[ dexkg @ 13.02.2011. 20:20 ] @
Dakle reinstalirao sam racunar na kome je bio instaliran windows 2000 sada je XP.Sve radi ok, resursi racunara su malo optereceni ( racunar je neki sempron 2600, 256 ram, 80 gb hard) mreza radi extra. po instalaciji xp-a javio se problem dugog startovanja aplikacije pisane u delphiju, startovanje aplikacije traje i do 20 tak sekundi, a sama aplikacija kada se otvori ima meni sa jos podprograma. Sam kod programa ili exe file se nalazi na masini na kojoj je podignut windows server 2003,a ova masina koju pominjem ga vuce kroz mrezu. Napominjem da sam instalirao jos jednan komp u blizini ovog racunara i na njemu je xp, ali on ima malo brzi procesor, 1 gb ram i 500 gb hard i na njemu se ista aplikacija sa istog servera startuje za 2-3 sekunde. Ne znam dali sam uspeo biti jasan posto nisam programer vec samo radim na odrzavanju pc radnih stanica i mreze, ali bi mi Vasa pomoc dobro dosla jer bih tako dobio neka nova saznanja. Razmisljam da nije neki kb file koji je potreban windowsu posto sam iskljucio update, a instalirao sam service pack 3. Ukoliko sam nesot bio nejasan stojim na raspolaganju za sva Vasa pitanja.. P.S. imao sam predloga damapiram hard sa servera ali na drugim masinama to nije uradjeno.. ![]() Unapred zahvalan na svim odgovorima |