[ kamicak @ 04.03.2011. 14:36 ] @
Vidim da na e-bay ima dosta prodavaca koji način plaćanja ne navode paypal, pa se pitam kako njima platiti,
evo primer:
http://cgi.ebay.de/Philips-Pre...ain_77&hash=item2c5b01d76c
Jel ima neko iskustva?
Pozdrav
[ tdjokic @ 04.03.2011. 15:18 ] @
Pitanje je ti je "pogresno". Konkretno za ovo sto si naveo prodavac je naveo nacine placanja i slanja pod "Versand und Zahlungsmethoden" na ovom sajtu http://cgi.ebay.de/Philips-Pre...ain_77&hash=item2c5b01d76c ali ja ne znam toliko nemacki da ti kazem kako - uglavnom kartica se ne spominje, ja bih pre rekao "uplatnica" ili "gotovina prilikom preuzimanja" -

Barzahlung bei Abholung - Akzeptiert

Überweisung - Akzeptiert

To je verovatno obavezno da pise, na vecini sajtova koje sam ja video na e-bay je to odmah tu, prvo je opis "Beschreibung" pa odmah ono 'slanje i placanje'. Tako je i na sajtovima na engleskom.

Imaj u vidu da taj prodavac salje SAMO u Nemacku, ako pises iz Srbije i pitas kako odavde da mu platis ne vredi ti, nece ti ni poslati.
[ kamicak @ 04.03.2011. 16:25 ] @
Ako se kartica ne s pominje kao način plaćanja a kartica je osnova paypal načina plaćanja, ne vidim šta je pogrešno u mom pitanju.
Poenta pitanja nije adresa gde će prodavac da pošalje robu i kako će da je pošalje, nego kako ja iz Srbije sa karticom i paypal nalogom da platim robu takvom prodavcu koji ne navodi način plaćanja paypal, a nema ih malo.U svim pričama oko e-bay kupovine se kaže da se plaćanje vrši paypal nalogom, zbog čega su građani Srbije onemogućeni (legalno i zvanično) da kupuju preko e-bay, a onda se nađu prodavci koji uopšte i koriste paypal kao način plaćanja, zato je moja nedoumica.
[ tdjokic @ 04.03.2011. 17:41 ] @
Citat:
kamicak: Ako se kartica ne s pominje kao način plaćanja a kartica je osnova paypal načina plaćanja, ne vidim šta je pogrešno u mom pitanju.
Dobro, malo sam se nasalio. Zato sam i napisao "pogresno" (sa navodnicima)

Citat:
Poenta pitanja nije adresa gde će prodavac da pošalje robu i kako će da je pošalje, nego kako ja iz Srbije sa karticom i paypal nalogom da platim robu takvom prodavcu koji ne navodi način plaćanja paypal, a nema ih malo.
Kako nije poenta? Pa on NECE DA PRODAJE NIKOME IZVAN NEMACKE, nema razloga da navodi PayPal. On je na sajtu precizno naveo uslove prodaje i tu nema sta da se siri prica.

Citat:
U svim pričama oko e-bay kupovine se kaže da se plaćanje vrši paypal nalogom, zbog čega su građani Srbije onemogućeni (legalno i zvanično) da kupuju preko e-bay, a onda se nađu prodavci koji uopšte i koriste paypal kao način plaćanja, zato je moja nedoumica.
Price se odnose na vecinu prodavaca, a u pravu si, ima ih i koji ne primaju PayPal. Recimo, jedan od najvecih prodavaca on line na svetu, amazon.com, ne prima PayPal. Isto tako, mnogi sajtovi ne salju robu u Srbiju, i to je istina. Ali, mnogi sajtovi primaju PayPal i mnogi sajtovi salju robu ovamo i onaj ko nema PayPal je zaista hendikepiran.

Da razjasnimo - ako nemas PayPal ne mozes kupiti robu ni sa jednog sajta, primao, ne primao PayPal a ako imas PayPal postoji sansa da kupis robu sa mnogo, mnogo sajtova.

Postoje i neki posrednici, pomocne firme, konkretno za amazon.com recimo, posredniku paltis PayPalom, on kupi robu od amazona.com i posalje ti je u Srbiju. Znaci, "sa PayPalom se lakse dise" kako god okreces.