[ Fanatik @ 11.02.2011. 09:04 ] @
Imam dovod samo dve faze do kuce,a imam trofazno brojilo ENEL DB 2 ,ono je prikljuceno tako da na jedan ulaz je jedna faza a na dugi i treci ulaz brojila je druga faza tako su postavili i rekli da ce uskoro do kuce dovesti i trecu fazu od tada prodje 2 godine .

Pitanje. Da li je uredu da trofazno brojilo radi u ovakvom rezimu povezivanja . Koliko sam cuo znam da trofazni se ne moze koristiti kao monofazno brojilo ,e sad kakva je situacija kad je povezano ovako,u dve faze,kolika je preciznost merenja struje meni se da cini da pokazuje malo vise.

Hvala unapred na odgovorima

[Ovu poruku je menjao Fanatik dana 13.02.2011. u 07:30 GMT+1]
[ Horvat I @ 11.02.2011. 14:11 ] @
Citat:
Fanatik: Imam dovod samo dve faze do kuce,a imam trofazno brojilo ENEL DB 2 ,ono je prikljuceno tako da na jedan ulaz je jedna faza a na dugi i treci ulaz sata je druga faza tako su postavili i rekli da ce uskoro do kuce dovesti i trecu fazu od tada prodje 2 godine .

Načepi ih inspekcijom. brojilo je dobro povezano.

Citat:
Fanatik: Pitanje. Da li je uredu da trofazni sat radi u ovakvom rezimu povezivanja . Koliko sam cuo znam da trofazni se ne moze koristiti kao monofazno brojilo ,e sad kakva je situacija kad je povezano ovako,u dve faze,kolika je preciznost merenja struje meni se da cini da pokazuje malo vise.

Mož normalno da radi i na 1F sistemu.
ovo je kao kad izbije 1 glavni osigurač
[ Fanatik @ 12.02.2011. 06:20 ] @
@ Horvat I Hvala na odgovorima

Pozz
[ paga @ 12.02.2011. 09:13 ] @
Otkad ima trofazni sat?
[ robert63 @ 12.02.2011. 09:54 ] @
Misli se na trofazni strujomer,
a uklopni sat je onaj što brebacuje višu i nižu tarifu,čist lapsus ništa više.
[ Fanatik @ 13.02.2011. 06:32 ] @
Moj lapsus ,malo sam pobrkao babe i zabe -a mislio sam na babe tj. brojilo.