[ miloradns @ 21.02.2011. 17:59 ] @
Imam jedno, možda i laičko, pitanje za delphi programere,

naime, radi se o tome da sam napravio u Delphi 7(Enterprise) neki mali programčić koji koristi Access bazu i služi za interno vođenje lagera magacina i izdavanje faktura. Taj program koristi jedna firma na svom računaru koji ima licenciran windows i officeXP, sad me interesuje u slučaju neke revizije legalizacije softvera po firmama, koje najavljuju i koje će nesumljano krenuti u skorijem roku, da li taj program ima ikakve veze sa tim i dal će praviti problem oko upotrebe tog programčića i ako hoće kako ga zaštititi, il ti legalizovati?

Unapred se zahvaljujem na svakom odgovoru!
[ Aleksandar Đokić @ 21.02.2011. 21:04 ] @
nisam siguran ali mi se cini da bi ga legalizovao moras imati legalni programski jezik, pa makar im ga davao besplatno
[ savkic @ 21.02.2011. 21:53 ] @
> naime, radi se o tome da sam napravio u Delphi 7(Enterprise) neki mali programčić koji koristi Access bazu i služi za interno vođenje lagera magacina i izdavanje faktura. Taj program
> koristi jedna firma na svom računaru koji ima licenciran windows i officeXP, sad me interesuje u slučaju neke revizije legalizacije softvera po firmama, koje najavljuju i koje
> će nesumljano krenuti u skorijem roku, da li taj program ima ikakve veze sa tim i dal će praviti problem oko upotrebe tog programčića i ako hoće kako ga zaštititi, il ti legalizovati?

Koliko znam za proveru iščitaju sadržaj Add/Remove programs i traže da pokažeš fakture/licence za neke od tih programa. Mislim da ne gledaju sve već samo one programe za koji su dobili uputstvo (MS proizvodi pre svega), u svakom slučaju teško da će kontrolisati tvoj program a za legalnost je dovoljna tvoja faktura.