[ dejanfe @ 23.02.2011. 17:43 ] @
| Posle 2 godine koriscenja centralna brava nece da zakljucava.Cuje je lepo CAK,ali kao da nema dovoljno pobude/snage/ da pokrene motorice.Probali smo sa rezevnim daljinskim,isto,reaguje ali ne otvara.Dali je neko imao slicno iskustvo,svaki savet dobrodosao,pozz.
PS.Brava je daljinska,za dvoja vrata,komplet kostao 40eur,uzeto novo... |
[ guja011 @ 23.02.2011. 18:02 ] @
koliko žica imaju motorići?
[ dejanfe @ 03.03.2011. 19:15 ] @
Pozz,motorici su standardni,ne znam koliko je bitno dali imaju dve ili pet zica,ako je potrebno zbog resavanja problema da rasturim i vidim...
[ dragoslav.b @ 05.03.2011. 20:13 ] @
Motorici sa pet zica imaju u sebi pomocne kontakte koji "govore" centralnoj jedinici da li su vrata otklj. ili zaklj. i jos omogucuju da CJ reaguje na kljuc i zakljuca ostala vrata. Takav obicno bude jedan i stoji u vozacevim vratima, ostali su obicni. Kakav imas problem, reaguju li ti druga vrata, motorice mozes spojiti na trenutak direktno na akumulator pa utvrditi da li su ispravni, ako jesu onda jos pogledaj poluge koje su vezane na mehanizam vrata, obicno tu bude problem.
Pozz....
[ guja011 @ 05.03.2011. 21:23 ] @
upravo tako.
ja imam motoriće sa 2 žice i pošto su došli sa kolima a bilo je sličnih simptoma, raznitovao sam ih da vidim stanje iznutrice.
znači motor ima mali metalni zupčanik i ide redukcija sa duplim zupčanikom pa na nazubljenu letvu. i ništa više.
nema nikakvih ekstra kontakata niti nekakve frikcione zaštite.
znači samo impuls iz cj "pa šta bude". uglavnom kako je rečeno, najveći problemi su na mestu spoja šipke motorića sa ostatkom skalamerije u vratima.
[ dejanfe @ 18.03.2011. 21:50 ] @
Da skinem,rasturam,pa javljam,pozz
[ slobo klajic @ 01.11.2014. 14:58 ] @
Da ne otvaram novu temu, da pitam ovde za problem koji imam na autu:
Imam problem sa bravom na vratima suvozača i vratima prtljažnika na toyoti RAV4.
Naime na daljinskom zaključava i otključava sva vrata osim vrata suvozača i petih vrata.
Kada ključem na centralnoj otključam ili zaključam auto na bravi od vrata vozača isto tako ne reaguju ove brave na vratima suvozača i petimk vratima već moram njih posebno da otključavam ili zaključavam.
Kada ručno zaključam ili otključam auto na vratima suvozača onda odrade sve a kada ručno otključam ili zaključam na petim vratima odrade sve osim brave na vratima suvozača.
Ranije me ponekada tako zezalo samo na petim vratima, pa uz neko kuckanje radilo ali sada i to ne pomaže.
U čemu može biti problem i gde tražiti rešenmje istog.
Vredi li neko čišćenje ili podmkazivanje nečega, Mislio sam da ne zeza slaba baterija u ključu ali zeza i kada ručno otključavam i zaključavam brave.
[ dragoslav.b @ 01.11.2014. 16:48 ] @
Centralna fabrička ili naknadno ugrađivana??
Citat:
slobo klajic:
Kada ručno zaključam ili otključam auto na vratima suvozača onda odrade sve
Odrade i peta ili ne??
Pogledaj kablove na mjestima gdje ulaze u vrata, obično tu bude prekid zbog čestog pregibanja....Pozz....
[ slobo klajic @ 01.11.2014. 20:51 ] @
Ne kada na petim vratima idem peške ručno onda odrade sva osim na vratima suvozača, ta peta i vrata suvozača odrade direktno kad njih samo odradim ali kad idem preko njih onda zaključaju ova ostala troja. Edit: pri pokušaju na daljinsko zaključavanje u petim vratima se oseća "skljockanje" ali ne zaključa, tj ne otključa.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.