zvuk je odličan, a i sami sateliti i woofer veoma lepo estetski izgledaju. Kombinacija sivo crne boje moćno izgleda. Prilikom gledanja DVD-ja ili pak slušanja muzike, ugođaj je maksimalan. Kao što kolege rekoše za nekih 90ak eura ,koliko sada koštaju, to je najbolje ozvučenje koje možeš uzeti.
[ kUdtiHaEX @ 07.02.2004. 07:51 ] @
Citat:
vlado_bk:
Sto se tice cene do 100 EUR ubedljivo najbolji zvucnici su Aletc Lansing 621!
Za muziku, jer imaju 2 satelita i woofer, a za igre su bolji 251, ali 621 je od prilike 3 puta jaci od 251!!!!

Tri puta jaci???? Nisu ti ovo Transformersi pa da gledas ko je tri puta jaci... niti je broj vati neki pokazatelj kvaliteta... Za slusanje muzike su 2.1 sistemi, poput Altec ATP3 i sl. Za igre, DVD su 5.1 sistemi poput pomenutog 251. 251 kosta 80e i za te pare ne mozete dobiti nista bolje.
[ BeastMaster @ 07.02.2004. 10:19 ] @
Imao sam kući i ATP3 (doduše kratko) i sad imam 621 zvučnike. Kvalitet zvuka kod ATP3 zvučnika je dobar (bolji od 80% drugih zvučnika koje sam slušao), ali je opet kod 621 zvuk primetno bolji. I 621 jeste prilično jači od ATP3.

Pozdrav
[ Bogowski @ 07.02.2004. 14:45 ] @
Citat:
Raven45:
A sta kazete na Altec 641? Treba da ih kupim uskoro, slusao sam razne stvari u vezi istih, pa rek'o ajde da cujem i od vas nesto pametno.

Sta da ti kazem, moj ortak ih je kupio pre nekih par meseci, i ono je stvarno cudo. Zvuk do bola. Zamisli kad se trese ceo pod u stanu od vibracija vufera, koji ima nekih 20-tak kg. Posto se bavim zvukom, bio sam fasciniran jasnocnom i kvalitetom zvuka. Naravno bez neke Creative Live! ili Audigy serije ne pomisljaj da ih koristis, ne vredi da pate na itegralcima. Izvrsio sam poredjenje i sa serijom Jazz 9940b ja mislim nisam bas siguran,ali je to ona serija 5.1 koja je kao dobra. Mislim, zvuk ne moze da se poredi, jazz-ovi zvucnici zvuce kao plastikaneri pored ovih. Veruj mi neces se pokajati i za nekih 220 jevreja ces dobiti bogowski zvuk. Inace imaju tri reziam rada; Stereo, Stereo2 i Gamming, e kad ukljucis ovaj treci mod u nekom FPS-u najezices se od efekata koji su toliko stvarni da je to neverovatno, a dolaze sa zadnjih satelita. Ja sam odusevljen, jednostavno stekam kintu da ih jednog dana vidim i u mojoj sobi, mozda su malo skuplji zbog izvikanog 4.1 sistema , ali sve ima svoje prednosti i mane. Mislim da ova serija Altec-a predstavja pravu snagu ove firme, i cudi me zasto ova serija nije komercijalna, ali mislim da je zbog cene.
Toplo preporucujem kupovinu istih, ali prvo od murije nabavi neki list jer ces imati stalno komsije na vratu, osim ako ne zivis u kuci.
Slusaj najglasnije!!!
[ velkod @ 07.02.2004. 15:59 ] @
I ja bas planiram da kupim 641 ali me brine nekoliko sitnica koje sam nasao na par sajtova gde su ih testirali.
Na nekoliko njih se pominje da vufer preuzima odredjen deo srednjih tonova i da to moze po nekad da iritira a na jednom testu pominju i da pocinju da probijaju kada ih odvrnes do maksimuma... Da li je neko uspeo da isproba ovo? :-) A preziveo komsiluk...
[ Bogowski @ 08.02.2004. 12:34 ] @
Citat:
velkod:
Na nekoliko njih se pominje da vufer preuzima odredjen deo srednjih tonova i da to moze po nekad da iritira a na jednom testu pominju i da pocinju da probijaju kada ih odvrnes do maksimuma... Da li je neko uspeo da isproba ovo? :-) A preziveo komsiluk...

Probao sam to. Probijanje zavisi od mnogo stvari. Prva stvar je kvalitet snimka, odnosno da li je to film, mp3 ili igrica. Recimo jedna pesma (razlicite kompresije), bolje zvuci ona kvalitetnije iskompresovana, ali nije ni u tome sve. Bilo koje zvucnike da doteras do maximuma, desi ce se isto. Probijace ili nesto slicno. Naravno u ovom slucaju je to situacija 5-10s koliko imas, ili odose prozori. Nemoj se opterecivati time da ih dovodis do maximuma, jer ce ti i polovina snage biti preterano glasna,a da ne pricam o komsiluku, jer se vibracije vufera prenose neverovatno, pa jedno 10-15m u precniku. Inace zvuk je keva, mislim da nisam do sada niti cuo niti video nesto bolje. Ako imas oko 200 jeureja, samo napred.
[ dju @ 11.02.2004. 18:32 ] @
kupio sam ih za 80 evra i super su, zvuk ,izgled.
samo mi jos treba malo veca duzina kablova za dva satelita koja idu pozzadi.
hvala na savetima.
[ acahari @ 12.02.2004. 12:41 ] @
Evo kako stoje stvari, sto se tice zvucnika koji se kod nas i u svetu kupuju za PC sve je to kako mi kazemo, tu mislim na ton-majstore, polikolor konfekcija, zvuk je krajnje siromasan radije kupi neku aktivnu komponentu tipa Genelec ili Tanoy pa ces videti kakva je razlika, Altec je stara firma koja postoji jos od 50-tih godina proslog veka, oni su se malte-ne ugasili sa pojavom JBL, RCF, ElectroVoice etc.,ali su vaskrsli sa pojavom modela za P.C.Ako ti smatras da su to dobri zvucnici za tebe O.K.Zvuk je vrlo subjektivna stvar.
[ Air Jordan @ 29.08.2004. 21:44 ] @
Vredi li dati 50-ak Eura vise za 5100,ili uzeti 251? Najvise me interesuje kvalitet zvuka kod slusanja muzike.
[ milophoto @ 05.09.2004. 20:18 ] @
Ja sam srecni vlasnik jednog 5.100.Do sada sam slusao Tehniksa starog 15 god na Pionirovim zvucnicima,sada samo skuplja prasinu.5.100 JE CUDO ZA UHO,a i prosle godine je dobio nagrade za naj zvuk i dizajn
[ kope @ 05.09.2004. 21:43 ] @
Nevredi!
Covek je lepo pokusao da vam objasni da je sva ta igrarija sa 4.1 5.1 itd najobicnija sintetika. Prvo i pre svega kakva je to glupost zvucnici za PC. Zvuk je zvuk bar koliko ja znam. Drugo - Audigy i Live spadaju u losije zvucne kartice (Pokusaj da se za male pare dobije kvalitet). Vecina ucesnika na ovom forumu stavlja za primat slusanje muzike. Ako slusate muziku informativno cisto da bi se nesto culo, onda su vam dobri bilo koji zvucnici a za "slusanje" muzike davati 200 - 300 jevra za lepo ofarbanu plastiku :-)))
[ lancia88 @ 05.09.2004. 22:28 ] @
Pozdrav,
Kope, nisi u pravu. Ispustio si iz vida da stara tehnologija pojeftini stizanjem nove sto je nikako ne cini losijom. Pomenute kartice su bile zaista skupe u vreme njihovog pojavljivanja, tacnije Live. Slican primer je i sa video montaznim karticama. Ako me pamcenje posluzi valjano, neke 1996/7 god DC10 je kostala nekoliko hiljada DM, dok se ista kartica 3-4 god kasnije mogla nabaviti i az 350DM. Prosto, Spanci su kupili Nemacku firmu i vec kupljenu tehnologiju hteli su komercijalizovati prodajom za male pare jer su RT kartice i TV/VGA kartice sa in/out opcijama nagovestavale podelu ovog segmenta HW-a u kojoj vise nije bilo mesta za kartice kao DC10/20/30. To ovim karticama nikako nije smanjilo realne mogucnosti, naprotiv, sa novim SW-om postale su jos bolje i jos uvek su igrale u profi standardima. Inace, 5.1 nije sama sminka ali je prvenstveno namenjen zvuku sa filma, to je jedino resenje u kome imas kompletan dozivljaj i uzitak gledanja savremenog filma punog efekata. Slusanje muzike u audiofilskom smislu zahteva i rezonantne karakteristike koje samo kvalitetno proracunata drvena kutija uz neke izuzetke moze da pruzi ali svakako ostajes prikracen za prednosti lagodnog izbora 800-900 pesama snimljenih na samo jedan DVD zarad nesto boljeg zvuka sa jednog CD-a sa 15-20 pesama...ili, recimo cele kolekcije na hardu od 80-120GB muzike!!

U sustini sve ima svoje, u savremenom nacinu zivota i ne mozes uvek naci vremena da se prepustis kompletnom stereo dozivljaju, morao bi iskljuciti zvono na vratima, mobilni itd da bi uopste stigao da uzivas neko vreme...
pozdrav
[ StORM48 @ 06.09.2004. 00:14 ] @
Niti postoje, niti će ikad postojati bilo kakvi PC zvučnici, koji mogu da se porede sa konvencionalnim audiofilskim kompletom pojačala i zvučnika. Prosto, zvučnik bez par desetina litara zapremine, nije zvučnik. Za većinu uobičajenih potreba prosečnih korisnika, PC zvučnici su sasvim dovoljni, ali pominjati neku perfekciju zvuka, lomljenje prozora i PC zvučnike u istoj rečenici, zaista nema rezona.

Uzgred, neko pomenu kako je Live jedna od lošijih kartica. Jeste kada se poredi sa jednim Soundwave-om, Hoontech ST Audio MKII ili Audiotrak Maya44. Ali, koliko puta je Live lošiji od pomenutih kartica, toliko puta su konfekcijske PCI i integrisane lošije od Live-a. Inače, nije Live jedini izbor u toj višoj igračko-amaterskoj klasi. Postoji i Terratec za otprilike iste pare.
[ lancia88 @ 06.09.2004. 00:36 ] @
Pozdrav,
uz opasku da je sve tacno ako poredimo audiofilske komponente i PC sisteme, kratko podsecanje da smo na HW forumu koji tretira PC komponente kao predmet diskusije i njihove 5.1 mogucnosti koje najkvalitetnije audiofilske stereo kmponente nemaju a nezamenljive su kod gledanja filma a kazu i u igricama su prava stvar (ovo nisam probao)
pozdrav
PS: dobronamdosao kolega nazad na forum
[ VRider @ 06.09.2004. 00:49 ] @
Ne znam sta ste se toliko uhvatili za "vrhunski dozivljaj" kad ce se na tim zvucnicima vrteti u 90% splucajeva mp3 na 128kb/s, a cesto i nesto prebacivano sa kaseta i ploca na komp, pa onda... i na kraju opet u sugavi mp3.
[ StORM48 @ 07.09.2004. 02:52 ] @
Hvala za dobrodošlicu! :)

Tačno je da kvalitetniji PC 5.1 sistemi imaju mogućnosti koje Stereo HI-FI nemaju, ali još od pre par godina, 5.1 (pa i 7.1) mogućnosti su vrlo česte, možda čak obavezne, kod svih novijih audiofilskih pojačala. Štaviše, postoje i mass production pojačala (za "obične smrtnike", što bi neko rekao), kao recimo Technics A-909S, koji je DTS 5.1 sa internim efekt procesorom, snage oko 110w sinusa po kanalu. Bez zvučnika pojačalo košta nekih 500 evra, što je itekako daleko od cene standardnih PC zvučnika, ali svakako blizu recimo Logitech Z-680 seriji, koja svojim, ipak PC-jevskim kvalitetom, teško može da se poredi sa dotičnim. Da ne pominjemo stvarnih 110w snage, koji naspram gluposti tipa "Creative 5000w", zvuče kao Sveti Ilija Gromovnik. Sad će neko reći da mu snaga nije bitna, ali verujte, pošto sam audiofil hobista, vrlo mi je dobro poznata činjenica da je zvuk kvalitetniji sve što je dalji od gornjeg praga izlazne snage. Drugim rečima, što jače pojačalo, to kvalitetniji zvuk.

To bi, barem zasad, bilo sve od mene na ovu temu, pošto sam se, priznajem, malo udaljio u off-topic. Izvin'te! :)
[ lancia88 @ 07.09.2004. 23:09 ] @
Pozdrav,
Citat:
StORM48: Bez zvučnika pojačalo košta nekih 500 evra, što je itekako daleko od cene standardnih PC zvučnika, ali svakako blizu recimo Logitech Z-680 seriji, koja svojim, ipak PC-jevskim kvalitetom, teško može da se poredi sa dotičnim.

He,he, a da Ti ne fali i koji zvucnik u ovoj kombinaciji, kvalitetna kutija pa x5 plus woofer i eto racunice - kome treba novi Jugic ako za iste pare moze da ima kvalitetan 5.1 sistem?
Salim se malo, naravno.
pozdrav
[ Zdenikus @ 07.10.2004. 23:04 ] @
Pa dobro ljudi ajde da kazemo da mnogo toga zavisi dali su zvucnici od plastike ili od drveta pa sta onda kazete za Genius SW-5.1 Home Theatre System
Ja sve vise bacam oci na altec lansing 5100 i na ove Genijusove ali jos uvek ne mogu da se odlucim...
Sredjujem kucu pa hocu da se uklope u enterijer pa me zanima dali imaju mogucnost kacenja na zid...
A normalno bitan je i zvuk a vecinom cu da ih koristim za gledanje filmova i pomalo za slusanje muzike to bi sve trebalo da se nalazi u prostoriji od 18m2..
Molim vas pomagajte jer sledece nedelje idem u Bg i to mi je poslednja sansa da kupim nesto pametno...
[ sasa022 @ 08.10.2004. 01:29 ] @
Zdenko,potrazi malo po oglasima,vidi ko ima izlozene modele koji te zanimaju,otidji
tamo pa se na licu mesta uveri u karakteristike.
Svako ima svoj ukus,i mi mozemo predlagati 100 stvari,ali izbor je samo tvoj....
[ Zdenikus @ 08.10.2004. 10:26 ] @
Sve je to O.K ali ja zivim dalje od Beograda a ovo treba da mi kupi jedan sto radi u Bg pa moram da narucim a on samo da preuzme pre nego sto i on zavrsi poslove u BG. Inace ja radim u secerani a sad je krenula kampanja prerade pa nema teorije da odem tako skoro do Bg, a posto ne znam da se odlucim verovatno bi mi i taj detalj kacenje na zid pomogao u izboru.
[ cufyaudio @ 11.10.2004. 22:27 ] @
Upravo tako evo i mene da malo prokomentarisem.Sto se tice ALTEC-a stvar stoji ovako:
1)za 100€ i nemozes napraviti bolje
2)potpuno nabudzen zvuk bez definicije
3)ceo projekat se svodi da iz vufera dobiju neko mumlanje kako bi kupci rekli "U BRATE ALA GRUVA"
4)kad dodju do zasicenja brljaju uzasno to ne lici ninasta
220€ je vec velika para pa je pitanje da li kupovati ovakve krseve?
Za 250€ moze se sagraditi kvalitetan 5.1 sa 50Wrms prave snage (jaci od bilo kog ALTEC sistema)
Sto se tice zvucnika na nasem trzistu veliki je izbor a proizvodjaci su TURBOSOUND,JBL,EI-NIS,RTO,VISATON,EMINENCE,B&W itd.
Sto se tice modula tu su CREST audio sa IRF fetom
Samo dobra volja i znanje donece maksimum kvalitetnu stvar a o finalnom proizvodu govore proracuni.
KO ZNA ZNA a KO NEZNA NEKA PITA.
[ kevin @ 11.10.2004. 22:49 ] @
Ja sam izmenio desetine kompleta (medju njima i Z680) dok nisam nashao onaj pravi - HK 5.1 pojachalo i JBL 5.1 system....

Storm, shta kazesh na 5.1? hehe...

Rastamann
[ sasa022 @ 12.10.2004. 04:46 ] @
Samo mi nesto nije jasno....

Sto mesate sisteme od 70-80E i one od 200-250E i 400-500E ???
[ lancia88 @ 13.10.2004. 00:16 ] @
Pozdrav,
cufyaudio, kratko pitanje: JBL je firma koja je poodavno prodata. Pitanje glasi KOME?
Dakle, saznaj ko je vlasnik JBL-a pa da probamo ovde da popricamo malo preciznije (kada saznas, odmah da kazem da to nece sustinski promeniti Tvoje postove ovde jer si vec pomenuo odredjene razlike ali bi trebalo da ovde iznosimo kompletnu informaciju)
pozdrav
[ cufyaudio @ 13.10.2004. 23:53 ] @

Ovde je bitno samo dati dobar savet oko kupovine sistema jer svi znamo da dobar sistem u samoizgradnji vise vredi od komercijalnih sistema po computer shop-ovima,(mislim na sisteme od 200-300 €) a za 100€ je nemoguce napraviti ni u masovnoj proizvodnji nesto sto bi se nazvalo dobrim.
Mislim da nepreterujem ali ovi sistemi i jesu za one ljude kojima zvuk filma,dobra muzika,efekti itd. nisu toliko bitni jel i nemaju mnogo vremena da misle o tome.

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 02.01.2005. u 23:38 GMT+1]
[ acahari @ 17.10.2004. 18:58 ] @
Ma ljudi o cemu vi to.Pa vecina nas slusamo MP3 da nece neko da mi kaze da je tu dinamika kako treba.Da bi slusali muziku treba nam adekvatno obradjena soba, kvalitetno pojacalo, pa sad kablovi ........
Sve zavisi sta ko slusa a to je najbitnije.Muziku treba znati slusati.Sto se tice JBL pa oni imaju jedan dobar model mislim da je 4343 star jeste ali svira brate.A pojacala pa ima tu toliko cinilaca da ja nemam reci pocevsi od A/B klase pa do H klase sve zavisi ko i kako slusa
[ velkod @ 18.10.2004. 00:11 ] @
Citat:
acahari: Ma ljudi o cemu vi to.Pa vecina nas slusamo MP3 da nece neko da mi kaze da je tu dinamika kako treba...

Sasvim se slazem. 99% ljudi kod nas kao prvo nema kvalitetan snimak koji bi slusali na nekom dobrom sistemu jer slusa ili mp3 ili pirate koji su vecinom skinuti sa neta kao mp3 pa narezani na diskove sto je znaci istog kvaliteta kao mp3. A sto se tice originala ponuda je veoma slaba kod nas. Tako da onaj ko hoce da slusa kvalitetno on u vecini slucajeva i zna sta mu je potrebno od opreme. Besmisleno je ubedjivati nekog ovde da se upusti u kupovini ne znam kakvih zvucnika, kutija, pojacala kada je sve to sto slusa po nekim ozbiljnijim kriterijumima veoma loseg kvaliteta. Ja iako mnogo vremena provodim slusajuci muziku i volim da to cujem sa nekih dobrih zvucnika nakacenih na dobru opremu jos uvek koristim Yamaha 2.1 sistem za komp koji sam kupio pre par godina jer cak i kada bi imao nesto ozbiljnije ne bi imao para da kupim sve sto mi se svidja na originalu a ne mogu vecinu ni da nadjem ovde.
[ Swiper @ 28.11.2004. 22:34 ] @
jel zna neko gde ima da se kupe Altec 251 u Nisu??
[ Raven45 @ 02.01.2005. 22:13 ] @
Bogowski me je citirao
Citat:
Raven45:
A sta kazete na Altec 641? Treba da ih kupim uskoro, slusao sam razne stvari u vezi istih, pa rek'o ajde da cujem i od vas nesto pametno.Sta da ti kazem, moj ortak ih je kupio pre nekih par meseci, i ono je stvarno cudo. Zvuk do bola. Zamisli kad se trese ceo pod u stanu od vibracija vufera, koji ima nekih 20-tak kg...Toplo preporucujem kupovinu istih, ali prvo od murije nabavi neki list jer ces imati stalno komsije na vratu, osim ako ne zivis u kuci.

Ne brini za komšije, prevaspitao sam ih. Imam 1 ali VREDAN zvučnik... 15" bas+horna, ubica... Samo mono... Zato sam mislio neki 5.1, ali kako je vreme prolazilo, ipak sam olučio da ga zadržim. Sad sam uzeo DVD plejer, pa sam opet u nedoumici koji 5.1 sistem da uzmem? Ovog puta mi treba nešto mnogo jeftinije (do 100e)

Ovo je već malo off-topic ali jbg...
[ predragi @ 03.01.2005. 17:22 ] @
Pazi sa jačinom, zbog prababe :)
[ milanche @ 03.01.2005. 18:00 ] @
Citat:
lancia88: Pozdrav,
cufyaudio, kratko pitanje: JBL je firma koja je poodavno prodata. Pitanje glasi KOME?
Dakle, saznaj ko je vlasnik JBL-a pa da probamo ovde da popricamo malo preciznije (kada saznas, odmah da kazem da to nece sustinski promeniti Tvoje postove ovde jer si vec pomenuo odredjene razlike ali bi trebalo da ovde iznosimo kompletnu informaciju)
pozdrav

JBL je vlasnistvo Harman-a
[ faraons @ 06.01.2005. 21:17 ] @
koji si zvucnici najaci po snazi za otptilike 12000dinara
[ faraons @ 18.01.2005. 13:13 ] @
jel` zna neko?
[ x centar @ 11.03.2005. 14:18 ] @
mx 5021...95w...naj hvaljeniji model 2.1sistem
[ K00mJova @ 11.03.2005. 15:09 ] @
Imam ja 641.
Opaka grmljavina! Prvi put u zivotu imam sistem koji mogu da pojacam a da ima jos snage.
Tacno je da moras da imas sto bolju muzicku kartu. Imao sam Live! pa kasnije Audigy2, neverovatna je razlika.

Naravno da klipuje kad preteras sa basom, ali tad pored mrdanja poda, trese i zidove. Stvarno se oseca velika snaga, sub stvarno ima 110 vati, za satelite ne znam da bash imaju 32, ali, sve u svemu jako dobra sprava.

Sateliti moraju maksimum da budu na metar ipo visine, da ne bi bilo 'rupe' u srednjim tonovima i pozicioniranje istih je jako bitna stvar...

Kupio sam ga cim se pojavio... bio je 400 ojra :)
[ LGA 775 @ 14.03.2005. 15:34 ] @
Sta mislite o modelu VS3151?
[ Milos Maric @ 17.04.2005. 19:27 ] @
Baš sam to i hteo da pitam. Sada sam bio na njigovom sajtu i vide sam nešto u fazonu "isto para, ali novije". Dakle uporedite 251 i VS3151, ili jednostavno recite šta mislite o VS3151.
[ sinisa_60 @ 17.04.2005. 20:38 ] @
[Vredi li dati 50-ak Eura vise za 5100,ili uzeti 251? Najvise me interesuje kvalitet zvuka kod slusanja muzike.]

Postovani,
pomenunti sistem 5100 imam vec dve godine i s njim sam vrlo zadovoljan a zvuk perfektan. Bez prave kartice ni on nece raditi dobro. S druge strane imao sam tezak kvar na... Sva je sreca sto sam sve to mogao sam da uradim, inace....... i to za 60 evra.
Postavlja se i pitanje pravilne upotrebe u cilju rasterecenja izlaznih komponenti koje se poprilicno zagrevaju i rade sa povisenim naponima.
Komponente nemaju od Alteca nista, sve je Malesia i ko zna sve odakle, s druge strane - napajanja su nestandardna, pa od eventualne zamene nema ni govora. Dakle, radii dok radi. Izlazna snaga ili kako je sve ne zovu u cilju povecanja i osecaja snage je velika nepoznanica. Ali je do 100W sto i nije tako beznacajno. Imaju dovoljno snage i vrlo kvalitetan zvuk, kako rekoh - samo uz dobru i skupu karticu, pa onda problem da prorade svi zvucnici.
Ipak je najbolje resenje, bez obzira na moje iskustvo.
Best regards
[ Milos Maric @ 18.04.2005. 19:36 ] @
Nije mi bas jasno, na nekim mestima sam video da vs3151 ima daljinski, a na negde to nije navedeno, pa mi nije jasno da li su se prvi * ili ovi drugi smatraju da se to podrazumeva? I da, koju karticu da uzmem uz ove zvučnike? Samo da odmah kažem da za nju mogu pući do 30€! Razmišljam o Audigy LS, ali ako ima nešto za te pare....
[ Milos Maric @ 19.04.2005. 16:13 ] @
A sada sam skontao, daljinski ima samo vs3151r, ali sada ne mogu da uporedim cene... Koliko mi se cini razlika nije velika, svega par €, ali treba ih naci u NS-u, posto svuda vidim samo 3151... Ako neko zna gde imaju neka javi, molim Vas...
[ rebekic @ 20.04.2005. 06:37 ] @
samo da dodam...imam 251 i prepravio sam prikljucak tako da su povezani na Xoro 415 dvd/divx player (posto su aktivni) i prezadovoljan (citaj: ne mogu da verujem da iz onako malih kutija onako bije) sam zvukom...najvise slusam muziku na njemu a i filmovi daju super zvuk....za te pare ces biti prezadovoljan

Zaboravih...daljinac mi/ti ni ne treba...posto imam volume kontrolu na daljincu od dvd player-a
[ Milos Maric @ 20.04.2005. 17:51 ] @
Pa nije mi svejedno za daljinski zato što nameravam da zvučnike koristim na kompu, ali dobro, danas sam prošetao i video da su npr. u *** stavili vs3151 iako je to vs3151r, ali dobro...
A sada još jedno pitanje Koliko sam video na nekom testu (zaboravio sam da se raspitam po radnjama) kablovi za zadnje satelite su dugaćki samo 4 metra! Meni je ovo kratko zato planiram da ih stavim na policu na zidu iza ledja (kao što je i logično), ali če mi zato nedostajati bar 3 metra (ako ne budem hvatao nekakve dijagonale, što ne izgleda lepo). Sada pitanje je da li postoje nekavi produžni kablovi ili nešto slično? Nisam baš siguran zato što mi se čini da sam negde video da svi kablovi imaju različite utikače (kako je ovo stručno)... Da li je neko izveo ovo?!!
[ rebekic @ 21.04.2005. 23:28 ] @
pa da....istina...upravo sam ja to uradio....praktico sam produzio sve kablove tako sto "zamenjujuci" prikljucke , samo sam dodao "zenske" nastavke sa jos metraze i tako "ubio" dve muve jednim udarcem....

Moraces da dodajes....za zadnje zvucnike su stvarno kratki
[ bobiska @ 22.04.2005. 10:18 ] @
@rebekic:

"samo da dodam...imam 251 i prepravio sam prikljucak tako da su povezani na Xoro 415 dvd/divx player (posto su aktivni) i prezadovoljan (citaj: ne mogu da verujem da iz onako malih kutija onako bije) sam zvukom...najvise slusam muziku na njemu a i filmovi daju super zvuk....za te pare ces biti prezadovoljan
Zaboravih...daljinac mi/ti ni ne treba...posto imam volume kontrolu na daljincu od dvd player-a"

Sta ti znaci ovo da si prepravio prikljucak "posto su aktivni"? Pitam jer planiram istu kombinaciju.
Hvala.
[ Milos Maric @ 22.04.2005. 13:37 ] @
A nije mi jasno da li 251 zvucnici imaju zastitu da ne moze svaki kabl u svaku rupu. Mene zbunjuje to sto vs3151r imaju nesto (zaista ne znam sta) sto te precava da npr. prednji desni zvucnik ukljucis na mesto za zadnji levi. A ti si to dakle izveo pomocu najobicnijih kablova koji mogu da se kupe u svakoj radnji, ili si morao da nesto preradjujes?
[ milut @ 22.04.2005. 21:10 ] @
I 251 i 3151 imaju 'zastitu', ali ona funkcionise samo kod originalnih kablova.
Na originalnim dzekovima se nalaze neki pipci po obodu, pa ne mogu pogresno da se povezu zvucnici, ali to ne smeta da se normalan dzek (od produznog) ubode u uticnicu.
[ Milos Maric @ 23.04.2005. 11:56 ] @
Hvala! Malo su me prepali tom pricom o zastiti, ali sada je sve dobro. Samo jos koliko ti kablovi kostaju i u kakvim radnjama se mogu pronaci?
[ lancia88 @ 23.04.2005. 21:41 ] @
Pozdrav,

...naravno, iskljucivo na PP ili mail.
[ milut @ 24.04.2005. 20:30 ] @
Citat:
Milos Maric: Hvala! Malo su me prepali tom pricom o zastiti, ali sada je sve dobro. Samo jos koliko ti kablovi kostaju i u kakvim radnjama se mogu pronaci?

Posto ne nameravam da pominjem konkretne prodavce, mislim da je bolje da postujem ovde, mozda jos nekom treba info.

Ne znam gde mozes naci gotove kablove, ali mozes i sam da ih napravis. Uzmes obican kabl za zvucnike (prodaje se na metar), dva muska i dva zenska cinca, spojis i dobio si dva produzna za satelite. Ovo mozes naci u svakoj radnji koja prodaje elektro materijal i komponente.
A ako jos uvek nisi kupio zvucnike, savetujem ti da ih prvo poslusas (251 i 3151), pa da ocenis da li daljinski vredi razlike u zvuku.
Po mom subjektivnom misljenu 251 ima mnogo lepsi bas.
[ Milos Maric @ 25.04.2005. 09:52 ] @
Ja sam mislio da uzmem vs3151r zato sto je noviji model, daljinski je tu samo jedna sitnica koja dobro dodje, ali daleko od toga da igra bilo kakvu ulogu pri kupovini (mislim dobro je ako ga ima). Moja soba svakako ima manje od 10 kvadrata, tako da u dva koraka mogu doci do svakog mesta Vazi, onda je to to za sada. Hvala!
[ rebekic @ 03.05.2005. 13:07 ] @
bobiska
Izvini zbog kasnog odgovora ...bio sam na putu...pa to sto su aktivni omogucuje da ih prikljucis direktno na DVD player (ne treba ti receiver/pojacalo)..a sto se tice prikljucaka po defaultu su stereo "bananice" za PC ..e sad, prvo sto uradis je da ih razgranas na stereo Chinceve (Levi i desni, posto su takvi ulazi na DVD playeru)...to je vrlo lako uradice ti u svakom Servisu ili kupis gotove (zenska bananica na dva Chincha) i Voila..Ja sam prezadovoljan

p.s. Time ujedno mozes i da ih produzis
[ bljux @ 07.05.2005. 07:40 ] @
kao prvo AL 5100 su 5.1 sistem i zvuce perverzno.to znam jer ih imam.vredi li pominjati da to ne vredi bez dobre zvucne karte
[ MaxPowers @ 07.05.2005. 09:22 ] @
Da li je istina da vs2121 imaju neka neprijatna mesanja koja se cuju cak i kada su zvcnici iskljuceni tj da je jedini nacin da ih otklonis, da zvucnik "iscupas" iz struje...i ako je sve to tacno, da li je stvarno toliko iritirajuce kao sto pisu ljudi koji koriste te zvucnike (npr na amazonu)
[ miki_ja @ 04.11.2005. 17:10 ] @
Citat:
MaxPowers: Da li je istina da vs2121 imaju neka neprijatna mesanja koja se cuju cak i kada su zvcnici iskljuceni tj da je jedini nacin da ih otklonis, da zvucnik "iscupas" iz struje...i ako je sve to tacno, da li je stvarno toliko iritirajuce kao sto pisu ljudi koji koriste te zvucnike (npr na amazonu)

Da istina je! I veoma je iritirajuće!!!

Ja imam VS3121 koji se od mlađeg brata razlikuju po nešto većim gabaritima i većoj snazi. (pominjao sam ovaj problem na ovom forumu). Neko mi je odgovorio da je problem u ispravljaču koji dobro ne filtrira napon. Ne znam kako uopše smeju da prodaju ovakve zvučnike?!! Zaobiđi ih!
Uzmi ATP3 (ja sam pogrešio što sam izabrao ove).
[ Milos Maric @ 04.11.2005. 17:25 ] @
Moji vs3151r nemaju takve probleme, ali nimalo, mada sam cuo da se kod nekih primeraka (valjda kod par serija) pojavljivao takav problem! Viso o ovom poblemu (kao i eventualno resenje) mozes naci na ovoj adresi, pa srecno (molim moderatore da ne brisu ovaj link zato sto moze biti od koristi mnogom ljudima koji imaju ovaj problem)
[ Nicxtyle @ 10.11.2005. 08:45 ] @
Altec je super firma i ima veliko iskustvo. A
karakteristike gotovo svih altecovih sistema su
prenaglasen bass u odnosu na visokotonce,
vrlo kvalitetan i tezak zvuk, nije bas za slusanje satima,
Ali sve u svemu nije lose. Ja ti toplo preporucujem
da kupis zvucne stubove nize cene jer ih nista ne moze zameniti.
( moji imaju bass reflex,sub membranu, srednjotonac, viskokotonac
i nano tonac u jednom stubu) i to za 70 eura sto se stvarno isplati.
Ali ti onda treba pojacalo sto je mali problem. Ali i soba ce ti
izgledati gotivno sa stubovima.
[ miki_ja @ 13.11.2005. 00:58 ] @
Citat:
Milos Maric: Moji vs3151r nemaju takve probleme, ali nimalo, mada sam cuo da se kod nekih primeraka (valjda kod par serija) pojavljivao takav problem! Viso o ovom poblemu (kao i eventualno resenje) mozes naci na...

Da, izgleda da ima dosta sličnih problema sa ovim i sličnim zvučnicima, a koliko vidim ne prihvataju reklamacije. Nisam našao rešenje, sem da ih prodam, ili da ih dam nekom "stručnjaku" da ih raspori (ne mogu se otvoriti). Ipak hvala.

Citat:
Nicxtyle: Altec je super firma i ima veliko iskustvo. A
karakteristike gotovo svih altecovih sistema su
prenaglasen bass u odnosu na visokotonce,
vrlo kvalitetan i tezak zvuk, nije bas za slusanje satima,
Ali sve u svemu nije lose.

Što se tiče jakog basa, to nije neki problem ako sistem ima kontrolu nad visokim i niskim tonovima. A naravno da je Altec super firma, ne odustajem od njih posle prvog bezuspešnog pokušaja. Sad sam se "zaljubio" u MX5021, sigurno ih kupujem u skorije vreme. Za mene je to bolje rešenje od stubova i pojačala. Naravno, prvo ću ih isprobati pre kupovine (što savetujem svima, bez obzira koje zvučnike pazare), pa ako čujem bilo kakav šum, zaboraviću ih, ali odma!
[ trucic @ 13.11.2005. 09:20 ] @
Nije mi jasno o kakvom 'nepodnosljivom' brumu pricate?!Imam 3151r, i kada je iskjucen, treba dobrooo naculjiti usi da bi se culo blago zujanje iz sub-a, najverovatnije iz ispravljackog dela!Inace, sistem je prikjucen na stand alone DVD, i zvuci jako dobro, bez ikakve intervencije sa EQ(dvd ne poseduje opciju za treble, bass-kanta!)!Soba u kojoj se nalazi ima 15-ak m2, i jaki su taman da je prejako ici preko pola skale! <SUBJEKTIVNO>...MX5021 je odlican 2.1, odlicnog dizajna, jos boljeg zvuka!POZ