[ henry86 @ 29.01.2011. 23:38 ] @
Dakle imam bazu podataka koja u prvoj koloni ima checkbox-ove. Na osnovu cekiranog reda, treba da se izvrsi sql update, ali fora je sto ne znam kako da napravim uslov u sql-u. Mogu da napravim for petlju sa kojom mogu da vidim koji su cekirani, ali ne mogu da izvrsim unos samo za taj cekirani red. ovako proveravam koji su cekirani Code: int j=0; bool nemadasemenja; // sa ovom promenljivom proveram da li ima cekiranih nemadasemenja = true; j = dtgprikaz.Rows.Count; //dtgprikaz je datagridview objekat for (int i = 0; i <= j - 1; i++) { if (dtgprikaz.Rows[i].Cells[0].Value is bool == true) { nemadasemenja = false; } } Znaci ovo radi, ali ne znam kako da napravim uslov u sql-u. kada ubacim ovo, on mi promeni celu kolonu sa istim zapisom Code: sql = "UPDATE (mojabaza) set kolonabroj = '" + txtizmena.Text + "';"; Pokusao sam da uradim ovo, ali mi izbacuje gresku Code: sql = "UPDATE (mojabaza) set kolonabroj = '" + txtizmena.Text + "'WHERE kolona_cekiranje = '" + dtgprikaz.Rows[k].Cells[0].Value is bool == true + "';"; Uglavnom, izbacuje mi gresku Operator '==' cannot be applied to operands of type 'bool'... Hvala unapred. Ako treba da pojasnim jos nesto, samo recite. Pozdrav. |