[ dejandsc @ 09.02.2011. 10:54 ] @
| Pomoc , Vase ideje ?!
Pristupam iz ACCESS-a na MySql bazu koja je na WEB HOSTu.
Konekcija je ok i sve to radi savrseno.
Ali...uvek postoji ono ali...
Prilikom svakog azuriranja (u pitanju je UPDATE podatak) provervam dostupnost TABELE,
tj. da li je postoji internet konekcija i ukoliko postoji bilo kakav prekid, radim obradu greske i sve je ok. ( sve je to ok dok mogu da kontrolism obradu greske.)
Onog trenutka kada krenem da izvrsavam QUERY a dodje do prekida tada dobijam sistemsku gresku "ODBC-CALL Faild....UNKNOWN MySql server host...#2005" i na nju nemogu da uticem.
Izbaci PORUKU , a sobzirom da radi na masini koju ne kontrolisem stalno, docice do zastoja.
Ima li neko ideju kako da obradim ovu gresku i da ga nateram da ponovo krene u proveru.
|
[ smal @ 09.02.2011. 11:14 ] @
Verovatno postoji način da se obradi i takva vrsta greške, ali svejedno mislim da nije dobra ideja da se tako vrši update baze.
Access u takvom slučaju mora da sa udaljenog servera, preko spore internet veze, na klijenski računar svuče željene recorde, da ih promeni, i vrati nazad, a za sve to vreme slogovi moraju biti zaključani (lock) za ažuriranje...
Mnogo stvari tako može poći naopako, i rizik je veliki, iako možda na prvi pogled može da izgleda da sve lepo radi.
Rešenje je naravno Stored Procedura i njeno pozivanje iz Accessa. Onda se sve odvija na Serveru i to je sasvim druga priča.
Ja nemam iskustva sa MySQL bazom, ali primere za MS SQL možeš naći u ranijim porukama na forumu.
[ dejandsc @ 09.02.2011. 11:44 ] @
Hvala na pomoci, ali problem i dalje ostaje...taj trenutak vracanja podaka na server.
Int. konekcija je brza i stabilna...ovo je sta ako...tj, predvidjen problem. Simulirao sam vestacki prekid. Preuzeo podake obradi...poceo da vracam i onda u trenutku prekid. Sistemska greska koju nemogu da obradim...Stoji alert prozor, a masina u pozadini radi. Dok je ne primetim i ponistim , transfer ce biti u prekidu.
[ djoka_l @ 09.02.2011. 11:52 ] @
Ne mogu da ti pomognem konkretno oko Accessa, ali je princip u ovakvim slučajevima da se na neki način promeni Severity level greške. Našao sam nešto gulajući, ali ne znam da li se ovo odnosi na tvoj slučaj
[ dejandsc @ 09.02.2011. 11:56 ] @
Sad mi je sinula jedna ideja...da na izvrsavam automatski UPDATE pozivom Query-a, nego da iz koda radim azuriranje preko DAO. Da na taj nacin vratim kontrolu greske na nivo procedure,koda, pa da pokusam obradu greske odatle.
[ mkaras @ 09.02.2011. 12:04 ] @
Pokušaj da meriš vreme trajanja transakcije i da posle zadatog vremena
postaviš kontrolno pitanje Nastavljate DA-NE i ako nema odgovora
preduzmi podrazumevanu akciju. I sve stavi u klasičnu transakciju koja
mora uspešno dase obavi inače vraćaš sve u stanje pre početka transakcije
[ dejandsc @ 09.02.2011. 12:32 ] @
Hvala svima. Resio sam problem...proradio kliker :)
Resio update kroz klasican kod, a ne kroz gotov QUERY, tako da imam kontrolu desavanja i mogucnost obrade i greske.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.