[ Krayzie @ 16.02.2011. 10:39 ] @
Pre godinu dana sam uzeo MTS mobilni net na ugovor od 2 godine.
E sad, oni malo po malo podizu cenu, tako da mi se i racuni uvecavaju, iako ne potrosim ni 2 giga, od onih 4 koji mi sleduju.
Nezadovoljan sam prijemom, konekcijom, stabilnoscu veze itd.
Isao sam u MTS, zalio se... Nisam im platio zadnji racun, jer sam izgubio zivce vise i sa njima i sa njihovom konekcijom.
Zelim da raskinem ugovor! Da li ce oni traziti da im "platim" za jos 11meseci? Da li neko ima iskustva, predlog itd?
[ misaj @ 16.02.2011. 21:25 ] @
Trazice i ukoliko ne platis tuzice te. Ono sta ti mozes je da TI NJIH tuzis i osporis kvalitet usluge...Procitaj pazljivo ugovor koji si potpisao tamo je sve detaljnije napisano.

Pozrav!
[ zvezdasbg @ 17.02.2011. 09:52 ] @
Uf tesko ce to ici sa raskidom ugovorne obaveze bez placanja penala....Operatori se ugovorima dobro obezbede tako da su ti sanse da prodjes bez placanja preostalih pretplata jako male...mada pokusaj....
[ Java Beograd @ 17.02.2011. 12:16 ] @
Nisam siguran, ali mislim (nešto se sećam kroz maglu da sam video neki član u mom ugovoru) da imaš prava da raskineš ugovor onda kad oni podignu cenu, tj. promene neke početne uslove iz ugovora. Doduše, moj ugovor je bio za mob ne za net. Ali i to ne uvek, već isključivo u roku od 15 dana od dana promene. Ako se pozoveš na tako nešto, možeš da se izvučeš. Inače - ne. Slaće ti račune, definitvno do kraja ugovornog perioda.
[ Krayzie @ 17.02.2011. 13:33 ] @
pa OK, ne bezim ja od placanja penala, ali necu da im platim za ostalih 11 meseci iz ugovora.
Oni su podigli cenu, a neosporno je da je kvalitet usluga izuzetno los i idem na tu kartu.
[ misaj @ 17.02.2011. 22:51 ] @
Kako bi bilo lepo da svaki ugovor moze da se raskine ako se cena poveca...
[ owim @ 18.02.2011. 04:05 ] @
Ovo su novi Opsti uslovi Telekoma.
Citat:

16.3. Telekom Srbija može da izmeni cene usluga i/ili druge komercijalne uslove o čemu obaveštava korisnike objavljivanjem informacije na Internet strani Telekoma Srbija
16.4. Korisnik može u roku od 8 (osam) dana od dana objavljivanja obaveštavanja o povećanju cena, kao i od dana objavljivanja izmena Opštih uslova kojima se bitno menjaju uslovi pod kojima je zaključen Ugovor, raskinuti Ugovor bez obaveza prema Telekomu Srbija po osnovu raskida Ugovora, sa otkaznim rokom od dodatnih 8 (osam) dana, a ukoliko to ne učini smatra se da je prihvatio navedene promene.

Ne pise da se tacka 16.4. ne odnosi na ugovonu obavezu, dakle vazi za svaku izmenu. Rekao si da je promenjena cena. Iz tacke 16.3. vidis da je to legitiman razlog. Imas osam dana!
[ jellyr @ 18.02.2011. 12:09 ] @
A ja planiram da im platim tu neku naknadu zbog raskida ugovora (vecc mi je raskinut, duzzna sam im kao grchka) i zna li neko jel' onda mozze da mi ostane zziv taj broj i mogu li se prebaciti na pre-paid?
[ Krayzie @ 18.02.2011. 17:47 ] @
Bio sam u MTS-u i oni mi kazu da je NEMOGUCE da su mi racuni uvecani, jos cak treba da budu i jeftiniji, zbog nekog umanjenja poreza 10%.
Kada sam mu pokazao racune, on je pocrveneo. Nije znao sta da mi kaze, vec da izvadim kompletan listing.
Rekao sam mu da ne potrosim ni 1giga, a racuni 1750 din.
Bruka od ovakve kompanije.
[ owim @ 19.02.2011. 04:59 ] @
Citat:
zna li neko jel' onda mozze da mi ostane zziv taj broj i mogu li se prebaciti na pre-paid?

Posto ti je ugovor raskinut, broj je ugasen i vise ne moze da se aktivira. Prebacivanje postpejd -> pripejd nije moguce.
Citat:

Nije znao sta da mi kaze, vec da izvadim kompletan listing.

Ne bih da te obeshrabrim, al kad budes izvadio listing (50-ak listova u ruke), nece ti to nista znaciti. Pise kad je zapoceta i kad zavrsena konekcija i sta s time?
[ VukIT @ 13.11.2017. 18:38 ] @
I ja imam isto pitanje u vezi ove teme.

Hoću da uzmem novi telefon u mt:s-u ali ne mogu pre raskida mog trenutnog ugovora koji mi ističe u avgustu.
Malo sam se raspitao ali jedino što mogu da dobijem je 3 meseca raniji prekid ugovora.

E sad je moje pitanje da li postoji neki način da uzmem novi telefon kod njih pre "otplaćivanja" ovog, mada ja sa mojim paketom plaćam minute, poruke i internet.

-Hvala unapred