[ Bogdan carr @ 31.01.2011. 12:18 ] @
Pozdrav svima.
sta je 7805P?
[ Sepa011 @ 31.01.2011. 13:50 ] @
Welcome back Carr-e, pa ti si ZIV!

K'o sto rece Darko, to cudo sto dalje od sebe da ne bude tvrdo kuvanih...
[ Bogdan carr @ 31.01.2011. 16:35 ] @
to je kao neki tranzistor pa ne znam cemu sluzi.To sto dugo nisam bio je zato sto sam na prosli profil gde je bilo pisalo Bogdan-carr kad sam probao preko mozile da se ulogujem nije hteo pa sam mislio da ju me isljucili pa sam napravio taj 3 profil gde je Bogdan carr.A onaj prvi profil gde je bilo Bogdan-car sam bio otvorio preko sestinog E-maila pa sam morao da promenim na neki bezveze E-mail tako da taj ne koristim,a taj moj sto je bio drugi profil on je bio na moj E-mail,a kad sam otkrio da ne moze da se ulogujem mislio sam da su me izbrisali pa sam orvorio jos jedam E-mail isto na moje ime tako da je sad Bogdan carr.Na kraju sam otkrio da je do mozile.pozz svima
[ paga @ 31.01.2011. 18:50 ] @
Ajde bre mangupi

Bogdan

dobro si rekao , to je tranzistor . To je dovoljno za tvoj nivo znanja
[ Horvat I @ 31.01.2011. 19:23 ] @
Ma Bogdane nedajse zezaju te! Dobro nam se vratio! Pouzdano znam da je moj pokojni prijatelj imao više komada.
[ bojanst @ 31.01.2011. 21:39 ] @
Cudi me kako nisu na kraju ovog datasheet-a stavili kostursku lobanju!
Stvarno su nemarni...
[ Bogdan carr @ 31.01.2011. 22:56 ] @
Sta je to nemoje da pricate bezveze taj deo je bio u napajanju za komjuter.
[ Darko_zed @ 01.02.2011. 12:33 ] @
pa rekoh ti ja da je to visenamenski procesor ,eto i sam si rekao da si ga u kompijuteru nasao
[ Sepa011 @ 01.02.2011. 12:46 ] @
Auxx, brate, udario Mod po metli
[ guja011 @ 01.02.2011. 14:29 ] @
jeste jeste i opet će. samo da se es ne vuče ovako
[ Bogdan carr @ 01.02.2011. 16:15 ] @
Lepo mi kazite sta je to.To sam izvadio iz napajanja od kucista.Nebi ni oni stavljali sta je stetno.
[ slavisa.c @ 01.02.2011. 16:35 ] @
Ne pravi problem kad se stavlja !
nego kad se vadi!
[ ivan.neg @ 01.02.2011. 17:04 ] @
Nemojte coveka ...
Bogdane care pa pogledaj malo poruke stavio covek odg.
[ vukboban @ 01.02.2011. 17:17 ] @
Stabilizator napona na +5V.
Na ulaz dovodis napon 9-12V,a na izlazu dobijas tacno 5V DC

(Jel ovaj odgovor zadovoljava ? Moderatore?)
[ EasyCorps @ 01.02.2011. 20:04 ] @
OK, jesmo malo preterali, ali kako ostati ravnodusan na ovo pitanje. Pa ja bih barem napisao da sam svuda po internetu trazio, al nisam nasao podatak o ovom elementu. Kao kada bi postavio pitanje, sta je to 2n3055, a postavlja pitanje neko ko je drzao predavanje ljudima koji su doktori za elektroniku. Niko se naucen nije rodio, ali covek prvo treba da iskoristi blagodeti interneta i prakticno neogranicene kolicine podataka koju moze da dobije posredstvom istog. Dovoljno je u bilo koji pretazivac ukucati pojam i u 99% slucajeva ce dobiti podatak skoro na izvolte.
Evo jedan primer tog puta od pojma do rezultata www.google.rs -----> http://www.datasheetcatalog.com/ -----> http://www.datasheetcatalog.org/datasheets/228/390068_DS.pdf
[ shpiki @ 01.02.2011. 20:17 ] @
Citat:
vukboban: Stabilizator napona na +5V.
Na ulaz dovodis napon 9-12V,a na izlazu dobijas tacno 5V DC

(Jel ovaj odgovor zadovoljava ? Moderatore?)

edit: ulazni napon moze da se krece u granicama od 7.5 do 40VDC i moze da se podesi da daje i malo vise od 5VDC ali o tome neki drugi put...

i kao sto je EasyCorps rekao: koristi internet covece! 21. vek!
[ vukboban @ 01.02.2011. 22:08 ] @
A moze da radi i kao strujni izvor,ali zar mislis da su Bogdanu potrebne takve informacije?
[ robert63 @ 01.02.2011. 22:16 ] @
@Bogdan carr

Ti da PRESTANEŠ da ovde za**b*vaš narod i da se pod hitno
loguješ na Forum Kovinske Bolnice.

Daj bre više ODUZIMAŠ volju i UBIJAŠ želju za bilo čim pozitivnim !

Nadji bato neki drugi FORUM gde češ da isteruješ svoje nebuložne želje.

Stvarno je vala dosta ! Preterao Si u SVAKOM smislu !
[ guja011 @ 01.02.2011. 22:20 ] @
roberte, da se nisi malko zaneo?
otkud tebi bilokakvo pravo da određuješ bilošta na forumu?
[ robert63 @ 01.02.2011. 22:31 ] @
Gujo,

Ma NE ODREDJUJEM ništa na forumu ali se samo seti KOLIČINE nebuloznih pitanja od

osobe koja nam piše TEXT raznim bojama,

često sa ubačenim fazonima u kucanju koji mnogi ovdašnji i ne znaju ili ne koriste.

Zar treba da vračamo FILM da se podsetimo :

--Koliko je SATI rada utrošeno na nepotrebna,zezanska i neozbiljna pitanja

koje je postavljao Carr.

Pa zar se ne trudimo da budemo EFEKTNI i da se NE bavimo pitanjima
na koje može da se nadje odgovor na svakom ćošku INTERNETA ?

Jer moramo baš-baš DO NULLE DA RAZVODNIMO TEME I ZNAĆAJ FORUMA ???

[ guja011 @ 01.02.2011. 22:39 ] @
tvoje je lično pravo da NE odgovoriš na pitanja korisnika koja te nerviraju. ništa više preko toga.
i prestani sa tom množinom. sam odgovaraš za svoja pisanja i komentare.
pitanje tj tema bez odgovora sasvim lepo ode u zaborav i bez katanca/brisanja.
[ JankoNIS @ 01.02.2011. 22:49 ] @
E, Roberte... 1:0 za Bogdana, kako te je samo navuk'o. Pa zar nije toliko providno sta radi, a pojedinci mu jos i odgovaraju. Njega treba ignorisati pa ce sam da napusti forum.
[ robert63 @ 01.02.2011. 23:03 ] @
Nisam mu ja odgovorio nego sam mu predložio !----a to baš i NIJE ISTO !

Janko aki Si bio tu redovno znaš o čemu pričam,ili možda treba da vratim ARHIVU ES-a
pa da okačim ovde pitanja koje je postavljao Carr.

Zar Ti imaš utisak da ne bi pomogao čoveku ---samo da ON to ozbiljno pita,a NE da bi zezao prisutne na Forumu.

Misliš da ON ne zna šta je 7805P ???

--ili misliš možda da osoba koja postavlja tako široku LEPEZU pitanja ne barata elektronikom ???

Takvo " TURIRANJE NARODA " može da radi osoba kojoj stvarno nedostaje poneki Hromozom.
[ guja011 @ 01.02.2011. 23:14 ] @
hromozomi korisnika ili slično nisu tvoj problem. ukoliko misliš da jesu, izvoli na pp pa mu razjasni stvari.
ovakvo beskorisno pisanje zauzima nepotreban prostor i pravi od foruma kafanu.
[ Sepa011 @ 01.02.2011. 23:16 ] @
[ robert63 @ 01.02.2011. 23:20 ] @
Citat:
guja011: ovakvo beskorisno pisanje zauzima nepotreban prostor i pravi od foruma kafanu.

-Slažem se u POTPUNOSTI !!!

i da se vratimo Elektronici,
[ Horvat I @ 02.02.2011. 09:14 ] @
Robi malo si izgubio strpljenje, netipično za tebe,Nedaj se kolega,kašikicu meda i uživaj!
Gujo ako si i zaboravio bisere dragog nam novajlije,na osnovu postova sviju nas mogao si zaključiti o čem se radi
[ guja011 @ 02.02.2011. 09:23 ] @
nisam zaboravio ali kao što rekoh, sve se svodi na ono gore navedeno jako jednostano prav(il)o.
ako je neka tema na bilokoji način smor, ne može se zez toga što si otvorio i pročitao "naplaćivati" nesuvislim komentarima, ocenama korisnika ili provokacijama (jednostavno ignorišeš temu, pa nek ode u zaborav. upovanje teme monolozima dobija katanac i svi hepi).

ustvari, može (vam se), a na kraju se svodi na brisanje istih. nije poenta u sterilnom forumu sa gadnim pravilnikom već na eliminisanje neadekvatnog sadržaja koji se čita kada neko dođe na forum i traži sebi potrebno štivo.
umesto par odgovora/stranica, teme postaju ili maratonske ili prepune smeća.

kome je do kafane ima mz, umz, krstaricu i slično.
[ Darko_zed @ 02.02.2011. 09:24 ] @
I uvek ce biti ovako !!!!
[ guja011 @ 02.02.2011. 09:26 ] @
dodatak: pored pamćenja bisera, pamtim i podosta novajlija koji su "pravilnim tretmanom" drugih postali "normalniji" kao i one koji više ne dolaze.

enivej, autor je dobio dosta odgovora, tema je otišla u aut, katanac.

ps. Darko, uskličnici ne znače ništa.