[ stagemaster @ 31.01.2011. 22:56 ] @
Pozdrav svima koji su zainteresovani za ovu temu. Radi se o sledecem. Potreban mi je program koji bih koristio za tehnicko dizajniranje rasvete u pozoristu. Posedujemo oko 250 rasvetnih tela koja su podeljena u 15 grupa (kolicina u ovom trenutku nije bitna). Problem se javlja u trenutku izmene "set-up-a" za odredjenu predstavu a samim tim i izmena pozicija rasvetnih tela. Sa obzirom da se veliki broj ovih uredjaja upravlja putem digitalnog signala (nekima od njih je potrebno i do 30-tak kanala), zatim im je potrebno napajanje (sto podrazumeva strujni prikljucak odredjene vrednosti) a prilikom rasporeda na nosece konstrukcije potrebno je voditi i racuna o njihovoj tezini zeleo bih da kompletnu tehnicku pripremu uradim putem nekog programa. Koncept rasvete se sastoji od sledecih pozicija: Prednja gornja rampa Prednje podno svetlo na sceni Bocna leva rampa Bocna desna rampa Gornje svetlo iznad scene Zadnja gornja rampa Zadnje podno svetlo na sceni Prednja gornja rampa u publici Znaci ima 8 pozicija na koje treba rasporediti rasvetna tela. Primer za podatke koje treba sumirati: Prednja gornja rampa: Uredjaj Br. 1; 20 Kanala; 1 Suko uticnica 230V; Potrosnja 3A; Tezina 24 Kg; Uredjaj Br. 2; 24 Kanala; 1 Suko uticnica 230V; Potrosnja 4,3A; Tezina 28 Kg; Uredjaj Br. 3; 6 Kanala; 1 Suko uticnica 230V; Potrosnja 1A; Tezina 3 Kg; itd,itd, Rezultat u tabeli bi trebao da bude suma vrednosti svih predvidjenih uredjaja: Prednja gornja rampa: 50 Kanala, 3 Suko uticnice; Potrosnja 8,3A; Tezina 55 Kg I tako dalje za ostalih 7 pozicija rasvete Na kraju bi trebalo sumirati vrednosti svih osam pozicija Naravno zelja je da se podaci povlace iz baze podataka tako da se pretragom tipa uredjaja automatski dobijaju ostale vrednosti. Broj uredjaja na pojedinim pozicija varira izmedju 1 i 60. Postoje jos neki detalji po pitanju sume vrednosti ali sa time ne bih u ovom trenutku zeleo da vas opterecujem. Nadam se da sam dovoljno slikovito objasnio moje zelje, ali sa obzirom da ne poznajem mogucnosti pojedinih software nisam siguran da je Access pravi izbor. U ocekivanju vaseg sto skorijeg javljanja srdacno vas sve pozdravljam stagemaster |