[ paskasija @ 03.02.2011. 10:53 ] @
| Juče sam preinstalirao windows 7 i slučajno prilikom instalacije nisam čekirao valjda allow to file and priter sharing,ili tako nekako slično. Sada me ne vidi nijedan računar a i ne vidim ja njih dok internet radi odlično preko mreže. Išao sam u advanced network podešavanja i tamo je dozvoljeno file and priner sharing. Gde još treba da podesim nešto? Hvala unapred. |
[ dzidzadza @ 04.02.2011. 09:43 ] @
Proveri Firewall na Win7. Pretpostavka je da su IP adrese ok i da se ostali racunari u mrezi vide bez problema.
U control panelu odaberi Windows firewall a zatim sa leve strane Allow a program or feature trough Windows Firewall. Na spisku treba pronaci File and printer sharing i cekirati pod Domain i/ili Public u zavisnosti od tipa mreze koji je postavljen.
Ne mora tokom instalacije da se cekira nista od podesavanja, sve moze naknadno tako da nije neki propust.
Digresija: Preporuka je da se prilikom prvog prijavljivanja na mrezu ispravno postavi tip mreze (kucna, posao, javna) kako bi povecali sigurnost jer i Firewall pravi razliku izmedju ova tri tipa. Ukoliko niste sigurni koji tip ste izabrali idite na Control Panel\Network and Sharing Center i videcete ispod naziva konekcije koji je tip. Klikom na tip mozete i promeniti.
[ paskasija @ 04.02.2011. 12:22 ] @
Cekirano je allow file and printer sharing ali opet nista. Takodje vidim mrezni stampac, instaliran je, ali kad probam da stampam nece. Takodje se svi ostali racunari vide u mrezi i medjusobno komuniciraju dok ovaj vidi samo sebe.
[ elektrostudio @ 04.02.2011. 22:30 ] @
proveri da li je isti workgroup kao kod ostalih racunara
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.