[ Bojan Vajagic @ 02.02.2011. 22:51 ] @
Prilikom exportovanja querija u .txt, kolona koja oznacava kolicinu prodate robe mi se uvek exportuje sa dve decimale, bez obzira da li u polju Kolicina ima vise od dve cifre u decimali. (npr. 56.347 se exportuje kao 56.34). Cak mi ni ne zaokruzuje. U osnovnoj tabeli polje kolicina je definisana kao double i queriju ga prikazuje bas kako mi treba u exportu.

Uspeo sam da exportujem sa tri decimale samo ako u "regional setings" za "no.of digits after decimal" stavim 3.

Kako bih mogao da uradim taj export na tri decimale a da ne diram Regional Setings.

Srdacan pozdrav svima!!!
[ banem @ 03.02.2011. 00:47 ] @
Probaj obeleži upit, zatim idi na File > Export, odaberi txt format i zatim klikni taster Advance. Tu pokušaj da definišeš polje kako želiš. Ujedno možeš snimiti podešavanja (to se zove Export Shema) koju kansije možeš da koristiš ponovo.
[ Bojan Vajagic @ 03.02.2011. 07:55 ] @

Da, ali tu ne mogu da definisem broj decimala pri expotru u tom polju. Mogu samo da definisem neke osnovne podatke (field delimiter, decymal symbol...). Probao sam i u queriju da u properties-u polja "kolicina" namestim na 3 decimale, i opet nece.
[ savkov @ 03.02.2011. 11:08 ] @
prilikom exporta probaj polje da definises kao text polje. ako ne mozes okaci tabelu koju exportujes da se uradi preko koda. okaci i gotov txt ili scv file sta vec treba.

[Ovu poruku je menjao savkov dana 03.02.2011. u 12:19 GMT+1]
[ smal @ 03.02.2011. 16:58 ] @
Postavi na polje u kveriju nešto kao:
Code:
Prodato: Format([ProdKol];"0,000")

i biće OK.
[ SLOJ.1973 @ 03.02.2011. 17:03 ] @
Vidi da li ti ovo odgovara.Potrebno je samo da na C particiji napraviiš prazan textualni dokument ( arhiva snimanja.txt) pre početka izvršavanja koda.
[ Bojan Vajagic @ 04.02.2011. 22:37 ] @
Citat:
savkov: prilikom exporta probaj polje da definises kao text polje. ako ne mozes okaci tabelu koju exportujes da se uradi preko koda. okaci i gotov txt ili scv file sta vec treba.

[Ovu poruku je menjao savkov dana 03.02.2011. u 12:19 GMT+1]

U osnovi polje mora biti number, tako da tekst ne dolazi u obzir. Ipak cu morati da okacim tabelu :-) Tu su i tabela i txt kako treba da mi izlazi.

Hvala svima na trudu!!!
[ savkov @ 09.02.2011. 10:03 ] @
probajte ovako
[ Bojan Vajagic @ 11.02.2011. 14:59 ] @
To je to. Radi sta treba. Veliko hvala.

Zamolio bih Vas samo za komentar ili misljenje da li mogu u ovom exportovanom fajlu prevariti regional setings i za decimalni simbol (da bude , umesto .) a da ne diram reg.setings. Izvinjavam se sto ovo nisam ranije naveo. Prevideo sam.
[ banem @ 11.02.2011. 15:57 ] @
Napravi Export Schemu.

Ukratko, uradi File > Export, pa Advanced, definiši zarez u mesto tačke, sačuvaj Schemu i navedi je u komandi za Export.
[ savkov @ 11.02.2011. 17:31 ] @
evo sad stavlja zarez mesto tacke
[ Bojan Vajagic @ 12.02.2011. 10:11 ] @
Citat:
banem: Napravi Export Schemu.

Ukratko, uradi File > Export, pa Advanced, definiši zarez u mesto tačke, sačuvaj Schemu i navedi je u komandi za Export.

Nece tako probao sam. U primeru koji sam naveo stoji Export schema, ali nece?!?

Citat:
savkov: evo sad stavlja zarez mesto tacke

Eh kada bih mogao tri puta da kliknem HVALA...