[ elid @ 02.02.2011. 12:35 ] @
Postovani,

veoma odavno sam bio posetilac ovog foruma, ali u dosadasnjoj pretrazi po vec objavljenoj prepisci na ovom forumu nisam nasao zadovoljavajuci odgovor na moje pitanje ovom prilikom. Zato se unapored izvinjavam ovoj zajednici, jer mi je potrebna pomoc.

Problem je u sledecem.
Imam izradjen mali WEB sajt u PHP-u i na jednoj od strana potrebno je da se nalaze linkovi kojima treba da se zada stampanje na laserskom printeru. Stampaju se statisticki podaci koji se nalaze u jednoj ili vise tabela u MySQL bazi, a da se pri toome ti podaci ne prikazuju na aktivnoj stranici. Osnovni problem je kako izdvojiti te podatke, formirati izvestaj i odstampati ga u uslovima kada vise korisnika modifikuje ili unosi nove podatka u odgovarajuce tabele. Prakticno ne mogu da predhodno formiram neki .doc ili .pdf dokumenat i linkom ukazem na njega, vec sam prinudjen da te podatke skupim u tabelama, formiram izvestaj i ostampam ga na laserskom printeru.

Da li je ovo moguce.Kako se ovo radi ako je moguce
[ agvozden @ 03.02.2011. 10:05 ] @
Da li je štampač vezan za server ili na klijentsku mašinu?
[ elid @ 03.02.2011. 12:01 ] @
Stampac MORA biti vezan za klijentsku stranu
[ peromalosutra @ 03.02.2011. 20:58 ] @
Jedan od nacina bi bio da se klikom na link generise neki printabilni fajl (npr. pdf) koji bi se nakon toga odstampao.
[ batika @ 04.02.2011. 09:28 ] @
A ako neces da generises fajl, ti prilikom ispisa napravi u nekom nevidljivom divu sadrzaj koji hoces da stampas,
i onda uzmi neki plugin jPrint ili tako neki za jQuery, koji stampa sadrzaj diva.

Radi skroz ok.
[ elid @ 07.02.2011. 08:40 ] @
Hvala na korisnoj sugestijii,

ovo nekako radi, ali moracu malo da poradim na brzini.
[ VladaSu @ 07.02.2011. 11:49 ] @
Mozes da resis kombinacijom ajaxa i css media type gde ces na osnovu css odluciti sta ti je vidljivo prilikom stampanja a sta prilikom gledanja na monitoru.
Recimo:

Code:

<link rel="stylesheet" type="text/css" media="print" href="print.css">
<link rel="stylesheet" type="text/css"  href="monitor.css">
<div id="monitor">/div>
<div id="stampa"></div>

monitor.css
Code:

#stampa { display:none }

print.css
Code:

#monitor { display:none }