|
[ Stefan117 @ 03.02.2011. 16:52 ] @
| Ovako....
Drug me je zamolio da probam da mu resim problem ali nikako mi ne uspeva to, pa mozda vi mozete...!?
Pitao me je da li moze nekako da se mikseta spoji na komp, a pritom da se zvuk cuje na zvucnicima od kompa..., mikseta je aktivna ali on zeli da mu sluzi samo kao mikseta (jer mu zvucnici ne rade da bi ih prikljucio) pa da moze da koristi samo mikrofon i sitisajzer na njoj, a da se pritom zvuk cuje na zvucnicima od kompa...!!??
Znaci: ZVUCNICI OD KOMPA DA BUDU PRIKLJUCENI U KOMP, NE U MIKSETU, I ONDA DA SE TA MIKSETA PRIKLJUCI ISTO U KOMP A DA MOZE PRITOM DA SE CUJE ZVUK NA ZVUCNICIMA OD KOMPA KOJI SU PRIKLJUCENI U KOMP, A DA SE ZVUK REGULISE NA MIKSETI...!!?? Da li je to uopste i moguce, ako jeste, kako moze to da se uradi...??? Voleo bih da cujem sta vi mislite...???
Unapred hvala......!!!! |
[ zeoN_Rider @ 03.02.2011. 17:33 ] @
Master Line-Out iz Miksete na Aux ulaz u računar.
[ mm-tech @ 03.02.2011. 17:35 ] @
Da li ce to biti moguce, jer on hoce da zvucna istovremeno bude i izvor zvuka i prijemnik (preko AUX-a) ? Mislim da to nije ostvarljivo.
[ zeoN_Rider @ 03.02.2011. 17:44 ] @
Ja to nisam tako shvatio, izvinjavam se!
[ Stefan117 @ 03.02.2011. 18:23 ] @
Hvala na odovorima...!!
Citat: mm-tech: Da li ce to biti moguce, jer on hoce da zvucna istovremeno bude i izvor zvuka i prijemnik (preko AUX-a) ? Mislim da to nije ostvarljivo.
I ja sam takodje mislio da je to neostvarljivo, jer nista mi nije padalo na pamet u vezi toga.., al reko da pitam vas (ko pita ne skita :)) jer naravno vi mnogo bolje poznajete to sve od mene...!! I hvala na odgovorima...!!
[ Euronymous @ 03.02.2011. 19:39 ] @
A zasto bas zvucnici od kompa da budu spojeni u komp?
Jel nije jednostavnije sve u miksetu, i zvucnike, mikseta kontrolise zvuk sa kompa,a ujedno ima na tim zvucnicima iz miksete i mic i sint da koristi.. Sve ostaje isto, sto je zamislio, samo sto zvucnici ne idu u line out iz kompa *to ide u ulaz u mixer, nego idu u neki od izlaza na mixeru..zavisi koji mixer, verovatno ima phones, ctr/room, ili neki drugi izlaz..
i stvar resena 
[ Stefan117 @ 03.02.2011. 21:34 ] @
Pa zar nebi onda dosta uticala mixeta na te zvucnike tj. zar ih nebi preopteretila previse, jer ipak ona je aktivna i sadrzi u sebi pojacalo koje je dosta jace od tih slabih zvucnika od kompa.., i zar ih nebi tako onda ostetilo, ili mozda gresim...!??
[ Euronymous @ 03.02.2011. 22:40 ] @
Koja mikseta je u pitanju? nema veze sto je sa snagom ako ima izlaz pre pojacala.. zato sam napomenuo, phones, line, ctrl/room, aux ili nesto slicno. negde nesto mora da ima na njoj,a ne samo izlaz sa snagom gde se kace zvucnici.
[ Aleksandar Đokić @ 04.02.2011. 08:08 ] @
pa da, ako su zvucnici aktivni ti vuces lineout iz miksete, ne pojacani signal,
a moze i samo mikseta na aux, a zvucnici na lineout na zvucnoj i onda ce se cuti sve sto se "zakaci" na miksetu, jedino zvuk sa racunara nece moci da kontrolise, a i nema potrebe
[ Euronymous @ 04.02.2011. 10:38 ] @
Pa da
Daj druze samo model miksete,pa cu ti iskrabam u paintu  sta gde da spojis, i reseno 
[ Buguruslan @ 04.02.2011. 12:05 ] @
Ako ti je mikseta profi, sigurno da ima i line out 6,3mm uz XLR i dovoljno ti je da kupiš adapter za sluške 6,3/3,5mm i to je to.
XLR
6,3mm
Adapter 6,3/3,5mm

[ ToMiCc @ 04.02.2011. 15:06 ] @
Prosto , line out iz kompa u "line in" na mikseti... I onda nadjes line out na mixeti i spojis ga na zvucnike za komp.. Tako ce do zvucnika za komp doci normalan audio signal koji nije pojacan.. A opet ce biti modifikovan kako ti hoces pomocu tvoje mixete...
[ Stefan117 @ 04.02.2011. 15:39 ] @
Kao prvo: HVALA VAM SVIMA PUNO...!!!;)
Mixeta je malo stariji model, a model je Roland PA 250...
Citat: Buguruslan: Ako ti je mikseta profi, sigurno da ima i line out 6,3mm uz XLR i dovoljno ti je da kupiš adapter za sluške 6,3/3,5mm i to je to.
XLR
6,3mm
Adapter 6,3/3,5mm

Pa druze Buguruslane znam i ja za sve to al jbg kad nije sve profi :) al ipak hvala na pomoci i tebi i svima...!!
[ Euronymous @ 04.02.2011. 16:28 ] @
E to :)
sa zadnje strane, pored speaker out imas Master out L i R kanal, 6.3mm ..to ce ti biti izlaz iz miksete u zvucnike od kompa.. posto je na zvucnicima predpostavljam 3.5mm stereo banana treba ti da skarabudzis 2x 6.3mm mono banane na zenski 3.5mm.. to najbolje da napravis.. ili ako ti je komplikovano uzmi ovo
http://www.visiosound.co.uk/ek...ounds/images/phono_to_jack.jpg to u L i R na Master out mixete i u to ubodes ovaj kabl
http://www.b2btrade.biz/images2/img484f18a36dcb1.jpg
i u njega bananicu od zvucnika....
I sve sto ti treba ubodi u miksetu i kraj.. :)
[ Stefan117 @ 04.02.2011. 16:54 ] @
Eeeee hvala puno...!!
A to sto si sve rekao sada tj. napisao to je bez kompa tj. nista nije prikljuceno u komp, tako...?? A da hocu da slusam muziku npr. iz kompa onda na sve to sto si ti rekao dodajem i ovaj kabal  na AUX IN i u komp, jel tako ili...???
[ Euronymous @ 04.02.2011. 16:58 ] @
Tako je.. ja sam se u proslom postu samo usredocio (ju kako zvuci  ) na vezivanje zvucnika sa miksetom.. Iz kompa vezujes isto,sa tim kablom recimo, AUX in, ili Mixing in...zavisi sta ti pase od ulaza
Uglavnom za sve ima resenje 
[ Stefan117 @ 04.02.2011. 17:06 ] @
I onda se pojacavaju zvucnici na ona dva klizaca gde pise L-MASTER-R a muzika iz kompa tamo gde pise AUX.., tako...???
[ Euronymous @ 04.02.2011. 17:36 ] @
Bas tako druze 
[ Stefan117 @ 04.02.2011. 17:50 ] @
Ee hvala puno...!!!
Al imam jos neko pitanje za tebe ako moze....?!?:)
[ Euronymous @ 04.02.2011. 18:28 ] @
Pitaj.. ako nije vezano za ovo, pusti mi privatnu,da ne spamujemo ovde 
[ Stefan117 @ 04.02.2011. 19:27 ] @
Pa nije bas vezano za ovo al ipak ima veze sa mexetama.., al evo poslacu ti privatnu da ne spamujemo ovde....:-)
[ Stefan117 @ 04.02.2011. 19:41 ] @
E izgleda da ne mogu jos da saljem poruke posto sam nov ovde pa mora da prodje 7 dana....:(
Al evo druze sta sam hteo da te pitam...
Zanima me sta znaci kada stoji na mixeti AUX SEND...???
I zanima me jos da mi objasnih sta je tacno PHANTOM (isto na mixeti), ja otprilike znam al ne znam kako da objasnim to.., pa ako mozes ti da mi pojasnis malo bolje sve to...!!?? Hvala ti unapred.....
[ Euronymous @ 04.02.2011. 20:16 ] @
AUX (auxiliary) sluzi kod mixera za rutovanje signala. Sad sta to znaci? Imas AUX send (izlaz) i AUX return (povrat ili ulaz) .. Tu imas opciju da ubacis neki efekat,procesor ili slicno.i da koristis to nezavisno od samog efekta u mixeti... (ili pak da uzmes signal sa tog AUX-a i vodis ga dalje do drugog mixera ili PA)
Za sta ces AUX koristiti,zavisi od onoga sto ti treba  ..dal to bio dodatni izlaz, efekat i sl. slicna je stvar i sa EFX petljama..mislim da prostije ne mogu da objasnim
Phantom sluzi za napajanje nacesce kondenzatorskih mikrofona. Obicno je to +48V DC mada od proizvodjaca do proizvodjaca moze mnogo da varira (da bude manje..ne vise  )
[ Stefan117 @ 05.02.2011. 11:35 ] @
Sad shvatam lepo sveeee...;)
Hvala ti puno, bolje nisi mogao da mi objasnis...!!!
HVALA JOS JEDNOM...., veliki pozdrav....!!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|