[ rolla @ 07.02.2011. 19:59 ] @
| Ovako instalirao sam PHPMailer i implementirao u nekoj od klasa koje sam koristio i u sustini sve radi ok,samo kad saljem na gmail i samo u slucaju gmail-a ukoliko saljem genericki mail koji je u sustini uvek isti taj mail na odredjenu gmail adresu stize samo jednom,pretpostavljam da ga gugl oznaci kao spam i zato blokira...sad mene interesuje ukoliko neko kako dokazati da nije spam guglu ukoliko je to i problem...
unapred zahvalan |
[ Nikola Poša @ 07.02.2011. 20:36 ] @
Da email-ovi koji šalješ PHP ne bi bili okarakterisani kao spam, od strane Gmail-a, pa i bilo kog drugog webmail servisa, u prinicipu je najbitnije da se podudaraju host koji stvarno šalje email poruku, dakle tvoj server i host izvorišne email adrese, tačnije one koju si postavio u From polju.
[ rolla @ 07.02.2011. 20:53 ] @
hvala na odgovoru
ja mislim da se podudaraju imam placeni host i na serveru sam napravio mail acount
[email protected]
u sustini konfiguracija izgleda ovako:
private $from_name = "Admin";
private $from = "
[email protected]";
private $smtp = "smtp.imesajta.com";
private $password = "*******";
private $name;
[ Nikola Poša @ 07.02.2011. 21:03 ] @
Pokušaj, čisto probe radi, da pošalješ email uz pomoć standardne
mail funkcije. Tako ćeš proveriti sa koje email adrese zaista stižu poruke poslate sa tvog servera.
[ rolla @ 07.02.2011. 21:39 ] @
U pravu si ! Poslao sam preko mail funkcije bez header informacija da bi video pravu adresu i bitno se razlikuje od one s koje sam slao! sad cu probati da posaljem par meilova sa te adrese i javljam ukoliko proradi u svakom slucaju hvala!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.