[ gordecka @ 06.02.2011. 00:25 ] @
Pocetkom decembra donese mi (od prijatelja ,prijatelj) svoj kompjuter,kaze "nece da se upali".Utvrdim da su se na maticnoj ploci neki elementi jako grejali(smd tranzistori snage) i da je ploca izgorela.Desavalo se da se prilikom ukljucenja samo upali ventilator procesora i nista vise, a kada odspojim kabel od HDD-a onda se i on pokrene. Jedva pronadjem plocu koja podrzava AM2 procesore (MSI ploca),proverim napajanje,ubacim plocu podignem sistem, i sve lepo proradi. Na moju zalost kompjuter je radio do juce,kada mi ga je opet doneo sa istom konstatacijom "nece da se upali". E sada je situacija malo drugacija: 1.Napajanje u redu 2.Prilikom startovanja pokrene se i HDD, i posle nekog vremena zablinka i DVD 3.Nema nikakvog "bip" 4 Ne pali se monitor(kao ni prvi put) Probao sam da resetujem BIOS,da vadim memoriju,odspojim HDD i sve komponente(graficka je integrisana),i uvek se isto ponasa. E sad , maticna je pod garancijom,ali ne mogu da pronadjem garantni list, a racun jos imam.Ploca koju sam uzeo je bila zadnja na lageru(posto je stari model) i vise takvih nemaju. A sad jedno "glupavo" pitanje koja je verovatnoca da je opet do ploce? Da li je mozda do procesora? Nisam naveo tacno model ploce i procesora jel nisam trenutno kod kuce da pogledam. |