[ bciric @ 31.01.2011. 15:53 ] @
Imam problema sa ovim modemom, telekom adsl.
Kad sam uplaio modem Power dioda svetli crveno (u user manual-u Boot Loader Failure)

Kako da resim ovaj problem? Zvao sam tehnicku podrsku i rekli su da ce da posalju nekoga da pogleda. Da li je imao neko slicna iskustva, koliko traje ta procedura?

hvala
[ SStudio @ 31.01.2011. 19:09 ] @
Ponekad zna da potraje, sve zavisi koliko dosađuješ lokalnom telekomu i telefonskoj podršci.
Ili je riknuo modem, spliter ili linija a ima i ono nisi platio račun.

Šta kažu Internet Connection parametri kad uđeš u modem.
UP/DOWN?
SNR?
Attenuation?
[ bciric @ 01.02.2011. 10:25 ] @
Ne mogu uopste da udjem u modem, Cim ga upalim Power dioda pocrveni i to je sve. Ne mogu nikako da mu pristupim.
[ calexx @ 01.02.2011. 10:42 ] @
Jesi li probao reset ili još bolje hard reset? Ostaćeš bez podešavanja ako si nešto uradio ali možda proradi.
[ bciric @ 01.02.2011. 11:02 ] @
Sta podrazumevas pod Hard reset? Resetovao sam ga na onaj mali taster al nista se nije promenilo. Sta je hard reset i kako se radi kod ovog modema?
[ calexx @ 01.02.2011. 18:50 ] @
Hard reset je to isto ali držiš taster malo duže, obično je više od desetak sekundi ali probaj malo duže, recimo pola minuta. To bi trebalo da ga totalno vrati na fabrička podešavanja pa ako ne proradi, onda sačekaj podršku.
[ bugi019 @ 04.05.2011. 09:43 ] @
Da li je neko uspeo da resi problem sa Pireli ruter prilikom ukljucenja non-stop svetli narandzasto lampica power,nezavisno od reseta ne moze se pristupiti ruteru???...
[ cerveni @ 24.07.2011. 22:30 ] @
Posle hard reseta treba ti Pirellijev rmt fajl za upload novog firmware, modem ce raditi na 192.168.1.1 ip adresi i imaces beli ekran sa tasterom browse i upload.

Posto Telekom ne daje svojim korisnicima da sami ubacuju firmware osudjen si na google i trazenje rmt fajla od nekog drugog provajdera.