[ sannyy @ 05.02.2011. 16:27 ] @
Imam ideju da napravim neki edukacijski softwer, koji ce sadrzavati objasnjenja osnova programiranja kroz korake, koji ce pomoci ucenicima u srednjoj skoli da lakse savladaju nizove ili pokazivace. Recimo jedan programcic koji ce slikovito objasnjavati nizove u C++.
Znam da bih trebala raditi u blendu i c#, ali se ne snalazim bas najbolje. Pri spomenu ove teme kolegama, rekose mi da je to prejednostavno, pa se ne usudim njih pitati za pomoc.
Molila bih da mi neko od vas pomogne.
[ logic_rabbit @ 05.02.2011. 17:30 ] @
Prejednostavno ? :-) Ti ljudi ocigledno ne znaju programirati...

Ako ne planirate koristiti Silverlight i WPF za razvoj takve aplikacije nego Windows Forms, onda nemate potrebe koristiti Blend.
Sam Silverlight i WPF imaju prilicno tesku liniju ucenja, tako ako niste nikada radili u tim tehnologijama ne preporucujem vam bas da se upustate u te vode.

Koristeci Windows Forms i C# biste mogli napraviti aplikaciju koja vam je potrebna. Napisite konkretno kako ste to zamislili pa vam mozda neko od ucesnika foruma pomogne.
[ sannyy @ 05.02.2011. 18:02 ] @
Radila sam neke beznacajne projekte kombinirajuci C# i Blend, pa bih da i ovo uradim isto.
Ako bih radila pokazivace , onda bi to izgledalo ovako...
Recimo, imam jedam prozorcic s nekim zanimljivim dugmicem cijim cemo klikom uci u aplikaciju...
Eh, tu bih stavila na pocetku deklaraciju pokazivaca, pokazivaca na pokazivace, pokazivaca na niz, niz pokazivaca, pokazivaca na razne funkcije, te prezentaciju toga u memoriji... Da to ne bi bilo samo demonstrativno, mozda bi se moglo napraviti i nesto... , gje bi ucenici provjerili to steceno znanje...
Et' to je ono sto sam ja htjela... sama necu uspjeti, pa ako neko moze pomoci... :)


[ wex-alpha @ 07.02.2011. 19:21 ] @
Zanimljiva ideja.

Ja sam nedavno poceo projekat sa Periodnim Elementima. gdje svaki ima animaiju... nivoe apstrakcije. Jednostavna opis za pocetnike... do detaljnog opisa za napredne studente.

takodjer sam poceo raditi aplikaciju koja je edukativnog karaktera, a tema joj je svemir (barem su slike sa nasa.gov free :) . Ali kao i uvijek suocavam se sa istim problemom. Nedostatak grafike i animacije. Nisam graficar, niti sam nesto talentovan za crtanje tako da moje ideje ostaju samo slovo na papiru.[ sannyy @ 10.02.2011. 16:10 ] @
@ wex-alpha

pa et' biste li mi mogli pomoci oko ovog mog projekta... na bilo koji naciin...
ako imate kakve prototipe, kakve tutorijale... knjige bilo sta...
[ wex-alpha @ 11.02.2011. 19:39 ] @
@sannyy

Imas PP :)
[ sannyy @ 14.02.2011. 16:55 ] @
Hvala!
Uspjecu ja i sama...