[ beecoolin @ 08.02.2011. 19:05 ] @
Nisam siguran da sam postavio pitanje na pravom mestu ali nadam se da ce ga moderator premestiti gde mu je mesto ako sam pogresio.
Evo o cemu se radi: Imam racunar (soro kupljen, nov) i hard mi je podeljen na 3 particije, inace instaliran w7 32bit. Posto nisam nista smestao na E pariciji primetio sam (kada sam gledao zauzetost dikova) da na E ima zauzetog prostora oko 5Gb medjutim taj fajl je skriven. Kada sam pogledao sta je to i koja je to vrsta fajla pise SYSTEM.GHO? Predpostavljam da je to neki fajl za ponovo "podizanje" sistema jer je smesten u folder a folderu je dat naziv "ne diraj isntal!!" (zaboravio sam da kazem da nisam ja instalirao W7 jer nisam toliko strucan). Moze li mi neko reci nesto vise o ovom fajlu i kako on funkcionise, konkretno me zanima da li bij ja mogao da pokrenem ponovno podizanje sistema i kako bi to otprilike trebalo uraditi. HVALA.
[ combuster @ 08.02.2011. 19:35 ] @
Preko Norton Ghost aplikacije ili ghost DOS utility-ja. Nemoj da brises taj fajl jer ti je lik koji je instalirao Windows napravio ghost image da bi mogao da vrati sistem za par minuta. Vracanje ghost-a cesto nije preporucljivo pocetnicima iz prostog razloga sto mozes da restore-ujes ghost image na pogresnu particiju i napravis dar mar. Ja sam to nekada redovno radio na svim masinama koje sam servisirao i najvise me je izludjivalo kada klijent obrise taj folder pogotovo posto na njemu pise ne brisi :)

Napravis bootabilni flash usb drive sa freedos-om i iskopiras ghost.exe dos utility (ako ga nemas u folderu gde je gho image onda ga nadji negde na netu) na njega.
[ beecoolin @ 08.02.2011. 20:09 ] @
HVALA na odgovoru ali moram da priznam da nisam bas sve najbolje razumeo. Ja sam sa neta vec skinuo "Symantec.Norton.Ghost.v15.0.Incl.Keymaker-CORE". Sada nisam siguran da li sam skinuo dabar program ali ga jos uvek nisam instalirao pa ne znam da li da ga instaliram. Sada mozda i ja mnogo pitam ( i trazim) ali da li mozda postoji negde neki tutorijal kako to sve odraditi korak po korak. Hvala.
[ combuster @ 08.02.2011. 20:31 ] @
http://ghost.radified.com/norton_ghost_2003.htm

Kako se vraca image:

http://ghost.radified.com/ghost_3.htm
[ beecoolin @ 15.02.2011. 16:10 ] @
Ako ovaj image fajl sistem.gho prekopiram da nekom drugom racunaru da li cu moci na tom racunaru da pokrenem instalaciju kao na mom racunaru?
[ Miroslav Cvejić @ 15.02.2011. 16:46 ] @
MOžeš da pokreneš na bilo kom računaru, samo su šanse da to radi posle jako male ako se računar hardverski razlikuje od tvog.