[ kireelektron @ 18.02.2011. 23:05 ] @
najprije pozz svima kolegama. imam jedan problem sa pomenutom tv vec duze vremenase bavim sa nim pa nema vise sta pomisliti i trazim i vas emislene. ovako najprije da vam kazem da tv sve radi normalno samo sta ton je konstantan znaci kada namalujem ton ili kada povecavam ton ostajje isti na neki da kazem 660% od jacinu. na ekran menija sta je za ton se namalujei zgolemuje u zavisnosti sta vi mu zadate ali ton ostaje isti. najprjie sta sam uradio je bilo promenatonskog stepena koj je sastavljen od tda 7056 , prvo sam to uradio jer znamda kod ovih ic ima ih tri razlicite sa tda7056 cisto,tda7056a, i tda7056b. na cisto bez nista na kraja nema regulaciju tona, na tda 7056a petu nozicu je neki kolektor voltage, a sa b na krajom petu nozicu je bas ta regulacija tona. ali ona peta nozica je prespojena na masi na ovog tva. pr meni je neki kolega menao tonski stepen i je ugradio tonsko kolo sa a na krajom nasao sam neku semu ali kod ne je bilo tonsko kolo sa a na krajom i nista nisam resio i sa novo tonsko kolo. nakon toga sam pristao na promenu tda8305 jer sam video da regulacija tona ide preko njega.. signal za povecavane ili smanene tona od procesora ide na 11 pin od tda8305 i tamo promenava vrednost na napon mislim od 2.2v do 3.75 znaci od minium do max tona na menija. a signal odraden od tda 8305 izage od 12.pin do pojacalo tda7056 i tamoo vrednost napona je konstantno isti na 2.75v. sta znaci ne varira ni malo pri promenu volume na menija. eto to bi bilo sve sta samm ispitao. pa zamolio bih vas ako neki ima damp da okaci da promenim i njega i vise namam druge ideje. pozz i unapred zahvalujem svima. |