[ Ivica Vujović @ 17.02.2011. 14:15 ] @
Elem, kao sto naslov kaze, imam problem sa Cisco 2911 podesavanjima. Ono sto mi treba da postignem jeste da mi svi klijenti mogu napolje na odgovarajuce VPN servere. U tu svrhu su pusteni protokoli gre, esp, ahp kao i odgovarajuci portovi 1701 tcp_udp, 1723 tcp, 500 udp i 4500 udp. Svi VPN serveri tipa PPTP, L2TP/IPSEC su dostupni izuzev jednog. To je VPN server u banci koji je podesen da autentifikacija bude putem SmartCard sertifikata. E sad, vec duze vreme bijem glavu oko toga i nikako da resim problem. Ima li neko od vas ideju sta je u pitanju? Mozda sam nesto propustio da pustim kroz acl? I da, da napomenem, da kacenje na server prolazi ako skinem ACL sa interfejsa bez ikakvog problema, tako da iskljucujem spoljnji uticaj. [EDIT: Problem je resen. Oborio sam sve ACL koje sam imao, i pustio da snima saobracaj tokom povezivanja na server. Koliko sam ukapirao, delove sertifikata salje preko fragmentovanih udp paketa, sto nije bilo dozvoljeno. ![]() [Ovu poruku je menjao Trbonja dana 17.02.2011. u 17:36 GMT+1] |