[ alfaholic @ 09.02.2011. 01:01 ] @
Izvinjavam se ako sam postavio temu na pogrešnom mestu...
Pokušaću da budem što jasniji, polazeći od toga da sam laik...

Želim da napravim hardverski, elektronski muzički instrument koji će koristiti WAV i AIFF audio format kao svoju ROM bazu. Audio materijal nije nikakav problem i nepoznanica, taj posao radim sam i već je završen.
Ovaj audio materijal trenutno koristim u softverskom instrumentu-sempleru koji postoji za Mac OS X, Windows i Linux u Standalone izvedbi.

Ideja mi je bila da ovaj audio materijal zapakujem u jednu manju kutiju i da se rešim kompjutera, da napravim uređaj sa jednom jedinom namenom, pa ako bude uspešno mogao bih registrovati ime brenda i tako ga plasirati na tržište, ali to je već neka druga faza.

Meni kao laiku je ideja bila neki Intel I3, 2GB RAM memorije, solid State Disk i da to sve stane u jednu manju kutiju.
Ali, onda sam malo razmišljao i odmah poželeo da se rešim Windows platforme i shvatio da to sve može da bude u mnogo manjem pakovanju, na kome je display, pa čak i sa SD karticom kao medijem za prenos podataka.

Ni sam nisam siguran šta i ko mi je potreban, verujem da je to programer koji će napisati određen software za ovako nešto, a opet potrebna mi je i platforma na kojoj bi se sve to baziralo, neki malo jači procesor od ovih što se stavljaju u novije telefone, minimum 1.7 ghz i bar 2 gb RAM memorije.

Na koji način ovo ostvariti, nisam baš siguran, zato sam došao da pitam i unapred se izvinjavam zbog svoje nestručnosti.

Hvala puno svima unapred...