[ neb @ 06.02.2011. 21:47 ] @
Ova tema se direktno nastavlja na dole navedenu temu: Citat: Rasklopio sam jedno staro racunarsko napajanje i u njemu sam naisao na brojne elektronske komponente. Naisao sam ponovo na neke komponente za koje ne znam sta tacno predstavljaju. Ispod svakog linka ka slici date komponente naveo sam znacenje za koje mislim da ista komponenta predstavlja. Neka me neko ispravi ako sam negde pogresio? Link Aluminijumski hladnjak - isti se koristi za odvodjenje toplote sa tranzistora vece snage s obzirom da se isti tranzistori vise zagrevaju tokom rada te im je potrebno obezbediti dodatno hladjenje? Link Tranzistori vece snage: za iste je potrebno obezbediti dodatni aluminujumski rashladni elemenat na Google nalazim rezultat za isti pod pretragom transistor aluminiun heat sink Link Tranzistori manje snage: za iste nije potrebno obezbediti dodatno hladjenje. Link Kondenzator: ne znam koja je vrsta u pitanju i gde isti nalazi primenu? Link Kondenzator - na Google nalazim na rezultat kao: plastic film capacitors Link Indukcioni kalem sa toroidnim feritnim jezgrom? Na Google nalazim rezultat pod: toroidal ferrite inductor Link Mali transformator sa toroidnim feritnim jezgrom sa primarnim i sekundarnim kalemom? Na Google dobijam rezultat pod: toroidal ferrite transformer Link Neznam sta predstavlja ova komponenta? |