Citat:
guslac: i taj signal je "filtriran", samo na drugi nacin, tj pustaju se druge frekvencije koje su potrebne adsl-u
E, zdravo prezimenjace!
Jeste, signal za ADSL ima svoju narav, ali ona stize direktno iz centrale, korisnik je nista ne filtrira, u tom smislu sam govorio. Zato sam i naglasio da je ADSL svuda po kuci, gde god je osnovna zica, koja nije jos prosla kroz neki uredjaj, jer mi je zvucalo da kolega dukakis misli da ce ADSL dobiti samo tamo gde zica prodje kroz spliter.
Mislim da je kod njega drugacije nego sto si ti nacrtao. Ti ides od glavne uticnice u spliter, zatim jedna zica nastavlja ka ruteru a
druga ka telefonima, dok je kod njega situacija takva da se zice dele kod glavne uticinice -
jedna ka jednom telefonu,
druga ka drugom telefonu i on bi menjao nesto samo na jednoj, sto znaci da bi telefon na drugoj uticnici bio bez splitera/filtera i zujao bi. Ako bi stavio novu uticnicu na "plavoj" zici, pa tu spliter, pa jedna zica iz splitera ka telefonu a druga zica iz splitera ka ruteru to bi sve bilo OK ali bi onaj drugi telefon zujao, onaj na "crvenoj" zici, jer tamo nije predvideo filter.