[ nenad52 @ 06.02.2011. 11:42 ] @
| Imam asusov laptop sa intelovim procesorom, ima instaliran registrovan win7, odjedared je pri paljenju poceo da pali dhcp server i na kraju kaze da gasi intel pxe rom (pa sam zakljucio da trazi os sa lana), sve je u globalu zamorno i dugo mu treba da se upali, u biosu sam nasao intel pxe rom ali bios ne prihvata njegovo iskljucivanje. Komp je prikacen na sbb internet preko mrezne kartice i pretpostavljam da na njegovoj mrezi trazi os mada to radi zadnjih nedelju dana a sbb internet imam vec 2 meseca. Jer imao neko slicnih problema i kako da intelov bios nateram da me slusa ?? |
[ Miroslav Cvejić @ 06.02.2011. 12:40 ] @
Liči da ti je hard stradao (fizički ili logički) pa BIOS radi ono što mu je rečeno, proba da podigne OS sa nekog drugog izvora.
Vidi li se hard u BIOSu?
Ako se vidi, onda poteraj neki liveOS sa CDa i ispitaj šta se vidi na hardu.
Ako se ne vidi, ili je sam disk odradio svoje ili je sata kontroler u pitanju.
Ako je laptop u garanciji, spakuj ga i reklamiraj.
[ nenad52 @ 06.02.2011. 13:24 ] @
hard je ok, ceo komp je uredu samo mi odugovlaci kad se pali (treba mu 5 minuta da uopste pocne da dize win), laptop jeste u garanciji ali je kupljen u inostranstvu i prosvercovan tako da od garancije nemam ni g :), u biosu se vidi hard i na kraju se win 7 sa harda i podigne ali je problem sto ja u biosu ne mogu nista da promenim to jest da mu kazesm da iskljuci taj intel pxe rom ili da mu kazem da butuje prvo sa harda
[ yolja624 @ 06.02.2011. 14:23 ] @
e da je Pera otisao u policiju... prednost kupovine u "svom dvoristu" je garancija. Sad zbog 100 EUR ustede cesanje gdje ne svrbi :S
Aj malo objasni, kako ti BIOS ne dozvoljava da promjenis neku od opcija? Jel ti trazi neki password kad ulazis u BIOS ili neku opciju ili jednostavno sta god ti promjenis, on vrati na prethodno stanje? Ili jednostavno su opcije "sive" bez mogucnosti da uopste bilo sta promjenis?
[ nenad52 @ 06.02.2011. 14:34 ] @
stvar kupovine u inostranstvu je malo komplikovanija od ustede jer komp je poklon a ja sam ga samo preneo, a bios vrati sve sto ja promenim
[ yolja624 @ 06.02.2011. 15:10 ] @
a koja je tacna oznaka tog laptop-a? Mozda ima neki problem sa BIOS cim ti ne dozvoljava da izvrsis bilo kakvu promjenu u podesavanju.
[ nenad52 @ 06.02.2011. 19:18 ] @
asus k72f
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.