[ TijanaR @ 05.02.2011. 21:06 ] @
Korisnik sam WiMAX-a od jula meseca. Uglavnom radi ok, nisam daleko od bazne stanice pa je signal zadovoljavajuci. Nisam ni zahtevan korisnik pa mi malo veci ping (preko 120) ne pravi nikakav problem. Surf, skype, poneki download. Ali zadnjih dana... Da nisam vezana ugovorom (i povelikim iznosom na reversu) razbila bih opremu nekome u glavu i pobegla daleeeekoooooo od WiMAX-a.

Napisem ja mail podrsci, oni "daljinski" utvrde da moj uredjaj ima zastareli firmware i preporuce upgrade istog. Na site-u objasnjenje detaljno. Nema sanse da omasis ma koliki da si pocetnik.
Polako, korak po korak, i kad treba da uploaduje novi firmware saceka me porukica INVALID IMAGE.
N pokusaja kasnije se nesto desi, uredjaj se resetuje, ja zavrsim posao do kraja, i gle cuda, i dalje isti firmware a cak nije prihvatio ni moj username.

Speedtest (da, znam da nije bas najmerodavniji) pokazuje vrtoglave rezultate (veci paket nego sto je moj) sa default-nim user-om i password-om.
Ponovo konfigurisem sa mojim, ni 40% nominalne brzine paketa.

Zovem podrsku, vec se ljudi osipaju kad im izadje moj broj, i tamo neko pokusava da mi kaze kako je do uredjaja, da trebam da ga zamenim u ponedeljak.... bla, bla....
Objasnim decku sta se desilo, da se verat-ovim userom net leti a sa mojim jedva otvara mail. I dalje ista pesma. Moram da zamenim uredjaj...

Zasto?
Da li je zaista greska do uredjaja ili mozda nesto nije uredu sa mojim nalogom?
Da li je neko imao slicna iskustva?

[ skymusic @ 12.02.2011. 11:35 ] @
to je do njih, jer ako njihov user radi besprekorno, onda je limit na korisnicima, najverovatnije da nema protoka, dok je njihov test paket drugacije uradjen i mora da radi da se monteri ne bi zezali sa korisnickim nalozima kad montiraju,
[ mish_ns @ 15.02.2011. 10:51 ] @
Evo samo da se nadovezem...posto sam radio par meseci na postavljanju te famozne opreme...
Na njihovim parametrima WiMAX radi kao lud jer nema ogranicenja brzine, dok za tvoj nalog to postoji. Bilo je slucajeva da WiMAX radi extra i onda covek pozove i kaze signal ubi boze...Zameni se par uredjaja ono isto. Na kraju se ispostavi da je radjen update bazne stanice (opreme na nekoj zgradi - da budem jasniji :) ), i da zbog toga ne valja signal...covek vrati uredjaj...i raskine ugovor. Ne znam kakva je situacija sada...ali po meni ko ima mogucnosti za zicni internet ADSL nek se drzi toga, a ovo...batalite. :)
Pozdrav!