[ robert63 @ 17.02.2011. 16:59 ] @
| Evo primera dva komleta (2 daljinca i 8 prijemnika,kupljenih u " tu Nemačku"--sa istog RAF-a! )
koji "NE umeju da se medjusobno razumeju" !
Naime,
Ispade da svaki daljinac upravlja SAMO sa svojim kompletom od 4-prijemnika (naizgled istog TIP-a)
i ako nadpisi na njima kazuju drugačije ( kao da su universalni).
A da stvar bude još gora ( Kud češ gore od ovog?--dobio raćun za struju i tel. --kud se nisam šlogir'o !) 
-Radi se o dva ISTA predajnika (PCB,raspored elemenata,itd)--Jedina razlika je u SAW-Fiteru,i to:
Na jednom SAW-u piše 433 MHz-a
a na drugom filteru ___433,92 MHz-a
Jel to slučajno ili bahatost firme za nadpis---nemam pojma,
Bacite pogled na slike uredjaja i procenite sami,i dajte neki komentar:

Svaki komentar je Dobrodošao,
Pozdrav,
[Ovu poruku je menjao robert63 dana 17.02.2011. u 18:11 GMT+1] |
[ shadow88 @ 17.02.2011. 23:19 ] @
jesi li gledao odabrane kodove na daljincima i uticnicama ?
ta mala razlika u frekvenciji , hmm, sve mi zvuci kao nesto sto sam pomenuo u prethodnoj temi za drugi kanal, mislim da sa razlikom od par KHz u predajnoj frekvenciji resavaju problem sa mesanjem medju kompletima, jer, sta ako komsija do vrata ima isti komplet a isti kod je odabrao ? ugasices mu ili upaliti nepozeljno neki potrosac sto proizvodjac verovatno na ovaj nacin zeli da izbegne...
sta pise na pakovanju ? koje su frekvencije ? u glavnom pise nesto kao 433MHz a retko kad se navede i ono " ,xx "
ako nije razlika u frekvencijama, onda je jedino moguce da na uticnicama ima neko biranje kodova...
[ shadow88 @ 17.02.2011. 23:23 ] @
pogledaj te DIP prekidace na stampi kako su zalemljeni da nije neki kontakt pogresno prelemljen ili hladan lem ili nesto slicno pa da je automatski drugi kod, pokusaj sve prekidace spustiti na dole, a ako nema na uticnicama biranje kod-a onda ima sigurno neko learn dugme koje se koristi za prihvatanje koda...
[ robert63 @ 18.02.2011. 04:28 ] @
I utičnice imaju kodiranje ali bez obzira na isti položaj DIP prekidača
prijemnici NE reaguju na daljinac iz drugog kompleta.
Inače na kučistima piše da se kao radi o 434 MHz-a.

[ guja011 @ 18.02.2011. 11:03 ] @
i u čemu je kvaka?
piše li gde da daljinac jednog kompleta MORA da okida dozne drugog kompleta?
uostalom zameni module jednog daljinca sa drugim i uveri se dal sve lepo funkcioniše sa doznama drugog kompleta.
[ shadow88 @ 18.02.2011. 20:07 ] @
cekaj malo, na uticnicama ima mnogo vise prekidaca za kod nego na daljincima, kako onda biras isti kod ?
[ robert63 @ 19.02.2011. 15:19 ] @
Po nekom nepisanom "difoltu" ( onako kako je kupljeno u radnji)
oba daljinca imaju SVA 4 prekidača u ON položaju.
Svaki prijemnik ima 10 DIP prekidača--ali je LOGIKA postavljanja na kanal ( A,B,C,D) totalno haotična.
Uz komplet nije bilo priloženo nikakvo korisno uputstvo, na žalost o
setovanju COD-Prekidača.
Kad sam rekao da su ISTO postavljeni prekidači mislio sam na to da:
-na oba predajnika SVIH 5 prekidača na ON,
-na prijemnicima svi na isti kanal (na primer na " A " )
I dalje je neverovatno da na izgled ista elektronika,štampa,elementi ( osim SAW-Filtera) u predajniku
može ipak da napravi neku " Selekciju" u delovanju na samo sopstveni paket prijemnika.
Svaki komentar je dobrodošao,
poz
[Ovu poruku je menjao robert63 dana 20.02.2011. u 08:42 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.