[ eloiza @ 01.02.2011. 22:03 ] @
Iz interneta sam download-ovao Excel.xls program koji je bio na engleskom jeziku.

Preveo sam sve engleske reči na srpsko-hrvatski jezik.

U sheet "Improvements" sam dodavao tekstove prvih 40 za smernice i drugih 40 za primere tih smernica počev od L1 - pa sve do V467.


Problem je sledeći:

U sheet "Input" u prozorima biranjem bilo kog broja iz jednog prozora i bilo kog broja iz drugog prozora dobijaju se niže dole Principi

tj. na primer biranjem prvog 5 i drugog 10 i ispod se dobijaju principi pod brojem:19, 35, 30, 2

Problem je da za date brojeve principa 19, 35, 30, 2 izvuče iz sheeta "Improvements" samo tekstove u polju od L1 do V155 i da ih odjednom prikaže u sheetu "Input" desno.

Pa onda usmeravanjem kursora na bilo koji broj principa sam da se otvori novi padajući prozor u kom je prikazan za dati broj Primer koji je dat u sheetu "Improvements" od L155 do V467

Da li je to moguće rešiti problem? I baš me zanima kako se to radi da bih sam mogao da naučim i primenim, a posebno me zanima kako se pravi u sheetu "Input" ona dva prozora?

Hvala!
[ Ivek33 @ 02.02.2011. 09:42 ] @
Dosta si nejasan u izražavanju zahtjeva.
Iznjet ću ti neka moja razmišljanja bez da se dalje uvlačim u rješavanje problema.

- Range L1:V155 nije dobar jer podatke imaš samo u L1:M155 a isto tako i za primjer ispod, podaci se nalaze (mislim na text) u više ćelija-redova

Bilo bi bolje da si postavio primjer (pogledaj moj attach) kako bi izgledalo rješenje onoga što želiš, a uz to koristi komentare. Dakle u odnosu na izbor dva elementa na Sheetu "Input" što želiš u stupcima desno istog Sheeta (upiši i obojaj rješenje crveno radi lakšeg uočavanja)

Citat:
Pa onda usmeravanjem kursora na bilo koji broj principa sam da se otvori novi padajući prozor u kom je prikazan za dati broj Primer koji je dat u sheetu "Improvements" od L155 do V467
Vjerojatno misliš klikom na jedan od principa da imaš novi padajući menu, ako je tako tada bi to bila Padajuća lista/Dropdown list ili Combo box, ali je nejasno koji elementi idu u taj padajući menu. Uz to ako je ona rezultat gornjeg izbora ne možeš na nju primjeniti opet padajući menu (govorim napamet jer se nisam uvlačio u to).

Citat:
I baš me zanima kako se to radi da bih sam mogao da naučim i primenim, a posebno me zanima kako se pravi u sheetu "Input" ona dva prozora?
Ovako da bih bio iskren: tablica je dosta opširna i ima dosta vezanih formula. Treba puno vremena da bi se ušlo u bit funkcionalnosti razumjelo što se radi i na kraju što se želi.
S obzirom na formuliranje tvojih pitanja mislim da trebaš uložiti dosta vremena truda i rada da to svladaš (nemoj se naći uvrijeđen).
Ona dva polja na koja misliš su COMBO BOX. Pretraži ovaj ES-Excel forum, ključne riječi su: Padajuća lista, Validation, Dropdown, i Combobox

Ovo su moja razmišljanja i savjeti, pozz
[ eloiza @ 02.02.2011. 12:30 ] @
Izvinite što nisam bio jasan jer nisam znao kako da ih adekvatno imenujem pojmove.

Ovako bih želeo da izgleda tj. proizvoljnim biranjem 2 broja dobijaju se brojevi i na osnovu tih brojeva ODMAH da izlista detalje i Primere iz prakse zajedno sa slikama.

U sheet-u Matrix se ne dira ništa niti ima šta da se menja!

P.S. Morao sam izbrisati slike zbog velike memorije.

[Ovu poruku je menjao eloiza dana 02.02.2011. u 13:46 GMT+1]
[ eloiza @ 20.01.2016. 13:09 ] @
Laičko pitanje - da li neko može objasniti kako ubaciti ovo u excel?
[ Ivek33 @ 24.01.2016. 08:53 ] @
Citat:
eloiza: Laičko pitanje - da li neko može objasniti kako ubaciti ovo u excel?
Ako je u pitanju umetanje slike u Excel ćeliju na osnovu naziva u susjednoj ćeliji pogledaj tutorijale vezane uz Insert Slike via VBA ili umetanje slike - pretraži ovaj forum

Također možeš pogledati tutorijale sa slikama uz tekst

- Automatsko umetanje slike bazirano na text u susjednoj ćeliji
- Kako prikazati sliku sa drugog radnog lista na osnovu vrijednosti/naziva padajućeg izbornika u ćeliji
- Kako i gdje postaviti VBA makronaredbu u Excelu
[ eloiza @ 21.10.2017. 06:09 ] @
Rešeno!!!