[ acikus @ 01.02.2011. 07:35 ] @

Kako da napravim da na ovoj semi umesto BU326 radi FET umesto njega.

http://img96.imageshack.us/i/image1tsq.jpg/]Slika Seme
[ djolejr @ 03.02.2011. 00:01 ] @
Ne razumem kakav je ovo oscillator. Ali potrebno je znati frekfenciju, i uz pomoć ne555 realizovati oscilator, i ubaciti neki fet, koga bi pokretao ne555. Celo kolo u CE spoju BU326 može ostati isto.
[ shadow88 @ 03.02.2011. 07:22 ] @
ni meni bas nije najjasniji oscilator ali lici mi na astabilni multivibrator , kao sto je vec receno, bolje neki integralac kao sto je NE555 pa na taj FET , tesko da ce raditi ako se ubace samo fetovi umesto tranzistora mada nije dfinisano da li oba tranzistora moraju biti FET ili samo izlazni (onaj u primaru trafoa ili ? )

acikus reci za sta ti treba ovo pa da razmotrimo bolje problematiku :)
[ acikus @ 03.02.2011. 09:29 ] @
Ovo je elektricna cobanica ( elektro - pastir ). Ja imam semu koja koristi integralno kolo, ali hocu da njega izbacim i ubacim
tranzistor kao sto je na semi, samo treba da bude izlazni FET umesto tranzistora.

Razlog ove moje ideja je izbaciti integralno kolo zbog raznih smetnji i pregorevanja ucestalog,
a FET daje jacu varnicu nego tranzistor i bolje radi.

Jos jedna napomena , na semi su obelezena greskom 2 manja tranzistora ,
emita kolektor , a taj veliki izlazni 326 je dobro markiran.
[ Darko_zed @ 03.02.2011. 10:04 ] @
Citat:
pregorevanja ucestalog

Pregorevanja ?!
Onda ti defnitivno sema nije u redu ako ti integralno kolo gori stalno.Daj semu po kojoj si pravio.
[ guja011 @ 03.02.2011. 11:00 ] @
"Razlog ove moje ideja je izbaciti integralno kolo zbog raznih smetnji i pregorevanja ucestalog,
a FET daje jacu varnicu nego tranzistor i bolje radi."

nemaš raznih smetnji već samo od vn trafoa i njegovog rada što znači da ti napajanje oko int. kola nije sređeno.

drugo fet ne daje jaču varnicu nego samo bolje uključuje.
[ ybeelsec @ 03.02.2011. 13:05 ] @
moje iskustvo je da korisnici spale uredjaj kada ga kace na akumulator za napajanje a ne vode racuna o polaritetu i kada ga prikljucuju na kojekakve punjace akumulatora za pogon bez akumulatora.